Ziua Națională a României 2020. Cum se desfășoară ceremonia și ce restricții avem de 1 decembrie

Ziua Națională a României 2020 vine cu un şir de restricţii impuse de autorităţi.

Ziua Națională a României 2020
Autor: Elena Popescu

In articol:

În contextul pandemiei de coronavirus, Ziua Naţională a României 2020 se va desfăşura complet diferit faţă de cum eram obişnuiţi în anii anteriori. Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că în data de 1 decembrie, ceremonia de la Arcul de Triumf se va desfăşura fără public şi nu va exista nici paradă militară.

Ziua Națională a României 2020. Restricțiile impuse de autorități

Ziua Naţională a României se va celebra total diferit în 2020. Autorităţile au decis ca ceremonia de 1 Decembrie să se desfăşoare fără public, devenind astfel o festivitate "extrem de restrânsă", unde vor fi invitaţi medici, personal medical, dar şi ambasadori străini.

Klaus Iohannis a declarat că nu va exista vestita paradă militară de 1 Decembrie, iar ceremonia de la Arcul de Triumf se va desfăşura fără public.

"Va fi aşadar o ceremonie scurtă, fără paradă militară şi din păcate fără participarea publicului larg. Recomandarea experţilor este de a renunţa la orice fel de reuniuni şi întâlniri publice sau private, acestea accelerează răspândirea virusului.

Sunt recomandări pe care vă îndemn să le respectăm inclusiv de 1 decembrie", a afirmat preşedintele Klaus Iohannis.

Citeste si: LISTĂ Ce spitale din Capitală vor asigura asistență medicală de urgență de Sfântul Andrei și Ziua Națională

Citeste si: România a plătit avansul pentru cumpărarea vaccinului împotriva COVID-19: peste 12 milioane de euro

Citeste si: Luiza Melencu, găsită moartă- bzi.ro

Document: restricţii impuse de autorităţi pe 1 Decembrie

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a emis Hotărârea nr. 54, datată 12.11.2020, privind propunerea prelungirii stării de alertă, care conţine şi o serie de reguli pentru buna desfăşurare a ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naționale.

Documentul prevede în primul rând prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 14.11.2020.

De asemenea, în ceea ce privește ceremoniile organizate cu ocazia Zilei Naționale, este prevăzut faptul că publicul nu va fi primit la manifestații, ele fiind destinate doar oficialilor. Astfel, conform Articolului 28 din Hotărârea nr. 54, datată 12.11.2020 sunt prevăzute următoarele:

"Se propune aprobarea organizării ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naționale a României în piața Arcului de Triumf din Municipiul București, cu participarea a cel mult 400 de persoane, precum și în municipiile reședință de județ, cu participarea a cel mult 100 de persoane, fără participarea publicului şi cu respectarea următoarelor măsuri:
a) purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toți participanții;
b) dezinfectarea obligatorie a mâinilor, pentru toate persoanele care sosesc în spațiul delimitat în care se desfășoară ceremonia;
c) menținerea distanței fizice de minimum 1 metru între participanți şi asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/persoană, acolo unde este posibil, precum și delimitarea prin semne vizibile a perimetrului;
d) aplicarea regulilor de igienă colectivă şi individuală pentru prevenirea contaminării şi limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2;
e) efectuarea triajului observațional şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor, pentru toate persoanele care intră/sosesc în spațiul în care se desfășoară ceremonia; f) durata ceremoniei este de maximum o oră.", se arată în document.

Ziua Națională a României 2020
Ziua Națională a României 2020[Sursa foto: Shutterstock]

Restricții de circulație de 1 decembrie- Ziua națională a României

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat, în cursul zilei de joi, că circulaţia vehiculelor de peste 7,5 tone va fi restricţionată în 29 şi 30 noiembrie şi 1 decembrie.

“CNAIR informează conducătorii auto că în zilele de duminică 29 noiembrie- zi premergătoare zilei de sărbătoare legală, luni 30 noiembrie- Sfântul Apostol Andrei cel Întâi chemat Ocrotitorul României şi marţi 1 decembrie- 2020 când românii îşi sărbătoresc Ziua Naţională se vor institui restricţii de circulaţie pentru anumite vehicule rutiere. Potrivit Ordinului MT-MAI nr. 1249-132/2018, circulaţia vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, este interzisă în zilele de duminică, 29 noiembrie, luni, 30 noiembrie, marţi, 1 decembrie 2020, conform Anexei nr. 1 la Ordin”, se menţionează în comunicat.

Așadar, pe DN7, pe traseul Piteşti (intersecţia DN7 cu DN7C)- Râmnicu Vâlcea- Veştem (intersecţia DN7 cu DN 1) vor fi impuse restricţii de circulaţie pe ambele sensuri, în cursul zilei de duminică, în intervalul 16:00-22:00, luni între 6:00 şi 22:00, dar și marţi între 6:00 şi 22:00.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Viața Sf. Andrei. Povești neștiute despre ocrotitorul românilor

Klaus Iohannis, despre criza sanitară din România. Președintele României dă vina pe PSD

Nelu Tătaru trage un semnal de alarmă, în ziua cu cele mai multe infectări cu Covid-19 din România: „E momentul de încercare a întregii țări””

Iată cum s-a cunoscut juriul de la „Chefi la cuțite”!

Se dau minim 2300 de lei pe lună. Românii care pot câștiga aceasta sumă începând cu 1 mai

Cum arată soția celebrului Valeriu Gheorghiță? Este extrem de frumoasă. Detalii neștiute despre coordonatorul campaniei de vaccinare

Invazie biblică a lăcustelor. S-a declanșat panica unei catastrofei alimentare

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies