Vom ieși din case, dar cu un preț uriaș. Anunțul făcut în toiul nopții de Raed Arafat

Raed Arafat le-a transmis românilor o veste uriașă. Secretarul de stat a precizat că starea de urgență nu înseamnă că vor rămâne aceleași condiții de izolare.

Vom ieși din case, dar cu un preț uriaș. Anunțul făcut în toiul nopții de Raed Arafat
Vom ieși din case, dar cu un preț uriaș. Anunțul făcut în toiul nopții de Raed Arafat
Autor: D.A.

In articol:

Vom ieși din case, dar cu un preț uriaș. Anunțul făcut în toiul nopții de Raed Arafat
Vom ieși din case, dar cu un preț uriaș. Anunțul făcut în toiul nopții de Raed Arafat

Raed Arafat afirmă că starea de urgență poate fi prelungită și după 15 mai, dar asta va depinde de evoluția pandemiei de Covid-19 la noi în țară, cu atât mai mult cu cât, spune Raed Arafat, greul nu a trecut.

Raed Arafat: Viața nu va mai fi ca înainte

Totuși, Raed Arafat a punctat că măsurile de izolare nu se pot prelungi la nesfârșit. Trebuie ținut cont și de consecințele economice.

Viața nu va mai fi, totuși, ca înainte. Va trebui să învățăm să trăim cu virusul, să ne adaptăm, cel puțin până la găsirea unui vaccin. Va fi o perioadă ca în război.

Citeste si: Nu mai puneti leustean la ciorba! Este cea mai frecventa greseala! Medicii trag un semnal de alarma- bzi.ro

Până atunci însă, odată cu apropierea Paștelui ortodox, Raed Arafat nu exclude o înăsprire a măsurilor decise de autorități. În orice caz, se vor intensifica verificările și controalele, a avertizat șeful DSU în interviul pentru Digi24, acordat sâmbătă seara.

Vom înfrunta pericolul pentru economia românească

Întrebat dacă este necesară prelungirea stării de urgență după 15 mai, Raed Arafat a răspuns fără să îi menajeze pe români.  „După 15 mai, rămâne să vedem. Acum, în aprilie, deci prima prelungire, este obligatorie. Am auzit multă lume zicând că n-ar fi justificată, dar totuși măsurile trebuie menținute, trebuie prelungite încă o perioadă. Nu este normal acum să întrerupem și să revenim la o stare de normalitate.

Ar transmite populației un mesaj că lucrurile merg oricum spre bine și atunci gata, relaxăm tot. Și nu este cazul.

Din 15 mai, asta vom vedea cum evoluează toată situația, dar dacă respectăm toate regulile, poate să vedem că suntem în scădere (cazurile de Covid-19- nr.) și poate să se anuleze atunci starea de urgență și să ne oprim. Dacă vedem că lucrurile se agravează, atunci vom decide la momentul respectiv”.

Ce se va schimba în viețile noastre

Raed Arafat a făcut comparație cu țările din vestul Europei și care au ajuns la un numitor comun: omul trebuie să învețe să trăiască și cu acest virus în societate, printre oameni.

„Mai multe țări deja vorbesc despre aspectul că la un moment dat, vom învăța să conviețuim cu acest virus, ne vom schimba poate stilul de viață, vom schimba modul în care muncim, în care lucrăm, dar este clar că nu poți să stai acasă luni de zile. În Wuhan au stat 78 de zile și după asta au început să relaxeze, ca lumea să lucreze, dar în ideea că există măsuri foarte restrictive din punct de vedere al protecției și al contactului și toată lumea încearcă să prevină o recreștere a cazurilor.

Încă nu știm cum se va comporta virusul toamna, dacă acum scade și toamna revine, deci clar că trebuie să ne adaptăm acestei situații și asta depinde foarte mult de modul în care oamenii sunt complianți, ascultă recomandările și nu ascultă fake news-urile și pe cei care intră și comentează că nu trebuie să respectăm nimic, că nu trebuie nimic luat în considerare și toate aceste teorii conspiraționiste, care n-au loc aici. Aici e o problemă de sănătate publică pe care trebuie să o privim ca atare și trebuie să găsim soluții pentru ea și încet-încet, cum am zis, la un moment, să conviețuim cu ea și să învățăm să trăim mai departe în prezența virusului până vom găsi tratament sau vaccin”, a mai precizat secretarul de stat. 

Secretarul de stat a subliniat că în România nu a trecut încă de perioada cea mai dificilă din epidemie. „Încă greul nu s-a terminat şi încă nu am ajuns la ce este foarte greu. Va trebui să înţelegem că va fi o perioadă ca în război, pentru că va creşte încă numărul, înainte să scadă.(...) Este posibil ca numărul pacienţilor de terapie intensivă să fie în creştere şi nu în scădere în perioada următoare” a subliniat Raed Arafat.

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Nemulțumirile românilor aflați in carantină! Astăzi, de la ora 14:30, la “Asta-i Romania!”, la Kanal D

Autoritățile sunt în alertă. Nou focar de COVID-19 la spitalul din Sfântul Gheorghe. Zeci de cadre medicale infectate

Adevărata Putere a dragostei! Ce fac doi dintre Faimoșii care se iubesc nebunește! Imagini de senzație cu Mădălina Vlad și Ciprian Mariș în plină acțiune

Anamaria Prodan spune care este adevăratul motiv al plecării lui Reghecampf în Grecia, fără ea

Bucurie imensă la CARACAL după DISPARIȚIA Luizei Melencu! Nu mai credea nimeni că se va întâmpla minunea

CUTREMUR ÎN SHOWBIZ! Cu cine a fost prins Cătălin Botezatu în ipostaze INTIME! De aceea a fost dat afară de la Kanal D!

De joi începe apocalipsa foamei. Consecințele dezastruoase au început să iasă la suprafață

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies