Vulcanul Etna a erupt din nou. Aeroportul din Catania a fost închis temporar VIDEO

Vulcanul Etna a erupt din nou. Imagini spectaculoase cu erupția vulcanului din Italia.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Vulcanul Etna a erupt din nou. Un nor mare de fum și cenușă a apărut în urma celui mai activ vulcan din Italia. Vezi imaginile spectaculoase cu erupția vulcanului.

Vulcanul Etna a erupt din nou

Vulcanul Etna a erupt din nou. Incidentul s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică. Lava a fost aruncată la zeci de metri în aer, iar în urma acesteia a părut și un nor mare de fum și cenușă.

Citeste si: Vedete de la noi aflate la un pas de erupţia vulcanului Etna! S-au pozat cu vulcanul fumegând în spate EXCLUSIV

Erupția, care a durat aproximativ o oră, a oferit un spectacol extraordinar, în timp ce roci aprinse au fost aruncate la zeci de metri înălțime.

Citeste si: O batrana, in ultimele clipe ale vietii, i-a spus preotului: „La inmormantare, vreau sa mi se puna in mana o lingurita!” Parintele a amutit cand a aflat motivul- bzi.ro

Specialiștii spun că emisiile de lavă și cenușă nu au depășit cotele normale. Cu toate acestea, aeroportul din Catania a fost închis temporar, ca pista să fie curățată de pietre si cenușă.

Etna, cel mai activ vulcan din Europa

Etna este cel mai activ vulcan al Europei, iar anul acesta a erupt de 40 de ori. Vucanul Etna este situat pe insula Sicilia din Italia, în apropiere de orașele Messina și Catania.

Citeste si: Țara în care au avut loc 40 de mii de cutremure în ultimele trei săptămâni. Oamenii, la capătul puterilor: „Când mă culc noaptea...”

Vulcanul Etna are înălțimea de 3340 m, fiind cel mai înalt și cel mai activ vulcan din Europa. Se estimează că vulcanul erupe la fiecare 3 luni și că la fiecare aproximativ 150 de ani sunt distruse și localități.

Aria de acțiune distrugătoare a vulcanului se întinde pe o suprafață de 1.250 km².

Cu toate acestea, poalele vulcanului sunt dens populate; acest fapt se explică prin fertilitatea deosebită a solului. Cenușa vulcanică adusă de erupții a creat un sol adecvat pentru cultivarea viței de vie, a pomilor fructiferi și a măslinilor.

Având o activitate de peste 6000 de ani, vulcanul Etna este vulcanul activ cu cea mai lungă perioadă de activitate.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Elevă olimpică din Constanţa, admisă la Oxford. Tânăra NU are bani pentru taxele școlare

Un bărbat din Mureș face acuzații grave! Susține că mașina i-a fost incendiată în stil mafiot: „Sub banchetă era un fel de...”

Noul fermier 2021. Cei care vor da startul afacerilor în agricultură pot primi până la 100.000 de euro

Horoscop Zilnic Joi 5 August 2021: nativul TAUR se va îmbogăți, în timp ce SCORPIONUL se va trezi cu o surpriză

Marele secret al lui Denise Rifai! Puţină lume ştia. Vedeta a făcut dezvăluiri complete

BOMBA ANULUI! O gimnastă celebră este noua iubită a lui Reghecamf. Relația este oficială și asumată

Revoluție în România! Ia banii, cetățene, zice Cîțu! Nu mai e nevoie de muncă

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies