Vremea se raceste. Cod galben de ninsori și viscol

Potrivit prognozei emise de meteorologi, vremea se va raci în următoarea perioadă și vom avea parte și de ninsori.

Distribuie pe:

Autor: A.M.

fara descriere


In articol:

Iarna se întoarce la sfârșit de martie. Potrivit prognozei emise de meteorologi, vremea se va raci în următoarea perioadă și vom avea parte și de ninsori.

A fost emis cod galben care va intra în vigoare sâmbătă, de la ora 18.00 și se va menține până luni, ora 02.00.

Din seara zilei de sâmbătă (21 martie) va ninge moderat (cantități de precipitații în jur de 15 l/mp) în zona Carpaților Orientali și nordul Moldovei, unde stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.

Citeste si: Bilanțul sumbru al începutului de weekend! Coronavirusul a ucis 11.129 de persoane în întreaga lume

 

Și pe parcursul zilei de duminică, ninsorile vor fi resimțite în Carpații Meridionali, iar vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de 55....70 km/h/

În intervalul menționat, vremea se va răci accentuat în toată țara, devenind treptat deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie, potrivit ANM.

Citeste si: Coronavirus. Strigătul disperat al unei mame cu doi copii acasă: „Priviți-mă! Nu pot respira!”

 

Ninsorile vor cuprinde mai multe regiuni din țară

În zonele montane, local Transilvania, Maramureș și Moldova, precipitațiile vor apărea predominant sub formă de ninsoare și vor apărea încă din noaptea spre duminică, 21-22 martie.

Din a doua parte a nopții de duminică spre luni (22/23 martie) precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare în cea mai mare parte a țării și se va depune strat de zăpadă.

Temporar vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor, în general cu viteze de 50…60 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, viscolind și spulberând zăpada, potrivit digi24.ro.

 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate