Visul oricarui om! Doi prieteni au refacut traseul din "Ocolul Pamantului în 80 de zile" de Jules Verne

Un german şi un francez au refăcut traseul personajului Phileas Fogg din romanul de aventuri "Ocolul Pământului în 80 de zile", al scriitorului Jules Verne, într-o călătorie insolită în jurul lumii, care a început pe 9 septembrie, la Paris, şi a inclus şi România, potrivit dailymail.co.uk.

Distribuie pe:

fara descriereAventura lui Milan Bihlmann şi Muammer Yilmaz a fost una cu adevărat specială, având în vedere că aceştia nu au cheltuit niciun ban din fondurile proprii pentru a duce la capăt insolita călătorie, relatează dailymail.co.uk.

După ce au plecat de la Paris pe 9 septembrie, cei doi prieteni au traversat mai multe ţări, convingând diverse agenţii de turism să le ofere gratuit bilete de tren şi de avion.

De asemenea, cei doi călători au făcut autostopul şi au primit cazare de la străinii întâlniţi pe drum. Astfel, pe când se aflau în India, un om de afaceri din Calcutta s-a oferit să le plătească biletele de avion până la Bangkok, după ce a citit într-un ziar local despre aventura lor.

Milan Bihlmann şi Muammer Yilmaz s-au cunoscut în decembrie 2010, când Milan i-a oferit cazare lui Muammer, prin intermediul reţelei couchsurfing.com (persoanele înscrise pun la dipoziţia doritorilor, gratuit, un spaţiu de cazare pentru scurtă durată, gazdelor fiindu-le, la rândul lor, oferite servicii similare în călătoriile lor, n.r.).

În timpul celor trei zile petrecute împreună în 2010, cei doi au discutat despre posibilitatea realizării unei călătorii în jurul lumii, care să fie inspirată de romanul "Ocolul Pământului în 80 de zile", al scriitorului Jules Verne.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate