Visul oricarui om! Doi prieteni au refacut traseul din "Ocolul Pamantului în 80 de zile" de Jules Verne

Un german şi un francez au refăcut traseul personajului Phileas Fogg din romanul de aventuri "Ocolul Pământului în 80 de zile", al scriitorului Jules Verne, într-o călătorie insolită în jurul lumii, care a început pe 9 septembrie, la Paris, şi a inclus şi România, potrivit dailymail.co.uk.

Distribuie pe:

Aventura lui Milan Bihlmann şi Muammer Yilmaz a fost una cu adevărat specială, având în vedere că aceştia nu au cheltuit niciun ban din fondurile proprii pentru a duce la capăt insolita călătorie, relatează dailymail.co.uk.

După ce au plecat de la Paris pe 9 septembrie, cei doi prieteni au traversat mai multe ţări, convingând diverse agenţii de turism să le ofere gratuit bilete de tren şi de avion.

De asemenea, cei doi călători au făcut autostopul şi au primit cazare de la străinii întâlniţi pe drum. Astfel, pe când se aflau în India, un om de afaceri din Calcutta s-a oferit să le plătească biletele de avion până la Bangkok, după ce a citit într-un ziar local despre aventura lor.

Milan Bihlmann şi Muammer Yilmaz s-au cunoscut în decembrie 2010, când Milan i-a oferit cazare lui Muammer, prin intermediul reţelei couchsurfing.com (persoanele înscrise pun la dipoziţia doritorilor, gratuit, un spaţiu de cazare pentru scurtă durată, gazdelor fiindu-le, la rândul lor, oferite servicii similare în călătoriile lor, n.r.).

În timpul celor trei zile petrecute împreună în 2010, cei doi au discutat despre posibilitatea realizării unei călătorii în jurul lumii, care să fie inspirată de romanul "Ocolul Pământului în 80 de zile", al scriitorului Jules Verne.

Citeste si: Andreea Pirui a ajuns la doctor! Ce operație și-a făcut - evz.ro


Citește și:

Primul invitat la „40 de intrebari cu Denise Rifai”, intr-un interviu eveniment! Elena Udrea se va afla sub tirul intrebarilor celebrei jurnaliste

Imagini incredibile! Un bărbat din Tulcea și-a înscenat un accident. Camerele de supraveghere au surprins totul

Cazul care a șocat o lume întreagă. Criminalul de pe Twitter, care a omorât opt femei, și-a recunoscut vina. Riscă pedeapsa cu moartea

Moștenitoarea unui imperiu de băuturi alcoolice, condamnată la închisoare după ce a finanțat o sectă care folosea femeile ca sclave sexuale

Oroare în Sicilia. Trei români și un italian au violat o fetiță de 11 ani. Mărturii cutremurătoare ale minorei: ”M-au ținut cu forța”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies