Weekendul asta stai in casa! Vremea e capricioasa rau - Urmeaza 3 zile de precipitatii

novalue

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriereBUCURESTI
În Capitală, vremea va fi închisă, iar regimul termic se va menţine sub cel normal pentru această dată: dimineaţa, minsu 1...0 grade şi la amiază, 2...3 grade. Temporar va ploua, iar vântul va sufla în general moderat.

MUNTE
La munte cerul se va înnora treptat şi vor cădea precipitaţii pe arii extinse în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali şi local în restul zonei montane. Pe parcursul zilei acestea vor fi predominant sub formă de ploaie şi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare peste această altitudine. 7 grade vor fi la Stina de Vale, 6 la Paltinis, 5 la Predeal, 3 la Sinaia si 1 grad pe Vf. Toaca din masivul Ceahlau.

Stratul de zăpadă măsoară 49 de cm la Balea Lac, pe Vf Omu, 41 de cm, la Sinaia, 35 de cm, 18 pe Ceahlau, 10 la Predeal, 1 cm la Poiana Brasov.

REGIUNI
Vreme fără soare astăzi şi în regiunile intracarpatice unde până acum a fost soare. Local vor fi ploi şi burniţe, în speial în Banat. Maximele sunt încă peste normă: 11 grade la Reşiţa şi Baia Mare, 8 la Cluj şi Sibiu si 4 grade la Miercurea Ciuc.

În sud, ploile se intensifică. Izolat pot fi peste 15 l/mp. Conditiile de polei se menţin. 5 grade la Drobeta Turnu Severin, 6 la Pitesti, 4 la Craiova si Giurgiu si 3 la Buzău.

În Dobrogea, vreme închisă şi umedă cu ploi şi burniţe. La amiază vor fi 7 grade la Tulcea si 9 la Constanţa.

Vreme rece în continuare în Moldova cu maxime în jur de zero grade. Cerul este noros şi local plouă slab sau burniţează. Sunt în continuare condiţii de polei.

VREMEA PE 2 ZILE
Duminică, vremea va fi închisă, cu precipitaţii pe arii extinse în toate regiunile. Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar în jumătatea de nord a Moldovei şi pe crestele montane vor predomina lapoviţa şi ninsoarea. Izolat se va forma polei. Maximele vor fi cuprinse între minus 1 la Suceava şi 9 grade la Baia Mare şi Târgu Mureş. În zonele joase vor fi condiţii de ceaţă.

În Capitală, vremea va fi în continuare închisă. Temporar va ploua, iar vântul va sufla slab şi moderat. 1-2 grade dimineaţa şi o maximă în jurul valorii de 3 grade.

Luni temporar se vor semnala precipitaţii, în general slabe cantitativ, pe arii relativ extinse în regiunile vestice, nordice şi centrale şi local în restul teritoriului. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare în zona de munte şi în Moldova, mixte în Maramureş şi mai ales ploi în restul teritoriului. Izolat se va forma polei. Maximele vor fi cuprinse între minus 2 şi 7 grade. Dimineaţa şi noaptea, în sud-estul ţării vor fi condiţii de ceaţă.

În Bucureşti, vremea se va menţine închisă şi trecător va ploua slab. 1-2 grade dimineaţa şi în jurul valorii de 3 grade la amiaza.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate