Vedete

Ziua despărţirii de Ilie Balaci, "minunea blondă" a Craiovei! Aici afli TOT ce se intampla azi, pas cu pas, la ceremoniile din Banie. Marele fotbalist este condus pe ultimul drum

Azi e ziua cea mai trista in Banie. Ilie Balaci, fotbalistul-legenda al Craiovei, este condus pe ultimul drum. "Minunea blonda" care a facut istorie in fotbalul romanesc a plecat abrupt din lumea aceasta, lasandu-ne pe toti cu gura cascata, asa cum a facut-o mereu, atunci cand avea balonul prin preajma. Adio, Ilie!

Distribuie pe:

Autor: Petru Luca

Update, ora 17:00: Un apropiat al lui Ilie Balaci prezent la înmormântare a leşinat. A fost nevoie de intervenţia unui echipaj SMURD care l-a preluat şi i-a acordat acestuia îngrijiri medicale la faţa locului. 

Update, ora 15:45: Mama lui Ilie Balaci a leşinat în apropierea gropii unde fostul fotbalist va fi îngropat. Bătrâna în vârstă de 80 de ani nu s-a mai putut ţine pe picioare, pentru că a fost copleşită de emoţii. Mama lui Ilie Balaci a căzut pe spate, însă, din fericire a fost prinsă de persoanele din jur. 

Update, ora 15:30: Membrii galeriei au aprins fumigene în cimitirul Sineasca din Craiova, scandând numele lui Ilie Balaci.

Update, ora 15:00: Cortegiul funerar a ajuns la Cimitir. Au fost întâmpinaţi cu aplauze.

Update, ora 14:00: Cortegiul funerar se îndreaptă spre Cimitirul Sineasca din Craiova. Sute de oameni sunt prezenţi la întreaga ceremonie.

Update, ora 13:20: În urmă cu 20 de minute, maşina funerară a ajuns la Biserica ”Sfântul Ilie”. La slujbă doar familia şi prietenii apropiaţi vor putea intra. 

Update, ora 12:15: Sicriul lui Ilie Balaci a fost pus în maşină şi se îndreaptă spre Biserica ”Sfântul Ilie”. Fostul fotbalist va fi înmormântat cu onoruri militare. În spatele maşinii se află familia sportivului, dar şi prietenii şi admiratorii. În momentul în care cortegiul funerar a părăsit stadionul ”Ion Oblemenco”, galeriile FC U şi CS U au aprins torţele şi i-au scandat numele. 

Update, ora 11:55: S-au format coloane cu sportivi, alături de familie. Gică Hagi şi Gică Popescu se află în dreapta sicriului. Oamenii sunt împietriţi de durere. 

Update, ora 11:40: Slujba este în curs de derulare. Familia se află la căpătâiul fostului fotbalist Ilie Balaci. Soţia sa îi strânge braţul fiicei sale şi stă cu capul aplecat. Vezi fotografia cu momentul surprins în Galeria Foto! 

Update, ora 11:20: Gheorghe Hagi şi Gică Popescu au sufletele îndurerate. Hagi a sărutat fotografia lui Ilie Balaci.

Update, ora 11:00: În difuzoare s-au ascultat diverse melodii ale lui Tudor Gheorghe, dar şi o piesă a celor de la Holograf. Stadionul încă se ocupă de suporteri şi persoanele care l-au admirat pe Ilie Balaci. De asemenea, la eveniment au sosit şi Sorin Cârţu, Adrian Popescu, un alt fost jucător al Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, Eugen Trică şi Adrian Ungur, ginerele regretatului Balaci. Cu puţin înainte de ora 11.00, jucătorii Craiovei au venit să-i aducă un omagiu.

Update, ora 10.50: În această dimineaţă, la groapa lui Ilie Balaci din cimitirul Sineasca se lucra de zor. "Prima dată a fost vorba să-l îngroape la cimitirul Ungureni, dar locurile disponibile erau prea în spate, aşa că Primaria a donat locul ăsta de la noi, de la Sineasca, aflat în faţă, la intrarea în cimitir. S-au făcut două gropi, una pentru Ilie şi alta pentru familie. După înmormântare o să fie aranjat cum trebuie locul, pavat si pus monument. A fost cel mai mare, merita ce e mai bun!", ne-a declarat unul dintre cei 8 muncitori care lucrau inca la ora 10 la mormantul lui Ilie Balaci.

Update, ora 10:20: Sicriul a fost depus. A fost adus de soldaţi. Unui membru al familiei Balaci i s-a făcut rău şi primeşte chiar acum îngrijri medicale pe banca de rezerve. De asemenea, Dănuţ Lupu şi-a făcut şi el apariţia: "A fost o plăcere să învăţ de la el. A jucat fotbalul doar cu zâmbetul pe buze", a spus la TV Digi Sport.

Update, ora 09:15: Sicriul cu trupul neînsufleţit al fostului fotbalist Ilie Balaci urmează să fie depus în mijlocul stadionului, pe un soclu învelit cu steagul Universităţii Craiova. La stadion au sosit şi Emil Săndoi, Silviu Bogdan, umoriştii Ţociu şi Palade, conform GSP. 

Duminică dimineaţă, aflat în locuinţa mamei sale din Craiova, fostul mare fotbalist Ilie Balaci (62 de ani) a încetat din viaţă ca urmare a unei insuficienţe cardio-respiratorii şi a unui infarct miocardic. În ciuda încercărilor disperate ale medicilor, care l-au resuscitat vreme de o oră şi jumătate, cel supranumit ”minunea blondă” nu a mai putut fi salvat. Tragedia a şocat întreg sportul românesc, Ilie Balaci fiind considerat - împreună cu Dobrin şi Hagi - membru de bază în tripleta de aur a fotbalului autohton. Poliţiştii de la Secţia 4 Craiova au deschis un dosar penal pentru moarte suspectă, inclusiv familia solicitând acest lucru. 

Sicriul cu trupul lui Ilie Balaci a fost depus ieri la biserica Sfântul Ilie din Bănie, sute de fani, apropiaţi şi foşti colegi au venind deja pentru a-i aduce un ultim omagiu. În biserica Sfântul Ilie din Craiova familia Balaci şi-a botezat cele două fete, Lorena şi Liana, inclusiv cununia religioasă a fostului mare dispărut fiind oficiată acolo. Inmormântarea va avea loc astăzi, 23 octombrie, la prânz. 

Programul zilei de azi, 23 octombrie. 

09.00 – Depunerea trupului neînsufleţit pe terenul Stadionului Ion Oblemenco
11.30 – Slujbă In Memoriam oficiată de un sobor de preoţi de la Mitropolia Olteniei, pe terenul Stadionului Ion Oblemenco
12.15 – Plecare spre Biserica Sf. Ilie
13.00 – Sosire Biserica Sf. Ilie – Slujba de înmormântare oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei
14.00 – Plecare spre Cimitir. 

Cortegiul funerar se va deplasa pe traseul: Biserica Sf. Ilie – Primăria Municipiului Craiova – Universitatea din Craiova – Calea Bucureşti – Pasajul Suprateran – Str. Amaradia – Str. George Enescu – Cimitir.

 

ILIE BALACI, carte de vizită. 

- născut pe 13 septembrie 1956, la Bistreţ
- decedat pe 21 octombrie 2018, la Craiova

CA JUCĂTOR
- a debutat la 16 ani, 11 luni şi 5 zile în Liga 1;
- a evoluat de-a lungul carierei la Universitatea Craiova, FC Olt şi Dinamo;
- a marcat 84 de goluri în 347 de meciuri în Liga 1;
- a câştigat trei titluri în Liga 1 şi de patru ori Cupa României;
- a debutat la 17 ani, 6 luni şi 10 zile în tricoul naţionalei României;
- a marcat 8 goluri în 65 de partide jucate în ”tricolor”.

CA ANTRENOR
- le-a antrenat pe Pandurii, Drobeta Turnu-Severin, Club Africain, Olympique Clasabanca, Al Shabab, Al Nassr, Al Hilal, U Craiova, Al Ain, Al Hilal, Al Sadd, Al Ahli, Al Arabi, Kazma, Raja Casablanca, Al Nahda, Al Hilal Omdurman şi Al Suwaiq;
- a câştigat 21 de trofee în Africa şi Asia, cel mai important fiind Cupa Campionilor Africii;
- în 2017 a stat ultima oară pe bancă, în Oman, la Al Suwaiq.

Galerie foto