Vlad Voiculescu, viitor viceprimar al Bucureștiului, l-a împrumutat cu 45.000 euro pe un fost taximetrist! Care e legătura dintre cei doi și ce rol a avut acesta în ”rețeaua citostaticelor”? EXCLUSIV

Vlad Voiculescu, viitorul viceprimar al Capitalei, l-a împrumutat în 2018 cu 222.700 lei (aproximativ 45.000 euro) pe un fost taximetrist.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin

Vlad Voiculescu, viitorul viceprimar al Capitalei, l-a împrumutat în 2018 cu 222.700 lei (aproximativ 45.000 euro) pe un fost taximetrist.

Vlad Voiculescu, fost Ministru al Sănătăți și viitor viceprimar din partea USR-Plus, a trecut în declarația de avere un împrumut de 222.700 lei (aproximativ 45.000 euro) oferit către Valeriu și Andreea Tatu. Împrumutul a fost acordat în anul 2018.

Povestea fabuloasă a fostului taximetrist care ducea medicamente copiilor blonavi de cancer


In articol:

Valeriu Tatu este un fost taximetrist, prieten cu Vlad Voiculescu de mai bine de un deceniu, de când viitorul viceprimar a inițiat așa-zisa ”rețea a citostaticelor”, un mcanism neoficial dar legal prin care bolnavii de cancer din România beneficiau de medicamente prin ”mijloace paralele cu metodele oficiale”. Tatu l-a întâlnit pe Voiculescu întâmplător, pe vremea când acesta era bancher la Viena. L-a dus la aeroport, iar Vlad i-a explicat ideea lui de a-i ajuta pe bolnavii din România.

Valeriu a fost de acord să se implice, în sensul că lua medicamentele de la aeroport și le ducea la spital. Ulterior, el a devenit om de bază la MagiCamp, proiectul inițiat de Vlad Voiculescu și Melania Medeleanu.

Citeste si: Totul s-a terminat pentru Alex Bodi. Lovitura năprasnică primită în arest - evz.ro

Citeste si: Imagini de coşmar din Spitalul Județean Reșița! Pacienţi pe jos şi mizerie de nedescris - bzi.ro

Dor.ro: ”Valeriu citea constant Biblia”

”Valeriu Tatu este ”simplul taximetrist” cu care Vlad a făcut echipă acum 10 ani, când a început să transporte citostaticele. Întâlnirea cu Vlad i-a schimbat viața. Într-o cursă de la aeroport spre oraș, Vlad i-a povestit că aduce mediamente în țară și l-a întrebat simplu, dacă vrea să-l ajute. Valeriu avea 40 de ani și încerca în fiecare zi să trăiască după cum spune Biblia, pe care o citea constant. Îi murise tatăl de cancer cu câțiva ani în urmă, dar nu știa de problema absenței citostaticelor. Era și el proaspăt tată, avea o fetiță de un an, așa că numai gândul că sunt copii bolnavi atât de grav, ”îi făcea sufletul să se urce la cap”. Su fost motive suficiente ca să-i spună ”gata, facem” acestui client necunoscut.

Valeriu Tatu
Valeriu Tatu a devenit om de bază la MagiCamp[Sursa foto: Dor.ro]

Așa și-a început Valeriu un al doilea job plătit. De la aeroport ducea medicamente la spital, încasa banii de la oamenii care comandau medicamentele, ținea socoteala sumelor și le vira în contul lui Vlad. După apariția taberei, au apărut și mai multe lucruri de făcut, pe lângă cursele de taxi: cumpărături, dus și adus contracte către sponsori, facturi de făcut. Când anul trecut a început să aibă grijă de renovarea sediului aosiației, cursele cu taxiul s-au rărit”, a scris dor.ro, în 2018 despre Valeriu Tatu, omul care a împrumutat o sumă mare de bani de la Vlad Voiculescu.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Anca Serea așteaptă al șaptelea copil?

Carmen Iohannis a ascuns totul! Ce i-a spus mama sa lui Klaus Iohannis

Nu lua asta în glumă! Ai acest simptom după ce faci sport? Mare atenție. Ce înseamnă, de fapt

KANAL D doneaza 25.000 de EURO catre MagicROOFS, in beneficiul unei cauze nobile, si se alatura unei campanii emotionante

Proiectul pentru care Vladimir Drăghia şi-a donat premiul de la Exatlon e aproape gata! MagicHOME îşi va deschide porţile în curând! FOTO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies