Vrei sa stii ce te asteapta in urmatorii 50 ani? Tehnologia aduce viziune ca a Terminatorului si vei putea vorbi fluent toate limbile din lume

An de an tehnologia avanseaza astfel incat noi, oamenii, sa avem o viata mai usoara. Pana in 2062, oamenii vor putea avea o vedere ca a Terminatorului si masinile vor preveni accidentele.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriere2012 - 2022

1. Oamenii vor vorbi fluent orice limba
Avand in vedere ca tehnologia evolueaza de la an la an, in viitor telefoanele mobile vor putea traduce cuvintele tale in orice limba doreste interlocutorul tau.

2. Softurile vor prezice ambuteiajele din trafic inainte de aiba loc
Folosind date din arhive, senzori de pe drum si GPS-uri, IBM a realizat un program care anticipeaza aglomeratiile de tip bara-la-bara cu o ora inainte ca ele sa se intample. Ideea s-a dovedit a fi un succes in momentul in care a fost testata.

3. Geci cu controlul climei vor proteja soldatii de frig sau caldura
Soldatii din SUA sau India au testat deja aceasta tehnologie care se bazeaza pe un curent electric care este trimis pe junctiunea dintre doua materiale. Acesta incalzeste sau raceste, in functie de preferinta celui care poarta haina.

4. Nanoparticulele vor eficientiza chimoterapia
Doze mici de cisplatin si docetaxel injectate celulelor canceroase vor reduce durere si efectele secundare ale tratamentelor din ziua de azi.

5.Masinile electrice vor pune stapanire pe autostrazi

In cativa ani, vor aparea statii de incarcare pentru masinile electrice pentru americani. Acestia vor putea strabate zone lungi si la fiecare 60 de metri alimenta cu curent electric.

6. Podurile se vor repara singure cu ciment auto-vindecator
Un inventator de la Universitatea din Michigan a marturisit ca noua compozitie contine fibre care se vor indoi, dar nu rupe. Fracturile capilare se repara în termen de zile cand ionii de calciu din amestec reacţionează cu apa de ploaie şi de dioxid de carbon pentru a crea un patch carbonat de calciu.

7. "Furnicile" digitale vor proteja reteaua electrica a Americii de atacurile ciberbetice
Programate sa rataceasca retele in cautare de amenintari, "furnicile" din soft lasa in urma o dara digitala modelata dupa cele ale verisoarelor lor din viata reala. Cand o furnica digitala programata sa faca o sarcina detecteaza o problema, altele se indreapta la aceeasi locatie pentru a analiza situatia.

8.Pergamentele vor inlocui tabletele
Cercetatorii au reprodus deja cuvinte si imagini pe display-uri digitale din plastic subtire. Daca vor ca acele display-uri sa concureze cu iPad-urile, ei trebuie sa sa rafineze ecranele si sa ajusteze culorile.

9. Masina ta va fi conectata la:
-va comunica cu luminile din trafic pentru a il imbunatati
-va interactiona cu alte vehicule pentru a preveni accidente
-te va lasa sa incarci un playlist de pe reteaua de net de acasa
-va gasi benzinaria cu cel mai bun discount si se va ocupa de plata
-te va anunta cand cineva iti va lovi usa si iti va arata imagini de la incident


2023-2062


1. Lentilele de contact ne vor oferi o vedere ca a Terminatorului

Atunci când miniaturizarea ajunge la întregul său potenţial, realizarea vederii supraumană va fi la fel de simpla ca o lentila moale pentru ochi. Prototipuri timpurii sunt dotate cu LED-uri alimentate fără fir. Vei putea da zoom, avea viziune de noapte şi câmpuri de date vizibile.

2. Controalele vor fi efectuate de catre telefonul mobil
Oamenii de stiinta lucreaza pentru a perfectiona aplicatii care sa isi masoare bataile inimii si respiratia, sa faca analize la sange si saliva sau sa iti evalueze tusea.

3. Toate cele 130 de milioane de carti vor fi digitalizate
Din 2012, Google a planuit sa termine treaba pana la sfarsitul deceniului, dar mai au 110 milioane de volume de digitalizat. Fiecare carte va avea o dimensiune de 3 MB.

4. Asistentele din spital vor fi roboti
Cand in 2045 batranii ( de la 60 de ani in sus) for fi mai multi decat tinerii planetei, spitalele vor folosi roboti pentru a rezolva problema lipsei personalului. Inventatorii vor sa realizeze chiar si roboti care sa asiste medicii in timpul operatiilor.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate