Volodimir Zelenski anunță întreruperea negocierilor cu Rusia. Avertismentul dat de trupele lui Putin

În urma avertismentului dat de trupele lui Putin, în cauză, rivalul său, Volodimir Zelenski anunță întreruperea negocierilor.

Autor: Alis Pop

In articol:

La aproape două luni de la război, pe teritoriul Ucrainei au loc, din nou, episoade dramatice. Din cauza atacului ucrainean asupra navei amiral a Moscovei, țara lui Zelenski este din nou ținta unor bombardamente feroce, armata rusă atacând fără eschivă și civilii.  

Mai mult decât atât, reprezentanții ministerului rus al Apărării i-au transmis liderului ucrainean un ultimatum: rușii vor ca trupele ucrainene din orașul asediat Mariupol să depună armele până astăzi, duminică, 17

aprilie 2022. În caz contrar, bombardamentele vor continua.

Citeste si: Cum s-a răzbunat Rusia pe Boris Johnson după ce liderul britanic s-a plimbat în Kiev alături de Zelenski

Volodimir Zelenski anunță întreruperea negocierilor cu Rusia

Vladimir Putin 

[Sursa foto: Shutterstuck]

Rusia, ultimatum pentru Volodimir Zelenski

Până acum, orașul Harrkov a fost ținta trupele rusești, o uzină militară aflată la marginea Kievului a fost bombardată, iar nordul țării a devenit o țintă pentru Putin.

De cealaltă parte, Volodimir Zelenski, seara trecută, a declarat public că dacă Rusia va merge mai departe și va elimina ultimii soldați care apară orașul Mariupol, atunci negocierile de pace dintre cele două țări ajung la final. În contextul în care, de câteva zile, discuțiile la nivel înalt dintre cele două țări ”sunt blocate”, după cum spune consilierul preşedinţiei ucrainene, Mihailo Podoliak.

Fapt subliniat și de liderul de la Kremlin, care spune că negocietorii lui Zelenski dau dovadă de „lipsă de coerenţă”.

Citeste si: Luca, fiul cel mare al lui Laurențiu Reghecampf, prima reacție după ce s-a născut frățiorul său. Ce i-a transmis lui Liam- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

 „Mariupol ar putea fi ca 10 Borodeanka. Vreau să spun că eliminarea militarilor noştri, a băieţilor noştri, va pune capăt tuturor negocierilor”, a declarat Zelenski, conform presei internaționale.

Insistând că trupele armate ucrainene din Mariupol încă fac față atacului rusesc, printre ruinele orașului, Zelenski spune că nu dorește și nu se va ajunge să negocieze cu Putin nici pământul și nici oamenii pe care-i reprezintă.

„Nu vom negocia nici teritoriul, nici oamenii. Cu cât sunt mai multe locuri ca Borodeanka, cu atât mai greu va fi”, a adăugat Zelenski.

Tot el spune că ceea ce ar putea să se întâmple în Mariupol, referitor la bilanțul victimelor, ar putea fi chiar și de zece ori mai mare decât cruzimea ce a avut loc Borodeanka. Oraș distrus după ce a fost bombardat de ruși, fiind și locul unde s-au produs presupusele abuzuri ale soldaților lui Vladimir. 

„Mariupol ar putea fi de zece ori mai mare decât Borodianka”, a mai adăugat liderul Ucrainean.

Citeste si: „Vor exista consecinţe” Rusia avertizează SUA! O notă diplomatică tocmai a ajuns la Washington

De menționat, conform guvernanților ucraineni, oamenii lui Putin au capturat aproximativ 700 de soldaţi ucraineni, dar şi sute de civili. De cealaltă parte, însă, și Ucraina se pare că ține captivi tot atâția soldați.

„Au sechestrat peste 1.000 de oameni”, a declarat vicepremierul ucrainean Irina Vereşciuk, care a cerut public eliberarea civililor în mod necondiționat.

De la începutul atacului armat, cele două țări au mai făcut schimb de prizonieri.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ce fac soldații ruși cu cadavrele celor uciși în Mariupol? Întâmplări macabre chiar în curțile ucrainenilor

Mesajul apărut pe canelele TV din Rusia, după 51 de zile de la invazia lui Putin: „A început al Treilea Război Mondial"

Vladimir Putin pune în acțiune noul plan pentru războiul din Ucraina. Virgil Bălăceanu, general în rezervă: „Se vizează Luhanks, Donețk, dar și Herson”| EXCLUSIV

Atenție! Ce se întâmplă cu zodiile de foc! Gemenii vor avea parte de schimbări la locul de muncă

Acord de pace între Rusia și Ucraina! Veste uriașă în Europa. E Breaking News

Câți copii are Laurențiu Reghecampf. Detalii neștiute din viața antrenorului de fotbal

România, aproape de o criză alimentară. Urmează ani de foamete

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies