Ziua Marinei, organizare fără precedent la Mangalia

Vineri, 15 august 2014, peste 10.000 de turişti şi localnici au asistat la Mangalia la cele mai spectaculoase manifestări organizate cu prilejul Zilei Marinei Române din ultimii 10 ani.

Distribuie pe:

Autor: V.P.

fara descriereLa acest succes au contribuit Garnizoana Mangalia, Primăria Mangalia şi Fan®Omania Holding.

Evenimentul a fost deschis la ora 9,45 cu tradiţionala defilare a unităţilor reprezentative ale Marinei Române din zona Mangalia şi alocuţiunile oficialilor. A urmat momentul dedicat eroilor marinari, scurta slujbă religioasă oficiată de preotul paroh Vasile Cârlan.
De la cele religioase s-a trecut la rămăşiţele păgâne şi a sosit în mijlocul spectatorilor zeul Neptun-Poseidon, care s-a fotografiat cu mii de copii şi… tinere nimfe şi zeiţe.

fara descrierefara descrierePublicul a urmărit cu mare interes exerciţiile militare (saltul liber al celor 4 scafandri din elicopter, extracţia din apă, inspecţia la bordul unei nave suspecte sau stingerea incendiului de la bordul unei nave) şi concursurile de ambarcaţiuni cu rame şi vele (bărci cu rame, schifuri, yole şi veliere). Premiile au fost oferite de sponsorii Selgros şi Fan®Omania Holding. De asemenea, parcarea din Portul Turistic a găzduit o impresionantă expoziţie de tehnică militară, foarte apreciată de turişti. Copiii au participat la ateliere interactive de noduri marinăreşti şi navomodelism.

fara descriereDupă ora 11.30 evenimentul a fost completat cu un spectacol pe scena-plutitoare din zona Fan®Omania, în care au evoluat laureaţii Festivalului Tinereţii la secţiunea muzică uşoară şi alte tinere voci ale Mangaliei, începând cu Alexandra Stan de numai 5 ani.

Spectacolul serii a fost deschis de fanfara militară, care a fost urmărită de mii de spectatori pe tot drumul parcurs din Piaţa Republicii până în faţa scenei Fan®Omania. A urmat retragerea cu torţe în aplauzele publicului şi concertul extraordinar Bosquito, în deschiderea căruia a evoluat Alexandru Gherghiniţă.

Surpriza serii a venit tot din partea Fan®Omania: toboşarul trupei Bosquito a fost înlocuit de Ovidiu Lipan Ţăndărică. În timpul momentului său muzical au avut loc exploziile miilor de stele ale artificiilor care au luminat cerul Mangaliei în uralele miilor de oameni din public.
Aşadar, muzică bună, artificii, distracţie oferită gratuit localnicilor şi turiştilor veniţi în sudul litoralului cu ajutorul sponsorilor: Selgros, Nivea, Romasse, Fan®Omania.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate