WowNews logo WOWnews
Stories
novalue
Chef Mehrzad: "Sunt considerat oaia neagra pentru ca mereu spun lucruri pe care altii se feresc sa le zica"- Uite ce declaratii incendiare a facut simpaticul iranian

Vedete

Chef Mehrzad: "Sunt considerat oaia neagra pentru ca mereu spun lucruri pe care altii se feresc sa le zica"- Uite ce declaratii incendiare a facut simpaticul iranian

Iranianul Mehrzad pune punctul pe i. Fostul concurent de la un renumit concurs culinar i-a luat in vizor pe cei care fie au invatat peste noapte sa gateasca, fie s-au limitat sa faca doar "mici si cefe pe gratar", bucatarii care au refuzat sa invete si sa evolueze. Mehrzad se gandeste sa se inscrie la alte competitii de gatit, dar nu din Romania. El a dezvaluit si ce mancaruri traditionale din Romania ii plac.

- Ce mai faci, in ce proiecte esti implicat in prezent?

In prezent sunt implicat in mai multe proiecte culinare. Lucrez la o multinationala de catering, unde ma ocup de evenimentele lor VIP si de live& demo cooking in diferite locatii ale companiei, totodata am si firma mea de evenimente, ”Mehrzad’s Culinary Events” si ma ocup de consultanta culinara, organizare de show-uri si evenimente culinare (Private event, corporate event, thematic event), lucrez ca si private Chef si trainer.

Sustin cursuri si team building-uri culinare.

In perioada asta a nuntilor sunt aglomerat ori cu pregatirea meniurilor de nunti ori cu entertainment culinar pentru nunti, gen ”soup bar”, ”crepe& pancake bar”, ”candy bar” sau ”barbeque” daca evenimentul este outdoor. Cei interesati pot afla mai multe detalii pe site-ul meu despre ceea ce fac.

In afara de asta, invat si pentru examenul de cetatenie, istoria, geografia si constitutia Romaniei.
Mai sunt si in plina organizare pentru nunta mea care va avea loc in mai...
Deci mi-as dori ca ziua sa aiba 30 de ore deoarece sunt mereu in criza de timp!


- Ti se pare ca s-a aglomerat "piata" cu oameni care au impresia ca se pricep sa gateasca?

Ai punctat perfect... s-a umplut "piata" cu oameni care „au impresia” ca se pricep sa gateasca, si asta ii include pe amatori si pe unii profesionisti din domeniu! Eu sunt considerat oaia neagra si intre prieteni si in relatiile mele cu colaboratori si colegi, din cauza ca le spun pe fata parerea mea sau spun lucruri pe care unii se feresc sa le spuna!:) Asa ca o sa fiu iar oaia neagra si
o sa-mi spun parerea sincera.:)

De ce zic ca au impresia ca se pricep si de ce spun si de amatori si o parte din profesionisti?

Oamenii iau o reteta de pe net, ca asta e sursa cea mai usoara in era tehnologiei si fac ceva de mancare, fara sa stie daca reteta respectiva e buna sau corect executata, doar pentru ca au luat ei de pe un site cu un blogger care face retete.
Dar in realitate bloggerul respectiv nu stie sa gateasca (nu ii bag pe toti in aceeasi oala, orice padure are uscaturi si aici ma refer doar la cei care pun retete gresite pe blogurile lor, dar nu sunt putini), pune pe site o reteta gresita si oamenii invata gresit din start si uite asa ei au impresia ca se pricep, dar in realitate nu se pricep, invata ceva gresit de la cineva care si el la randul lui are impresia ca se pricepe!

In cazul profesionistilor, o parte din bucatari are impresia ca daca vede un preparat si il reproduce si mai pune si multe flori comestibile pe farfurie a facut ceva extraordinar, dar
in realitate multi dintre cei care fac acest lucru nu stiu sa faca un sos corect sau un piure de mazare, nu stiu de temperaturile de carne si multe altele si asta iti spun din experienta... Doar au impresia ca se pricep! Eu am o teorie pe care o sustin in continuare: ”nu conteaza anii de experienta in bucatarie, ci cum ai capatat acea experienta!” Poti sa fii bucatar de 20 de ani, dar daca ai intors mici si cefe pe gratar si ai facut cartofi prajiti, ciulama si tocanita toata aceasta perioada (a nu se intelege gresit, sunt niste simple exemple de preparate, nu e vorba de lipsa de respect petru aceste preparate) si nu
ti-ai dorit sa inveti si sa evoluezi, daca nu ai facut ceea ce ai facut cu pasiune si daruire, ai capatat cei 20 de ani de experienta degeaba... de fapt ai pierdut inutil 20 de ani!

Chef Florin Dumitrescu spunea ceva, ceea ce spune totul: ”Inainte se radea de mine ca eram bucatar” si eu completez: acum e fita sa fii bucatar sau Chef cum se spune... :) si asta datorita emisiunilor de cooking!

Eu am ajuns unde sunt datorita show-ului care a fost o rampa de lansare, pe care am urcat cu viteza si mare entuziasm... renuntand la jobul meu si muncind mult, am ajuns unde sunt si sunt bucuros ca aceste show-uri au deschis niste ochi si au schimbat mentalitati, legat de gastronomie... Si sper ca in scurt timp sa se schimbe multe lucruri in acest domeniu, si oamenii sa invete sa se hraneasca mai sanatos, cu ingrediente sanatoase, folosind tehnici de gatit corecte si in casele lor... E greu, dar nu imposibil.


- La ce te uiti, daca te uiti la tv?

Sincer, nu prea m-am mai uitat la TV in ultima perioada, din lipsa de timp... dar am vazut un episod jumatate sa zic de bake off si am fost dezamagit. Cred ca dupa niste preselectii, trebuia sa fie acolo persoane care sa faca show si din punctul meu de vedere nu sunt bine alesi concurentii! Legat de Chefi la cutite, am vazut cateva secvente si nu prea ma pot pronunta, nici nu stiu ideea emisiunii concret si ca sa fiu sincer, cand am timp prefer sa vad ceva educativ la TV din care sa invat ceva, nu concurenti superficiali.

- La ce format de cooking show te-ai mai inscrie? Ai mai face asta, simti ca mai ai ceva de aratat, de demonstrat?

Nu vreau sa demonstrez nimic nimanui, ma concentrez sa am clienti multumiti la fiecare eveniment sau colaborare, si ma bucur atunci cand oamenii care gusta din ceea ce fac, ma felicita si apreciaza. Nu ma intereseaza parerea altora din exterior, pentru ca intodeauna vor exista carcotasi, fara sa se tina cont ca de 4 ani activez in domeniu, ca profesionist si fara sa tina cont de ce am realizat in acesti ani!:)

Trebuie sa mentionez ca nu conteaza formatul, ci cine alcatuieste juriul si cine este producatorul. Si asta pentru ca sigur totul va fi pentru rating si interesul unora care incearca sa puna monopol pe tot ce inseamna domeniul HoReCa si promovarea unor bucatari, asa ca am sa zic pas! Dar am in plan sa particip la concursuri de gatit din alte tari!

- E vreo mancare romaneasca pe care o mananci cu placere? Dar e vreun preparat romanesc pe care il gatesti si tu?


Mananc si gatesc multe preparate romanesti, dar daca ma intrebi ce preparate romanesti imi plac, pot spune mamaliga cu branza de oaie veche si smantana, ciorbele acre, drobul si sarmalutele!

- Care a fost cea mai recenta reteta pe care ai facut-o acasa?

In weekend, la masa cu toate familia am facut un Ossobuco alaturi de zucchini, broccoli si ardei pe gratar si, bineinteles, o mamaliga fiarta in lapte cu unt si branza de oaie veche, si salata cu rucola, baby spanac si rosii cherry cu dressing de lime, ulei de masline, sare si piper.

- Care este cea mai gustoasa reteta de post/ pt vegetareni pe care ai prepara-o/ manca-o cel putin o data pe saptamana in perioada asta? Da-ne reteta!

Ca sa fie o altfel de reteta de post si ceva ce imi place foarte mult, as alege ”Noodles chinezesc cu legume”.




- In mai ai nunta, nu vrei sa dezvalui macar o surpriza de la petrecere, de ce surprize vor avea parte invitatii? Va fi mancare iraniana sau romaneasca?

Invitatii vor avea parte de multe surprize care as dori sa ramane surprize:) mancarea va fi internationala si se vor ocupa doi chefi foarte dragi mie, Chef Constantin Ghimpu si Chef Bogdan Piele.

Citeste si: Alina o scoate din minți pe Lia! „Vezi-ți de treaba ta!”. Aflați de la ce a pornit conflictul dintre cele două concurente în ediția din „Casa iubirii” de luni, 29 septembrie, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citeste si: După tot ce au trăit, nimeni nu credea că mai pot primi o veste atât de dură. Le-a fost ascuns prea mult timp: "Să le ardă și inimile lor de durere". Ce au aflat despre Andreea Cuciuc i-a pus la pământ. Este un adevăr greu de dus: "Doamne, fă lumină!"- radioimpuls.ro