Zi neagra pentru studiourile Disney! Le-a murit cea mai mare vedeta azi

Diane Disney Miller, filantroapă şi fiică a renumitului pionier al animaţiei americane Walt Disney, a murit marţi, în California, la vârsta de 79 de ani, informează Reuters. Diane Disney Miller a murit în oraşul Napa din nordul Californiei în urma rănilor suferite după ce a căzut în reşedinţa sa, au precizat reprezentanţii Walt Disney Family Museum din San Francisco.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriereBob Iger, director executiv al companiei Disney, a spus că întregul grup american, înfiinţat de fraţii Walt şi Roy Disney în 1923, este "profund întristat de această pierdere".

"În calitate de îndrăgită fiică a lui Walt Disney şi de sursă de inspiraţie pentru crearea parcurilor Disneyland, ea ocupă un loc special în istoria Walt Disney Company şi în inimile fanilor din lumea întreagă", a spus Bob Iger într-un comunicat.

Diane Disney s-a născut în 1933 şi s-a căsătorit cu jucătorul profesionist de fotbal american Ron Miller în 1954. Ron Miller a devenit preşedintele companiei în 1978 şi director executiv al acesteia în 1982.

Ron Miller a fost concediat în 1984, netezind calea pentru ascensiunea unei noi echipe de directori executivi, alcătuită din Michael Eisner, Jeffrey Katzenberg şi Frank Wells, care au contribuit la transformarea radicală a parcurilor tematice Disneyland şi a companiei de animaţie Disney într-un veritabil factor de putere la Hollywood, producând filme şi seriale de succes, dar şi parcuri de distracţii în Orlando (statul Florida) şi la Paris.

Diane şi Ron au cumpărat o plantaţie cu viţă-de-vie în Napa Valley în 1976 şi au lansat apoi pe piaţă un sortiment de vinuri, Silverado Vineyards.

Diane Disney a avut, totodată, un rol hotărâtor în realizarea proiectului Walt Disney Concert Hall, o celebră sală de concerte, construită pe baza planurilor întocmite de arhitectul Frank Gehry, în centrul oraşului Los Angeles.

Sora ei adoptată, Sharon Mae Disney, a murit în 1993. Diane Disney şi Ron Miller au avut împreună şapte copii.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate