Ziua Tatălui 2022. Când se sărbătorește Ziua Tatălui în România

Ziua Tatălui 2022. Iată când se sărbătorește Ziua Tatălui în România!

Autor: Ioana Enache

In articol:

Ziua Tatălui 2022. Ziua Tatălui a fost legiferată ca sărbătoare în România începând cu anul 2010. Legea cu privire la această sărbătoare a fost aprobată de Senatul României în luna iunie 2009. Inițiativa a aparținut Alianței Antidiscriminare a tuturor tăticilor și unui grup de șapte parlamentari români.

Iată când se sărbătorește Ziua Tatălui în România!

Ziua Tatălui 2022. Când se sărbătorește Ziua Tatălui în România

Ziua Tatălui 2022  a început să fie sărbătorită în mod oficial în România începând cu anul 2010. Conform legii cu privire la această sărbătoare, Ziua Tatălui se sărbătoreste în fiecare an, în a doua duminică a lunii mai.

Anul acesta, Ziua Tatălui se sărbătoreste pe 8 mai 2022, atunci când pica a doua duminică a lunii mai 2022. Următoarele date pe care pică Ziua Tatălui sunt: 14 mai 2023, 12 mai 2024, 11 mai 2025 și 10 mai 2026.

Citeste si: Ziua Internațională a Mamei 2022. Pe ce dată sărbătorim cele mai importante femei din viața noastră

Tot cu această ocazie s-a legiferat și sărbătoarea ”Ziua Mamei” în prima duminică a lunii mai. Rolul celor două sărbători este acela de a sublinia importanța fiecăruia dintre cei doi părinți în viața de familie și în universul copilului.

Citeste si: Luca, fiul cel mare al lui Laurențiu Reghecampf, prima reacție după ce s-a născut frățiorul său. Ce i-a transmis lui Liam- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Ziua Tatălui 2022. Când se sărbătorește Ziua Tatălui în România

Ziua Tatălui 2022. Când se sărbătorește Ziua Tatălui în România

[Sursa foto: Freepik]

Ce semnificație are Ziua Tatălui 2022

Ziua Tatălui semnifică faptul că fiecare părinte are o contribuție semnificativă în creșterea copilului. Figura patriarhală este una importantă, la fel ca cea matriarhală, care ajută la armonia dezvoltării familiei. Mai precis, Ziua Tatălui reprezintă o confirmare a importanței figurii paterne într-o familie.

Ziua Tatălui are scopul de a sublinia importanța figurii paterne într-o familie.  Deși în România nu exista până acum câțiva ani această sărbătoare, odată cu legiferarea Zilei Mamei, inițiativa de a celebra Ziua Tatălui a venit oarecum firesc.

Propunerea legislativă pentru cele două zile – Ziua mamei și Ziua tatălui – a fost adoptată de Senat pe 9 iunie 2009. La Camera Deputaţilor a fost adoptată pe 29 septembrie 2009 și a fost promulgată pe 13 octombrie 2009.

Citeste si: 8 Martie 2022. Ce se sărbătoreşte, de fapt, pe 8 Martie: Ziua Mamei sau Ziua Femeii?

Iniţiativa a aparţinut Alianţei Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor (TATA) şi unui grup de şapte parlamentari români, printre care Ludovic Orban, Mircia Giurgiu și Liana Dumitrescu.

Ziua Tatălui a fost celebrată pentru prima dată pe 9 mai 2010. România era printre puţinele țări care nu au avut o astfel de tradiţie în mod oficial.

La nivel internațional, ziua aceasta se sărbătoreşte în cea de-a treia duminică a lunii iunie, iar peste 50 de țări celebrează la această dată, printre care Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Franța sau Singapore.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ziua Internațională a Mamei 2022. Pe ce dată sărbătorim cele mai importante femei din viața noastră

Mesaje pentru mama. Cum să-i spui că o iubești pe cea care ți-a dat viață

8 Martie 2022. Ce se sărbătoreşte, de fapt, pe 8 Martie: Ziua Mamei sau Ziua Femeii?

Atenție! Ce se întâmplă cu zodiile de foc! Gemenii vor avea parte de schimbări la locul de muncă

Informația momentului despre Vladimir Putin! NIMENI nu și-ar fi imaginat

Câți copii are Laurențiu Reghecampf. Detalii neștiute din viața antrenorului de fotbal

Dezvăluiri din ancheta paralelă. Ce ascunde cazul femeii care s-a aruncat cu copiii de pe bloc

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies