O sa te lingi pe degete si o sa-ti mai pui o portie!
500 gr carne tocata (de porc sau mixta vita+porc), 2 catei usturoi, 1 felie de paine fara coaja inmuiata in lapte, 1/4 legatura patrunjel, 1 ou, sare, piper, sos de rosii, 250 ml bulion, 120 ml supa de pui, 2 linguri rase faina, 1 ceapa
1 catel usturoi, 1 lingurita zahar, 1 lingurita otet, 1 foaie dafin, 1/4 lingurita cimbru uscat, sare, piper negru
30 gr unt, 1 lingura ulei
Mod de preparare
Chiftele: se amesteca carnea cu patrunjelul tocat, usturoiul strivit, oul batut, miezul de paine stors si sfaramat, sare si piper dupa gust.
Cu mainile umede se modeleaza chiftele mici (cat o nuca). Intr-o tigaie se incinge ulei de cca 1 deget si se prajesc chiftelutele pe ambele parti pana sunt rumene. Prajiti-le in mai multe ture, nu le inghesuiti in tigaie. Se scot chiftelele pe o farfurie cu servetele de hartie sa absoarba grasimea.
Sos: intr-o craticioara se topeste untul cu uleiul. Cand e incins se adauga ceapa tocata marunt si usturoiul strivit. Se calesc pana ceapa se inmoaie.
Se adauga faina si se amesteca bine pana faina e absorbita in grasime. Stingem totul cu bulion si supa, amestecand cu telul. Se fierbe pe foc mic, amestecand des cu telul, pana sosul capata consistenta. Daca sosul se ingroasa prea tare (trebuie sa curga de pe lingura; cum se ingroasa depinde de consistenta bulionului vostru), mai adaugati putina supa.
Strecurati sosul printr-o sita fina, apasand pe ceapa sa extrageti tot lichidul.
Se adauga condimentele (dafin, cimbru, sare, piper), zaharul si otetul.
Amestecati si fierbeti la foc mic 5 minute.
Gustati sosul si in functie de cum a fost de acrisor bulionul vostru, vedeti daca mai trebuie sa adaugati zahar sau otet.
Asezati chiftelele in sos si mai dati cateva clocote impreuna. Puneti capacul pe craticioara si lasati sa stea asa 10-15 minute.
Ingrediente
Citeste si: Carmen de la Sălciua și Culiță Sterp s-au împăcat, după 6 ani de la divorț: „Timpul a vindecat orice urmă de scandal."- kfetele.ro
500 gr carne tocata (de porc sau mixta vita+porc), 2 catei usturoi, 1 felie de paine fara coaja inmuiata in lapte, 1/4 legatura patrunjel, 1 ou, sare, piper, sos de rosii, 250 ml bulion, 120 ml supa de pui, 2 linguri rase faina, 1 ceapa1 catel usturoi, 1 lingurita zahar, 1 lingurita otet, 1 foaie dafin, 1/4 lingurita cimbru uscat, sare, piper negru30 gr unt, 1 lingura ulei
Mod de preparare
Chiftele: se amesteca carnea cu patrunjelul tocat, usturoiul strivit, oul batut, miezul de paine stors si sfaramat, sare si piper dupa gust.
Cu mainile umede se modeleaza chiftele mici (cat o nuca). Intr-o tigaie se incinge ulei de cca 1 deget si se prajesc chiftelutele pe ambele parti pana sunt rumene. Prajiti-le in mai multe ture, nu le inghesuiti in tigaie. Se scot chiftelele pe o farfurie cu servetele de hartie sa absoarba grasimea.
Sos: intr-o craticioara se topeste untul cu uleiul. Cand e incins se adauga ceapa tocata marunt si usturoiul strivit. Se calesc pana ceapa se inmoaie. Se adauga faina si se amesteca bine pana faina e absorbita in grasime.
Stingem totul cu bulion si supa, amestecand cu telul. Se fierbe pe foc mic, amestecand des cu telul, pana sosul capata consistenta. Daca sosul se ingroasa prea tare (trebuie sa curga de pe lingura; cum se ingroasa depinde de consistenta bulionului vostru), mai adaugati putina supa. Strecurati sosul printr-o sita fina, apasand pe ceapa sa extrageti tot lichidul.
Se adauga condimentele (dafin, cimbru, sare, piper), zaharul si otetul. Amestecati si fierbeti la foc mic 5 minute. Gustati sosul si in functie de cum a fost de acrisor bulionul vostru, vedeti daca mai trebuie sa adaugati zahar sau otet.
Citeste si: Cod galben de vânt în șase județe din România! Rafalele de vânt vor atinge 65 km/h- kanald.ro
Citeste si: O adolescentă de 14 ani a murit după o operație de mărire a sânilor: "Au încercat să ascundă adevărul". Tatăl copilei a descoperit ce s-a întâmplat abia la ÎNMORMÂNTARE. Intervenția a fost făcută fără consimțământul său. Cum s-a ajuns la TRAGEDIE- radioimpuls.ro
Asezati chiftelele in sos si mai dati cateva clocote impreuna. Puneti capacul pe craticioara si lasati sa stea asa 10-15 minute.