
In articol:
- Ziua Tatălui 2022. Când se sărbătorește Ziua Tatălui în România
- Ce semnificație are Ziua Tatălui 2022
Ziua Tatălui 2022. Ziua Tatălui a fost legiferată ca sărbătoare în România începând cu anul 2010. Legea cu privire la această sărbătoare a fost aprobată de Senatul României în luna iunie 2009. Inițiativa a aparținut Alianței Antidiscriminare a tuturor tăticilor și unui grup de șapte parlamentari români.
Iată când se sărbătorește Ziua Tatălui în România!Ziua Tatălui 2022. Când se sărbătorește Ziua Tatălui în România
Ziua Tatălui 2022 a început să fie sărbătorită în mod oficial în România începând cu anul 2010. Conform legii cu privire la această sărbătoare, Ziua Tatălui se sărbătoreste în fiecare an, în a doua duminică a lunii mai.
Anul acesta, Ziua Tatălui se sărbătoreste pe 8 mai 2022, atunci când pica a doua duminică a lunii mai 2022. Următoarele date pe care pică Ziua Tatălui sunt: 14 mai 2023, 12 mai 2024, 11 mai 2025 și 10 mai 2026.
Citeste si: Ziua Internațională a Mamei 2022. Pe ce dată sărbătorim cele mai importante femei din viața noastră
Tot cu această ocazie s-a legiferat și sărbătoarea ”Ziua Mamei” în prima duminică a lunii mai. Rolul celor două sărbători este acela de a sublinia importanța fiecăruia dintre cei doi părinți în viața de familie și în universul copilului.
Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro
Ziua Tatălui 2022. Când se sărbătorește Ziua Tatălui în România
Ce semnificație are Ziua Tatălui 2022
Ziua Tatălui semnifică faptul că fiecare părinte are o contribuție semnificativă în creșterea copilului. Figura patriarhală este una importantă, la fel ca cea matriarhală, care ajută la armonia dezvoltării familiei. Mai precis, Ziua Tatălui reprezintă o confirmare a importanței figurii paterne într-o familie.
Ziua Tatălui are scopul de a sublinia importanța figurii paterne într-o familie. Deși în România nu exista până acum câțiva ani această sărbătoare, odată cu legiferarea Zilei Mamei, inițiativa de a celebra Ziua Tatălui a venit oarecum firesc.
Propunerea legislativă pentru cele două zile – Ziua mamei și Ziua tatălui – a fost adoptată de Senat pe 9 iunie 2009. La Camera Deputaţilor a fost adoptată pe 29 septembrie 2009 și a fost promulgată pe 13 octombrie 2009.
Citeste si: 8 Martie 2022. Ce se sărbătoreşte, de fapt, pe 8 Martie: Ziua Mamei sau Ziua Femeii?
Iniţiativa a aparţinut Alianţei Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor (TATA) şi unui grup de şapte parlamentari români, printre care Ludovic Orban, Mircia Giurgiu și Liana Dumitrescu.
Ziua Tatălui a fost celebrată pentru prima dată pe 9 mai 2010. România era printre puţinele țări care nu au avut o astfel de tradiţie în mod oficial.
La nivel internațional, ziua aceasta se sărbătoreşte în cea de-a treia duminică a lunii iunie, iar peste 50 de țări celebrează la această dată, printre care Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Franța sau Singapore.