WowNews logo WOWnews
Stories
novalue
Alex Cirtu te invata sa pregatesti un papricas delicios de pui si lipie de casa! Incearca si tu reteta!

Vedete

Alex Cirtu te invata sa pregatesti un papricas delicios de pui si lipie de casa! Incearca si tu reteta!

Fostul concurent de la MasterChef, Alex "Teacher" Cirtu iti recomanda o reteta delicioasa.

Fie ca esti in pana de idei sau pur si simplu vrei sa incerci si alte preparate, foloseste aceste indicatii pentru a pregati papricas de pui cu gnocchi si lipie de casa.

Ingrediente:

• ciocanele de pui – 4 bucati

• gnocchi de cartof – 1 punga 250 g

• ceapa – 2 buc

• usturoi – 3 catei

• boia de ardei dulce – 1 lingurita

• faina – 1 lingurita

• smantana de gatit – 100 ml

• patrunjel verde tocat – 1 legatura

• ulei – 1

lingura

• apa – 150 ml

• foi de dafin – 2-3 buc

• ardei kapia – 2 buc

• sare si piper dupa gust

Pentru lipie:

• apa – 1 ceasca de apa calduta

• faina – 2 ½ cesti de faina si ½ ceasca de faina pentru framantat

• sare – ½ lingurita

• drojdie proaspata – 15 g

• untura – 1 lingura

Citeste si: Ce se întâmplă cu tatăl celor 3 copii care și-au pierdut viața în tragicul accident din Spania! Vestea i-a făcut pe toți să plângă în hohote- kfetele.ro

Mod de preparare:

• taiati ceapa si ardeii kapia cuburi

• setati slow cooker-ul 2,4 L Black pe modul de tempertaura “High” si adaugati uleiul

• cand uleiul s-a incalzit caliti ciocanelele cu capacul inchis etans pana prind o culoare aurie

• adaugati apoi usturoiul, ceapa si ardeii kapia

• adaugati boia, dafin, sare si piper, amestecati bine si acoperiti cu un pahar cu apa


• puneti capacul si lasati slow cooker-ul 2,4 L Black sa-si faca datoria

• amestecati smantana de gatit cu 1 lingurita de faina

• cu 8-10 minute inainte de final, adaugati smantana de gatit, faina si gnocchi si amestecati

• tocati patrunjelul si serviti

Mod de preparare lipie:

• dizolvati drojdia si sarea in apa

• cerneti faina

• adaugati apa cu drojdie si sare incet peste faina si amestecati

• adaugati untura si incepeti sa framantati usor pe blatul de lucru, dupa ce l-ati pudrat in prealabil cu faina

• framantati pana devine elastic

• lasati-l la crescut cca. 2-2 ½ ore

• rupeti bucati din aluat, modelati-le in palma (cca 1 cm grosime)

• incingeti cuptorul la 200 de grade

• coaceti cca. 3-5 minute pana se umfla

• serviti cu papricas.

sursa