Ziua României, marcată pe cele mai importante simboluri din Turcia! Steagul României, proiectat pe turnul Atakule și podul Mahomed Cuceritorul

Imagini spectaculoase din Turcia, unde Ziua Națională a României a fost celebrată pentru români aflați în țară.

Autor: Clara Ionescu

In articol:

Ziua de 1 Decembrie 2021 a marcat 103 ani de la Marea Unire de la 1918. Români din țară, cât și din străinătate au celebrat această zi importantă pentru poporul român. Chiar dar sunt plecați peste hotare, românilor din Diaspora li s-a reamintit că sunt români, în această zi cu totul specială.

Steagul României a fost proiectat în țări precm Turcia, Ordania, Scoția și Qatar, dar și în Statele Unite ale Americii.

„De ziua României, 1 decembrie, steagul României a fost proiectat atât pe Atakule, simbolul Ankarei, cât şi pe podul Mahomed Cuceritorul, simbolul Istanbulului”, este mesajul postat de Institutul Yunus Emre București.

ziua romaniei

Turnul Atakule

[Sursa foto: Facebook/Institutul Yunus Emre București]

Tricolorul românesc a strălucit și în New York. Anca Hreamăt, o româncă din Iași, a achiziţionat spaţiu publicitar în piaţa Times Square din New York și a reușit să le ureze „La mulți ani” românilor într-un stil grandios.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

„Am vrut să marcăm Ziua Naţională şi am cumpărat spaţiu publicitar în Times Square.

Le transmitem la mulţi ani tuturor românilor, oriunde s-ar afla, iar mesajul nostru este vizibil timp de două zile. Mă mândresc că sunt româncă, iar prin compania pe care o conduc vrem să deschidem graniţele într-o perioadă în care România este greu încercată. Suntem bucuroşi că, pe de o parte, putem striga în gura mare că suntem brand românesc, dar, pe de altă parte, punem România la loc de cinste, acolo unde îi este meritul“, a declarat Anca Hreamătă, potrivit Ziarul de Iași.

Paradă impresionantă a militarilor de Ziua Națională, în Piața Arcului de Triumf din București  

În România, Ziua Națională a fost sărbătorită de mii de români în Piața Arcului de Triumf din București, acolo unde a avut loc o paradă impresionantă.

Citeste si: Klaus Iohannis, mesaj către cetățeni, de Ziua Națională a României: "Avem o soluție atipică pentru guvernarea țării"

MApN a anunțat că anul acesta, aproximativ 1.500 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, la care se alătură militari străini, cu aproximativ 100 de mijloace tehnice vor participa miercuri la Parada Militară de la Arcul de Triumf. Citește mai multe AICI.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies