Ziua Îndrăgostiților 2023. Se spune sa nu La Mulți Ani pe 14 februarie, la sărbătoarea Sf. Valentin

Ziua Îndrăgostiților 2023. Vezi dacă se spune La mulți ani de Sfântul Valentin.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Ziua Îndrăgostiților 2023. Se spune sa nu La Mulți Ani pe 14 februarie, de Sfântul Valentin.

Vezi care sunt cele mai frumoase urări pentru persoana iubită.

Ziua Îndrăgostiților 2023. Sfântul Valentin

Pe 14 februarie, cuplurile de pretutindeni sărbătoresc Ziua Îndrăgostiților sau Valentine's Day, însă în calendarul romano catolic este celebrat și Sfântul Valentin, ocrotitorul îndrăgostiților.

Astfel, catolicii sărbătoresc Ziua Îndrăgostiților, dar și pe Sfântul Valentin.  Sărbătoarea Sfântului Valentin are loc în fiecare an pe data de 14 februarie, în calendarul romano-catolic. Însă în calendarul creștin ortodox, Sfântul Valentin este sărbătorit pe 30 iulie.

Sfântul Valentin este considerat patronul protectorul îndrăgostiților, potrivit wikipedia.org.

Citeste si: Hemoroizi externi – cauze si metode de tratament

Una din legendele despre Sf. Valentin, spune că, acesta ar fi cununat un păgân cu o creștină, în ciuda poruncii împăratului roman Claudiu al II-lea, care a interzis acest lucru.

De aceea, Sf. Valentin a fost condamnat la moarte și executat pe 14 februarie 269.

Citește și: Valentine's Day 2023. Cele mai frumoase declarații de dragoste pentru Ziua Îndrăgostiților

Ziua Îndrăgostiților. Se spune sa nu La Mulți Ani pe 14 februarie, de Sfântul Valentin

Ziua Îndrăgostiților. Se spune sa nu La Mulți Ani pe 14 februarie, de Sfântul Valentin

[Sursa foto: Shutterstock]

Se spune La Mulți Ani pe 14 februarie?

Pe 14 februarie de Ziua Îndrăgostiților sau Valentine's Day, se obișnuiește să se trimită mesaje de dragoste către persoana iubită, însă nu este greșit să spunem La Mulți Ani persoanelor care poartă numele Sfântului Valentin, dacă acestea sunt de confesiune catolică.

Citeste si: „Nu mai sunt șanse să ne așezăm la aceeași masă.” Flavius Nedelea a vorbit pentru prima dată, după ce el și Anamaria Prodan au mers pe drumuri separate- kfetele.ro

Citeste si: Calendar ortodox 5 iunie 2023. Sărbătoare importantă pentru credincioși- stirilekanald.ro

Citeste si: Fanii lui Taylor Swift au purtat scutece pentru adulți la concertul ei. Motivul șocant pentru care au recurs la acest gest- radioimpuls.ro

În calendarul creștin ortodox, Sfântul Valentin este pomenit pe 30 iulie, iar Sfânta Valentina este sărbătorită la data de 10 februarie, cu patru zile înainte de Valentine's Day.

Urări de Sfântul Valentin

 • La mulţi ani de Sf Valentin! La mulţi ani şi fie ca îngeriii să te călăuzească mereu!
 • La mulţi ani, Valentina! Fie ca începând cu această zi toate necazurile să te ocolească, dragostea la tine în suflet să poposească fără să mai plece, să ai doar zile însorite şi pline de bucurie. La muţi ani!
 • La Mulţi Ani şi sper să se spargă conducta fericirii pe strada vieţii tale!
 • Dragă Vali, îţi doresc o zi onomastică nemaipomenită şi să fii din ce în ce mai mult iubită. La mulţi ani!
 • La mulţi ani, Tina. Ceea ce îţi doreşti să şi se îndeplinească şi să fii iubită!
 • La mulţi ani, fericire, împăcare sufletească, flori, iubire, sănătatea te pălească, prietenii să nu te uite şi să ai bucurii multe!
 • Zâmbește și s-aveți parte de toată distracția și emoția specifică acestei zile, iar întreaga zi să vă fie binecuvântată cu fericire, bucurie, raze de lumină și sănătate. La mulți ani!
 • Cu ocazia sărbătoririi numelui primiți un călduros „La multi ani”, multă sănătate, multe realizări și tot ce vă doriți lângă cei dragi.
 • Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea și spiritul acestei zile să vă însoțească pretutindeni. Vă doresc o zi de Sf Valentin cât mai frumoasă!
 • Zi sfântă de Sf Valentin, sa se răsfrângă asupra ta toată bunătatea si dragostea izvorâte dintr-o inimă bună. La mulți ani!
 • Fie ca din aceasta zi sfântă, in drumul lin al vieții tale sa răsară mereu cate-o raza de soare care sa-ti aducă fericire si bucurie. La mulți ani de Sf Valentin!
 • Îl sărbătorim pe Sf Valentin si te sărbătorim pe tine. Sa ramai mereu blânda, buna si drăguța cu toți cei din jurul tău!
 • Azi la meteo s-a anunţat cod galben de pupici şi de urări şi cred că responsabil pentru asta eşti tu. La mulţi ani!

Citește și: Valentine's Day 2023. Idei de activități de făcut în cuplu de Ziua Îndrăgostiților

Ziua Îndrăgostiților. Se spune sa nu La Mulți Ani pe 14 februarie, de Sfântul Valentin

Ziua Îndrăgostiților. Se spune sa nu La Mulți Ani pe 14 februarie, de Sfântul Valentin

[Sursa foto: Shutterstock]

Ziua Îndrăgostiților 2023. Mesaje pentru persoana iubită

 • Tu ai făcut culorile vii, frumuseţea mai pură, plăcerea mai intensă. Cu ocazia Valentine`s Day îţi reamintesc: te iubesc mai mult decât iubesc viaţa, minunea vieţii mele!
 • Dacă cineva m-ar întreba ce înseamnă o viaţă frumoasă, m-aş apleca asupra umărului tău, te-aş strânge în braţe şi aş spune: Uite asta!
 • Nu îţi voi scrie o poezie, nu voi folosi cuvinte alese… îţi voi spune doar că TE IUBESC mai mult decât orice!
 • Aş vrea să poţi să te vezi prin ochii mei. Numai aşa ţi-ai da seamă ce mult însemni pentru mine!
 • Azi-noapte mi-am rugat îngerul să te păzească. Dar a venit mai devreme. L-am întrebat de ce. A zâmbit şi mi-a spus că un înger nu păzeşte alt înger!
 • Iubirea nu e târg: te iubesc pentru că mă iubeşti. Iubirea este o certitudine: te iubesc pentru că te iubesc!
 • Ai reușit să faci din mine un om mai bun, mai calm, mai vesel. Pentru asta și pentru un milion de alte motive, te iubesc!
 • Pot să nu te mai văd, dar nu pot să mi te scot din inimă. Pot să nu te mai ating, dar nu pot să mi te scot din minte. Poate nu mai însemn nimic pentru tine, dar tu vei fi întotdeauna specială pentru mine!
 • Aș vrea să-ți fiu pătură, aș vrea să-ți fiu pat, aș vrea să-ți fiu pernă sub cap, vreau să fiu în jurul tău, vreau să te țin strâns în brațe și să fiu norocoasă persoană care te pupă de noapte bună!
 • Te iubesc pentru că îmi alungi singurătatea într-o lume plină şi aglomerată. Te iubesc pentru că, fără tine e greu şi nu mă pot regăsi. Te iubesc şi sunt definiţia fericirii eterne.
 • Ceea ce-ţi scriu acum nu sunt cuvinte, sunt bucăţi de suflet şi minte, căci dragostea nu se scrie se simte. Te iubesc!
 • Te iubesc îţi spun într-o secundă, dar ca să-ţi demonstrez îmi trebuie toată viaţa!
 • Te iubesc oriunde, oricând, oricum. Nu e nevoie să îţi mai scriu, să îţi mai spun. Îţi arăt asta prin fiecare gest, prin fiecare mişcare, prin fiecare atingere.
Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Valentine's Day 2023. Cele mai frumoase declarații de dragoste de Ziua Îndrăgostiților

Valentine's Day 2023. Idei de activități de făcut în cuplu de Ziua Îndrăgostiților

|GALERIE FOTO. O profesoară sexy concediată pentru postările de pe OnlyFans face chetă ca să-și plătească avocatul. „Aproape fiecare profesor are o a doua slujbă”

Adrian Despot, despre momentul viral de acum 15 ani. Motivul pentru care s-a enervat teribil: „Marea mea durere se revărsa fix împotriva lipsei de profesionalism a oamenilor din...

Un tânăr român a rămas paralizat după ce a fost bătut de 16 oameni în Spania

„Din folclorul ăsta autentic nu pot plăti ratele.” Nicoleta Voicu vrea să iasă la grevă! Vedeta este revoltată din cauza taxelor și cheltuielilor

Un nou scandal este pe cale să izbucnească între Andreea Bălan și George Burcea! Procesul o poate lăsa pe vedetă fără sute de mii de euro

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies