Vom fi obligați să purtăm mască și în aer liber. Care vor fi condițiile

Masca va fi din nou obligatorie în aer liber, lasă de înțeles premierul Ludovic Orban. Șeful Guvernului a precizat condițiile în care aceasta va fi purtată

Distribuie pe:

Autor: Cristi Bus


In articol:

Premierul Ludovic Orban a anunţat că se ia în calcul obligativitatea purtării măştii în aer liber, în spaţiile în care se pot forma aglomeraţii.

"Am primit informații de la specialiști care arată că există și în aer liber spații unde se creează o mare aglomerație: în piețe, pe faleză etc. Analizăm acest aspect și s-ar putea impune obligativitatea purtării măștii și în anumite spații deschise. Vrem să luăm măsuri punctuale pentru a reduce riscul de răspândire", a spus Ludovic Orban, la finalul şedinţei PNL.

Orban a preciza că încă nu s-a luat o decizie

Premierul a mai explicat că există mai multe măsuri în analiză: limitarea programului pentru terase, pentru cluburi, precum şi respectarea regulilor de distanţare pe plajă.

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

"Este foarte greu de identificat dacă un număr de persoane reprezintă o familei", a spus premierul.

Ludovic Orban a explicat că deocamdată aceste măsuri sunt discutate și că nu s-a luat o decizie.

De asemenea, şeful Executivului a afirmat că nu se dorește reintroducerea stării de urgență și nici impunerea de măsuri care să afecteze activitatea economică.

În Spania, mai ales în provincia Catalonia, autorităţile restrâng activităţile sociale, recomandă comportamente responsabile şi impun purtarea măştii în toate locurile publice în cea mai mare parte a ţării.

Autoritățile spaniole au fost nevoite să recurgă din nou la restricţii din cauza cazurilor în creștere de infectare cu noul coronavirus. Andaluzia, purtarea măștii a devenit obligatorie atât în spații deschise, cât și în spații închise și indiferent dacă se poate menține sau nu distanța fizică de 2 metri, iar pe mai multe străzi din Mallorca s-au închis barurile şi restaurantele.


Citește și:

Sfatul zilei, miercuri, 23 septembrie 2020. Capricornii vor primi o veste proastă de la o persoană apropiată

Drama neștiută a luptătoarei de UFC! Paige VanZant a trecut prin momente cumplite la vârsta de 14 ani: "Am vrut să mă sinucid"

Live Video În căutarea adevărului - Ediția de marți, 22 septembrie - Vezi emisiunea Online | Episodul 337, BOLNAVUL MINCINOS

Dezastru ecologic lângă București! Imagini halucinante cu poluarea excesivă! Nu se mai tem de nimic Video

Familia Sorinei de la Baia de Aramă la adresa ”americanilor” Săcărin! ”Mint cu nerușinare! Iată dovada”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies