
kanald.ro
Vedete
Fostul concurent de la MasterChef, Alex "Teacher" Cirtu iti recomanda o reteta delicioasa.
Fie ca esti in pana de idei sau pur si simplu vrei sa incerci si alte preparate, foloseste aceste indicatii pentru a pregati papricas de pui cu gnocchi si lipie de casa.
Ingrediente:
• ciocanele de pui – 4 bucati
• gnocchi de cartof – 1 punga 250 g
• ceapa – 2 buc
• usturoi – 3 catei
• boia de ardei dulce – 1 lingurita
• faina – 1 lingurita
• smantana de gatit – 100 ml
• patrunjel verde tocat – 1 legatura
• ulei – 1
Pentru lipie:
• apa – 1 ceasca de apa calduta
• faina – 2 ½ cesti de faina si ½ ceasca de faina pentru framantat
• sare – ½ lingurita
• drojdie proaspata – 15 g
• untura – 1 lingura
Mod de preparare:
• taiati ceapa si ardeii kapia cuburi
• setati slow cooker-ul 2,4 L Black pe modul de tempertaura “High” si adaugati uleiul
• cand uleiul s-a incalzit caliti ciocanelele cu capacul inchis etans pana prind o culoare aurie
• adaugati apoi usturoiul, ceapa si ardeii kapia
• adaugati boia, dafin, sare si piper, amestecati bine si acoperiti cu un pahar cu apa
Mod de preparare lipie:
• dizolvati drojdia si sarea in apa
• cerneti faina
• adaugati apa cu drojdie si sare incet peste faina si amestecati
• adaugati untura si incepeti sa framantati usor pe blatul de lucru, dupa ce l-ati pudrat in prealabil cu faina
• framantati pana devine elastic