WOW!Ce au descoperit medicii in burta unei femei din Constanta: "Ii ocupa intreaga cavitate abdominala"

O femeie care avea un chist ovarian în greutate de peste zece kilograme, ce ocupa aproape întreaga cavitate abdominală, a fost operată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Constanţa, medicii afirmând că intervenţia a decurs fără probleme, starea pacientei fiind bună.

Distribuie pe:

Autor: V.P.

fara descriereFemeia, în vârstă de 54 de ani, a mers la spital în urmă cu zece zile, fără să ştie de existenţa chistului.

kalooga_36441" Iniţial, când am investigat-o pe pacientă, ridica suspiciunea unei ascite, deci lichid în burtă de origine neprecizată. Dar, la scurt timp după ce a fost internată, în urmă cu zece zile, şi a trecut prin examenele paraclinice, s-a putut pune diagnosticul de chist”, a declarat, joi, directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dr. Cătălin Grasa.

El a precizat că femeia avea un chist ovarian gigant, în greutate de 10,8 kilograme, care ocupa aproape întreaga cavitate abdominală.

Pacienta a fost operată miercuri, iar intervenţia chirurgicală a decurs fără probleme.

"Clasic am operat, pentru că nu se putea face astfel. Am considerat că avea un caracter relativ de urgenţă, prin fenomenele de compresie, plus că pacienta era şi hipertensivă şi avea şi fenomene de insuficienţă cardiacă. A fost un chist ovarian mare, cu un volum destul de rar întâlnit. Nu este singurul de acest fel, bineînţeles că sunt multe alte asemenea cazuri per total, dar sigur va fi prezentat într-o lucrare ştiinţifică la vreun congres", a mai spus medicul constănţean.

Potrivit acestuia, pacienta are o evaluţie post-operatorie bună, iar joi a fost deja transferată de la terapie intesivă pe secţie, unde urmează să fie supusă în continuare unui tratament post-operatoriu şi va rămîne sub supravegherea cadrelor medicale.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate