Vouchere de vacanță pentru angajații din sistemul privat! Află câți bani ar putea primi românii care lucrează în domeniul privat

Vouchere de vacanță pentru angajații din sistemul privat. Vezi cine ar putea primi tichetele de vacanță din 2023.

Autor: Alina Petre

In articol:

Vouchere de vacanță pentru angajații din sistemul privat. Vezi ce sumă vor avea voucherele de vacanță, începând cu data de 1 ianuarie 2023.

Vouchere de vacanță din 2023, pentru angajații din sistemul privat

În 2022, valoarea voucherelor de vacanță a fost de 2.550 de lei brut, însă valoarea acestora va crește la 3.000 de lei brut, de la 1 ianuarie 2023.

Această majorare nu este singura schimbare în legătură cu tichetele pentru vacanță, reprezentanții PNL având intenția de a implementa obligativitatea acordării acestor vouchere și pentru angajații din mediul privat care primesc aceste tichete opțional, în 2022, din partea companiilor unde lucrează.

Citește și: Salariile bugetarilor cresc cu 10% de la 1 ianuarie 2023! Vezi ce alte venituri se vor majora

Vouchere de vacanță pentru angajații din sistemul privat

Vouchere de vacanță pentru angajații din sistemul privat

[Sursa foto: MediaFax Foto]

Dacă propunerea liberalilor va fi adoptată, costurile vor fi suportate de stat, având în vedere un număr de aproximativ 4,2 milioane de angajați care ar putea beneficia de voucherele de vacanță, începând cu anul 2023.

Citeste si: „Sunt o femeie tânără.” Denisa Filcea, judecată pentru ținuta pe care a purtat-o- kfetele.ro

În 2022, tichetele de vacanță au fost acordate angajaților firmelor private doar opțional. Valoarea acestora a fost suportată de compania respectivă, nu din bugetul de stat, în schimbul acesteia firmele având anumite avantaje din partea statului.

De exemplu, angajatorii privați au fost scutiți de contribuția asiguratorie pentru muncă, care reprezintă 2,25% din salariul brut al salariatului.

În plus, firmele private sunt scutite de la plata contribuțiilor sociale datorate de angajat.

„Am adoptat în luna decembrie acea ordonanţă de urgență privind voucherele de vacanță pentru angajații din sectorul bugetar, ceea ce înseamnă pentru domeniul turistic o infuzie de capital de aproximativ 300 milioane de euro.

Vouchere de vacanţă pentru mediul privat pot merge până la 6 salarii minime pe economie şi nu am renunţat la acele deduceri fiscale. Agenţii economici au beneficii. Întreaga sumă poate fi deductibilă, plus că nu se plătesc contribuţii sociale pentru contravaloarea lor”, a declarat Ministru Turismului, Constantin Cadariu, în cadrul unei emisiuni TV.

Citește și: Niculae Bădălău are o avere impresionantă! Salariul său la Curtea de Conturi depășea 5.000 de euro pe lună

Vouchere de vacanță pentru angajații din sistemul privat

Vouchere de vacanță pentru angajații din sistemul privat

[Sursa foto: MediaFax Foto]

Crește valoarea tichetelor de vacanță din 2023

În acest an, bugetarii primesc vouchere de vacanță în valoare de 2.550 de lei brut, dar începând cu data de 1 ianuarie 2023, acestea vor avea o valoare de 3000 de lei brut, datorită creșterii salariului minim pe economie.

Pentru suma alocată tichetelor de vacanță, se va percepe un impozit de 10%. Voucherele de vacanță pot fi folosite pentru plata cazării, a meselor incluse în pachetul de cazare, a transportului, dar și pentru plata tratamentelor balneare.

Surse: kanald.ro, impact.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Amenzi uriașe pentru românii care încalcă această regulă la Târgul de Crăciun din Drumul Taberei! Mulți fac asta fără să își dea seama

Salariile bugetarilor cresc cu 10% de la 1 ianuarie 2023! Vezi ce alte venituri se vor majora

Salariul minim brut de 3.000 de lei, suficient pentru nevoile românilor?! Lista cheltuielilor care se vor majora: "Plătim mai mulți bani la stat decât ne rămân în...

El este Sebastian, tânărul care la doar 24 de ani a devenit milionar în SUA. Românul nu a avut deloc o viață ușoară: „Ar trebui să stai jos și să ai o discuție serioasă cu tine...

Este cutremur total la Moscova! L-a găsit mort. Doliu imens în Rusia

De ce să pui sare în mașina de spălat rufe: trucul mai puțin cunoscut care te ajută să economisești timp și energie

Oana Roman a rămas cu ochii în soare. Marius Elisei a plecat de acasă. Definitiv!

Salariul minim brut de 3.000 de lei, suficient pentru nevoile românilor?! Lista cheltuielilor care se vor majora: "Plătim mai mulți bani la stat decât ne rămân în...

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies