WowNews logo WOWnews
Stories
Oana Plesan (foto stanga) e Chef in prepararea inghetatei
Sotia lui Mihaita Plesan este Chef Gelatier. A inventat inghetata de parmezan cu otet balsamic!

Vedete

Sotia lui Mihaita Plesan este Chef Gelatier. A inventat inghetata de parmezan cu otet balsamic!

In urma cu cativa ani, Oana Plesan a renuntat la jobul de reporter TV pentru a deveni antreprenoar. Astazi, sotia lui Mihaita Plesan are propria sa gelaterie, unde petrece zilnic 12 ore si inventeaza retete fel de fel.

Oana Plesan (foto stanga) e Chef in prepararea inghetatei Ideea afacerii a luat nastere dupa savurarea unei inghetate la Viena cand Oana a realizat ca o asemenea bunatate nu gaseste in Bucuresti.
La scurt timp, sotia fotbalistului a decis sa ia cursuri de gelatier in Italia, la Bologna, si a devenit Chef Gelatier. De curand, ea a lansat pentru prima data specialitati gourmet de main-course pe baza de inghetata.Vedeta preparatelor este salata de caracatita cu inghetata de fistic si pesto.


"Mi-a placut mereu sa gatesc. In plus, sunt si o gurmanda veritabila. Mananc atat preparate traditionale romanesti, cat si preparate sofisticate, ce implica o anume cultura culinara. Inghetata a fost insa o placere vinovata mereu. Am facut aceasta afacere si din putin egoism, ca sa am si eu unde sa mă delectez cu specialitati ca in marile orase din lume”, spune Oana Plesan.  
Asa arata caracatita cu inghetata Cel care gusta retetele Oanei este sotul, fotbalistul Mihaita Plesan.
„Ori de cate ori concep o reteta noua, el este primul care o gusta si care imi spune cum i se pare. Am foarte mare incredere in el. Petrec foarte mult timp in restaurant. Uneori stau si 12 ore. Nici nu simt cand trece timpul pentru ca imi place ce fac. Tot timpul ma gandesc la noi retete si arome de inghetata care sa surprinda placut clientii. Inghetata de parmezan cu reductie de aceto balsamico sau cea de mascarpone cu coulis de zmeura sunt unele din sortimentele preferate de clienti!" ,  a declarat Oana Plesan-Chef Gelatier