Vocea femeilor în perioada fertilă îi face pe bărbaţi să simtă furnicături pe piele

Vocea femeilor în perioada fertilă a lunii duce la o creştere a activităţii electrice la nivelul pielii bărbaţilor, schimbările hormonale din organismul femeilor afectând laringele şi producând o voce mai gravă,cu un efect seducător asupra ambelor sexe, potrivit unui studiu citat de dailymail.co.uk.

novalue

Cercetătorii americani au descoperit că bărbaţii simt furnicături când aud femeile vorbind. O echipă de cercetători de la Universitatea James Madison, din Virginia, crede că schimbările hormonale prin care trec femeile le afectează acestora laringele, ceea ce face ca vocea lor să fie mai gravă, tonalitate care are un efect mai mare asupra ascultătorului.

Schimbarea tonalităţii vocale poate face ca bărbaţii să simtă furnicături pe piele, activitatea electrica la suprafaţa pielii crescând în circa cinci secunde de la auzul vocii unei femei, susţin cercetătorii.

Studiul a arătat, de asemenea, că pulsul bărbaţilor creşte la auzul vocii joase a unei femei. Cercetătorii susţin că această intensificare a reacţiilor este un semn clar că ascultătorii masculini sunt aproape instant atraşi de vocea unei femei.

"Capacitatea unui bărbat de a identifica şi răspunde unei femei fertile îi conferă acestuia un avantaj în ce priveşte reproducerea, atunci când trebuie să aleagă între mai multe partenere. Pe de altă parte, femeile ar putea beneficia de un avantaj prin identificarea momentului fertil al altor femei",
a declarat Melanie Shoup-Knox, care a efectuat studiul alături de Nate Pipitone de la Adams State University, în statul american Colorado.

Cercetătorii au redat înregistrări ale vocilor unor femei care vorbeau în timpul diverselor stadii ale ciclului menstrual, cerând ascultătorilor, femei şi bărbaţi, să evalueze gradul de atractivitate al vocilor.
Potrivit studiului publicat în revista Physiology and Behavior, ambele sexe au evaluat drept mai atrăgătoare vocile femeilor aflate în perioada fertilă.

Pulsul ascultătorilor, femei şi bărbaţi, a crescut cu circa 5% în momentul auzului vocii unei femei fertile, în timp ce activitatea electrică la nivelul pileii, atât la femei, cât şi la bărbaţi, a crescut cu circa 20%.

Citeste si: Despărțirea sfârșitului de an în lumea mondenă din România "A fost de comun acord"- bzi.ro

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Sorin Cîmpeanu are toleranță zero față de părinții care vând pe internet testele COVID ale elevilor: „Nu pot folosi alt cuvânt decât iresponsabili”

Trei dintre sportivii repatriați din Africa de Sud au ieșit pozitiv la testul COVID! Autoritățile vor să afle dacă sunt infectați cu Omicron

Daniel Onoriu, cunoscutul pilot de raliuri, s-ar afla în stare gravă la Spitalul Floreasca!

Horoscop Zilnic Miercuri 8 Decembrie 2021: pentru Lei este ziua perfectă pentru a lua decizii cu privire la afaceri

ȘOCUL ANULUI despre PFIZER! Este răsturnare totală de situație! Anunț pentru cei vaccinați cu DOUA DOZE

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Doliu uriaș în România. Milionarul nostru a avut o moarte violentă. Imagini șocante

VIDEO – Laurențiu Reghecampf, în lacrimi după ce i-a murit copilul: „Nu e un moment deloc ușor…”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies