Vremea o ia razna în următoarele săptămâni! Caniculă şi furtuni violente în aproape toată ţara

Ploile de la sfârşitul săptămânii trecute ne-au dat bătăi de cap, iar meteorologii nu au veşti bune pentru perioada următoare, întrucât sunt prognozate temperaturi maxime şi minime, dar şi precipitaţii.

Autor: T.S.

MUNTENIA

Până pe 21 iunie, vremea se va încălzi, iar media valorilor maxime va ajunge în jur de 32 de grade. În 22 iunie se va produce o uşoară răcorire, această medie urmând a fi de 28…29 de grade. În perioada 23 – 29 iunie vremea va deveni călduroasă, chiar caniculară în zonele de câmpie, cu o medie regională a valorilor maxime de temperatură de 33…34 de grade.

Spre sfârşitul intervalului de prognoză, temperatura va marca o uşoară scădere, până spre medii ale temperaturilor maxime în jur de 30 de grade. Media temperaturilor minime va fi în creştere, astfel încât în intervalul 24…30 iunie se vor atinge valori de 17…18 grade, dar ulterior şi acestea vor scădea uşor spre 15 grade. În intervalele 22 – 23 iunie şi 28 iunie- 2 iulie va fi mai ridicată probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi local cantităţi de apă mai însemnate.

MOLDOVA

Vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel încât pe 20 şi 21 iunie media regională a maximelor se va situa în jurul valorii de 29 de grade. În 22 iunie se va produce o uşoară răcorire, însă, în week-end, vremea va deveni călduroasă, cu medii ale temperaturilor maxime de 30…32 de grade. În prima parte a celei de-a doua săptămâni nu se vor înregistra variaţii semnificative ale regimului termic diurn, iar ulterior media maximelor va coborî spre 26…27 de grade.

Pe parcursul celor două săptămâni, media temperaturilor minime va fi de 13…15 grade, chiar mai ridicată în intervalul 24-28 iunie, spre 16…17 grade. În intervalele 21 – 22 iunie şi 28 iunie- 2 iulie va fi mai ridicată probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi local cantităţi de apă mai însemnate.

TRANSILVANIA

Vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel încât pe 21 iunie media regională a maximelor se va situa în jurul valorii de 29 de grade.

În 22 iunie se va produce o uşoară răcorire, însă, spre finalul primei săptămâni, vremea va deveni călduroasă, cu medii ale temperaturilor maxime de 29…30 de grade. În prima parte a celei de-a doua săptămâni nu se vor înregistra variaţii semnificative ale regimului termic diurn, iar ulterior media maximelor va coborî spre 25…26 de grade. Pe parcursul celor două săptămâni, media temperaturilor minime va fi de 10…12 grade, chiar mai ridicată în intervalul 24-28 iunie, spre 14…16 grade.
În intervalele 21 – 22 iunie şi 28 iunie- 2 iulie va fi ridicată probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi local cantităţi de apă mai însemnate.

OLTENIA

Temperatura va fi în creştere treptată, de la o medie a maximelor în jur de 28 de grade, până spre 34…35 de grade în intervalul 24-28 iunie, când vremea va deveni caniculară în zonele de câmpie. Spre sfârşitul celor două săptămâni de prognoză este posibilă o răcorire treptată a vremii, media maximelor urmând să coboare spre 30 de grade. Şi media regională a temperaturilor minime va fi tot mai ridicată, cele mai ridicate valori, în jur de 18…19 grade, urmând a se înregistra în intervalul 24 – 29 iulie, când în zonele de câmpie sunt posibile şi nopţi tropicale. În intervalul 27 iunie- 2 iulie va fi ridicată probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi local cantităţi de apă mai însemnate

BANAT

Pe parcursul primei săptămâni, vremea va deveni călduroasă, iar în week-end media temperaturilor maxime va atinge 33...34 de grade. Procesul de încălzire se va resimţi şi în timpul nopţilor, astfel încât media temperaturilor minime va creşte de la 11 la 18 grade. Valori termice ridicate se vor menţine şi în perioada 26-28 iunie, cu uşoare variaţii de la o zi la alta, dar ulterior va fi în scădere atât media maximelor diurne, spre 28...29 de grade în primele zile ale lunii iulie, cât şi aceea a minimelor nocturne, ce va ajunge, la sfârşitul intervalului de referinţă, la 14…15 grade. În intervalul 28 iunie- 2 iulie va fi ridicată probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi local cantităţi de apă mai însemnate.
 

Distribuie pe:
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies