Votarea a fost oprită în Costinești! Incident fără precedent la o secție de votare

În Costineși, votul s-a oprit pentru o perioadă de mai bine de o oră, pentru că buletinele de vot au fost tipărite greșit.

Distribuie pe:

Autor: Adriana Raiciu

Alegeri locale 2020
Secția de votare

Alegeri locale 2020. În această zi, cetățenii României își vor alege primarii care să îi reprezinte pentru următorii patru ani. Se pare că situația nu e deloc roz în această zi, iar acest lucru nu este din cauza regulilor de distanțare socială și igienă. Votarea a fost oprită timp de o oră în Costinești, duminică dimineață.

Vot oprit în Costinești timp de o oră


In articol:

Votul a fost oprit în Costinești timp de o oră, pentru că buletinele de vot au fost tipărite greşit, mai exact în dreptul numelui unui candidat figura sigla unui partid diferit. Totuși, se părea că buletinele de vot au fost tipărite greşit, iar la momentul actual vor fi retipărite, potrivit surselor Antena 3. Procesul de voatare va fi reluat, dar nu se ştie exact peste cât timp românii vor putea vota din nou la secția respectivă. În plus, nu se ştie exact nici cum s-a ajuns la această greşeală.

Peste 18 milioane de cetățeni români sunt așteptați în această zi la urne pentru a-și alege, pentru următorii patru ani, primarii, consilierii locali și județeni și președinții de Consiliu Județean. Per total, peste 43.000 de funcții la stat sunt în joc la alegerile de duminică, 27 septembrie. 

Alegeri locale 2020
Secția de votare

Cum poți vota?

La alegerile de astăzi, 27 septembrie 2020, cetățenii României vor putea vota doar în secțiile de votare la care sunt arondați și nu își pot exercita dreptul în alt oraș sau altă comună, ori județ, pentru că nu vor exista liste suplimentare. Persoanele care vor să afle secția de votare la care sunt repartizați, trebuie să acceseze site-ul registrulelectoral.ro și să introducă datele persoanele precu, CNP( codul numeric personal), numele de familie, dar și codul de verificare. 

Totuși, oamenii vor putea vota, chiar dacă au buletinele expirate. Alegătorii cu actul de identitate expirat în perioada 1 martie-27 septembrie vor putea merge să voteze. Decizia a fost luată de Biroul Electoral Central în data de 21 septembrie.

Citeste si: Ce va zice Andreea Esca acum? Au apărut nişte poze cu Alexia Eram... De la 20 de ani? Foto - evz.ro

Sursă Antena3

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Prezența la vot alegeri locale 2020! Cum au votat oamenii din punct de vedere al vârstei în București

Exit Poll ora 15:00 pentru sectoarele din București! Sectorul 3, număr record de voturi! Sectorul 6 pe al doilea loc

Cel mai sănătos si delicios BigMac. Rețeta fără carbohidrați. E mai delicios decât crezi

Cum votezi dacă ești infectat cu noul coronavirus? Nu toți pacienții vor putea vota

Exit Poll ora 15:00 Alegeri Locale București: 21,59 % prezență la vot până la momentul actual

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies