Virgil Musta, despre vaccinare și efectele adverse: ”Sunt mai mari șansele să faci accident de mașină”

Virgil Musta, medicul care a făcut minuni la Timișoara în lupta împotriva coronavirusului, a decis să vrbească despre cele mai controversate aspecte ale vaccinurilor care, acum, sunt folosite împotriva COVID-19.

Virgil Musta
Virgil Musta lamureste situatia vaccinului
Autor: Radu C. Munteanu

In articol:

Așa că, fără să stea prea mult pe gânduri, cu privire la siguranța acestor vaccinuri, medicul Virgil Musta a explicat că situația este, cel puțin pentru el, una cât se oate de clară.

Citeste si: Cum a evoluat prețul acțiunilor Pfizer BioNTech de la începutul pandemiei de Covid-19 până în prezent. Grafic

”Oricare dintre variantele aprobate deja sunt vaccinuri sigure, toate testele efectuate anterior lansării (pe zeci de mii de oameni), dar și observațiile de până acum de la cei peste 30 de milioane de oameni din 46 de țări care au primit deja prima doză de vaccin, ne arată că vaccinul, indiferent de compania producătoare, nu are efecte secundare pe termen scurt mai accentuate decât alte vaccinuri de până acum, ba chiar mai puține. Practic, probabilitatea de a avea un accident de mașină este mult mai mare decât efectele adverse serioase”, a explicat Virgil Musta. Mai mult decât atât, a explicat medicul, nu există, pe termen lung, efecte adverse care să ne facă să ne îngrijorăm.

 

Virgil Musta
Virgil Musta crede ca vaccinul este singura solutie eficienta impotriva pandemiei

Citeste si: Polițiștii italieni s-au apropiat de această prostituată. Ce le-a zis tânăra, în limba română: „Am 25 de ani și…”- bzi.ro

Citeste si: Virgil Musta, pronosticuri pentru 2021! Ce spune medicul despre o viitoare pandemie! E greu de crezut

”Pe termen lung, toate estimările experților, bazate pe modul concret de interacționare cu organismul nostru, ne arată că nu vor exista efecte dăunătoare sănătății cauzate de acest vaccin. Evident că nu s-a putut încă observa concret acest lucru, pentru că nu avem o monitorizare pe o durată de ani de zile, dar părerea mea este că, spre exemplu, poluarea și lipsa de igienă au efecte mult mai nefaste pe termen scurt și lung decât vaccinul”, a

mai spus medicul Virgil Musta.

 

Virgil Musta este optimist cu privire la pandemie

”Acum avem vaccinul, arma împotriva coronovirusului cea mai eficientă. Nu cred că va dura mult și pandemia va fi doar o amintire tristă, eu sper din tot sufletul ca lumea să se vaccineze și, astfel, să reușim să scăpăm de acest virus. Asta în primul rând.

În al doilea rând, cred că majoritatea vor înțelege cât este de improtant să ducem o viață sănătoasă, fără excese. 

Citeste si: Medicul Virgil Musta, despre vaccinul contra COVID! ”E o armă”

Nu de altceva, dar, așa cum, din păcate a demonstrat-o acest virus, cei afectați cel mai grav au fost cei care nu fac mișcare, care nu fac sport și cei care au diverse boli generate de un trai, unstil de viață, care nu a pus accent pe sănătate”, ne-a spus Virgil Musta. În altă ordine de idei, ne-a mai spus Virgil Musta, pandemia de coronavirus nu va fi urmată de altele. ”Vor mai exista epidemii, dar pandemii, spun eu, în următorii 40 de ani, nu!

Virgil Musta
Virgil Musta, medic in prima linie anti-COVID-19

Acum, de exemplu, există probleme în lume, în diverse focare, și de Ebola, o boală mult mai periculoasă, dar și alte asemenea afecțiuni hemoragice, există rujeola – și cum vaccinarea a scăzut, este o problemă-, dar nu cred că vor mai fii pandemii. Adică, local, epidemii vor fi, dar vor fi mai eficient izolate și tratate, mai ales că, acum, medicina din întreaga lume a demonstrat și a învățat cum se poate mobiliza în fața unei amenințări. Important este însă ca oamenii să nu creadă diverse teorii ale conspirației, fantezii ale unor minți credule, și să se vaccineze”, susține medicul Virgil Musta.

 

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Virgil Musta, mesaj disperat pentru români! ”Vine Crăciunul, stați acasă!”

Medicul Virgil Musta, declarații despre noua tulpină a coronavirusului: ”Este necesar să se ia aceste măsuri”

Virgil Musta propune un plan de salvare al barurilor și teraselor! ”Cred că se poate face așa...” Exclusiv

De maine vin bani multi pentru 6 zodii

Veste ȘOC pentru cei vaccinați cu AMBELE DOZE! Este bomba zilei. Cutremur în lumea medicală

BOALA secretă pe care o avea Christian Eriksen. Cum a ajuns fotbalistul danez să se prăbușească inert pe teren

DEZASTRU MONDIAL. Forța a 15 bombe atomice a distrus locul

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies