Ziua Armatei Române 2021, celebrată în Parcul Carol din Capitală. Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă, prezenți la eveniment

Ziua Armatei Române 2021 se desfășoară într-un cadru restrâns din pricina pandemiei.

Ziua Armatei Române 2021

Ziua Armatei Române 2021

[Sursa foto: Shutterstock]
Autor: Elena Popescu

In articol:

Ziua Armatei Române 2021, sărbătorită în Parcul Carol din Capitală. Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă, prezenți la ceremonie.

Ziua Armatei Române 2021

Ziua Armatei Române 2021 se celebrează într-un cadru restrâns, fără public, din cauza restricțiilor impuse ce pandemie.

Însă, în Parcul Carol din Capitală a avut loc o ceremonie militară la care a participat președintele Klaus Iohannis, premierul desemnat Nicolae Ciucă, Florin Cîțu, dar și alți oameni politici.

”Ziua Armatei României, 25 octombrie, va fi sărbătorită printr-o serie de manifestări organizate, în format restrâns şi cu respectarea măsurilor de prevenire a transmiterii virusului SARS-CoV-2, în principalele garnizoane din ţară şi în bazele militare din teatrele de operaţii unde sunt dislocaţi militarii români”, anunţă Ministerul Apărării, citat de hotnews.

Totodată, ceremoniile organizate de Ziua Armatei Române 2021 vor avea loc în prezența unui medic epidemiolog.

Citeste si: Cornel Palade a recunoscut motivul rupturii de Romică Țociu. „Ne-am certat de la..."- bzi.ro

Citeste si: Regele Mihai ar fi împlinit astăzi 100 de ani. Lucruri neștiute despre ultimul rege al României

Ziua Armatei Române 2021

Ziua Armatei Române 2021

[Sursa foto: Shutterstock]

Ziua Armatei Române 2021. Programul evenimentelor

În București vor avea loc două evenimente dedicate Zilei Armatei Române.

  • ora 9:00- La Monumentul Eroilor Patriei din cel de-Al Doilea Război Mondial (Universitatea Naţională de Apărare „Carol I") ceremonie militară şi religioasă de depunere de coroane şi jerbe de flori.
  • ora 10:00- La Mormântul Ostaşului Necunoscut, din Parcul Carol I- ceremonie militară şi religioasă de depuneri de coroane de flori, ceremonie de schimbare a gărzii şi survol al unor aeronave ale Forţelor Aeriene Române.

Citeste si: Au intrat în vigoare noile restricții. Unde mai pot merge persoanele nevaccinate anti-COVID

În țară se vor desfășura evenimente dedicate Zilei Armatei Române la Sinaia și în Carei.

  • ora 11:00, Sinaia: personal al MApN va participa la ceremonia de dezvelire a „ Statuii Regelui Mihai I", amplasată în apropierea primăriei municipiului. Manifestarea este organizată de Asociaţia pentru Patrimoniul Regal Peleş, împreună cu Ministerul Culturii şi Primăria Sinaia.
  • ora 15:00, Carei, Ansamblul Monumental „Glorie Ostaşului Român": ceremonie de depuneri de coroane şi jerbe de flori. Cu gândul la eroii neamului, cu sufletul aproape de militarii răniţi, cu inima plină de dragoste pentru România, voluntarii Invictus, alergători şi ciclişti, militari şi civili, care au parcurs aproximativ 3800 de kilometri în cadrul Ştafetei Veteranilor, vor prezenta onorul în mod simbolic, tuturor celor care s-au jertfit pentru România.

Totodată, vor mai avea loc ceremonii militare în cimitirele şi la monumentele ostaşilor români din Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Cehia, Federaţia Rusă, Polonia, Republica Moldova şi Ungaria.

”În campaniile celui de-Al Doilea Război Mondial, efortul de război a implicat dislocarea pe front a aproximativ 540.000 de militari, dintre care peste 90.000 şi-au pierdut viaţa, aproape 60.000 au fost daţi dispăruţi, iar peste 330.000 au fost răniţi în luptă. După eliberarea teritoriului naţional, la 25 octombrie 1944, Armata României a continuat să lupte pe teritoriile Ungariei, Cehoslovaciei şi Austriei, alături de trupele aliate, contribuind, prin noi jertfe şi sacrificii, la marea victorie obţinută la 9 Mai 1945, ce a marcat sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial în Europa”, a mai transmis MApN.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cele mai mari cutremure din România! Puțini știu că seismul din 1977 nu a cel mai devastator

Regele Mihai ar fi împlinit astăzi 100 de ani. Lucruri neștiute despre ultimul rege al României

Pelerinaj Sfantul Dumitru 2021. Programul slujbelor şi condiţiile de participare la pelerinajul din București

Horoscop decembrie 2021 pentru toate zodiile: bani, dragoste si sanatate

Vestea cruntă care zguduie toată România. E fără precedent. Se întâmplă de la 1 ianuarie

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

O lume întreagă e în lacrimi: Un titan ne-a părăsit! A primit cele mai înalte distincții. „O lumină strălucitoare se stinge” FOTO

Ilie Năstase a recunoscut: S-a infectat cu COVID-19! Cum se simte acum fostul lider mondial

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies