
kanald.ro
Stiri
10 rețete de ouă umplute ideale pentru Revelion! O să te lingi pe degete.
Ouăle umplute sunt un aperitiv foarte simplu și de efect, perfect pentru masa de Revelion. Pe lângă clasicele salate de crudități sau boeuf, fripturi și sarmale, ouăle umplute sunt alegerea cea mai simplă pentru un preparat mega gustos. Din fericire ele sunt și foarte ușor de preparat. Așa că haideți să descoperim împreună 12 rețete de ouă umplute, pentru masa de la petrecerea dintre ani.
Ouă umplute cu pate și maioneză
Pentru acest preparat ai nevoie de 10 ouă, un pate de porc sau pasăre, în funcție de gust, smântână, ulei pentru maioneză și o linguriță de muștar.
Astfel, se fierb ouăle, se curăță, se taie pe jumătate, se scoate gălbenușul pe care îl punem într-un bol separat și le amestecăm cu pateul. Jumătățile se umplu cu această pastă, iar separat, facem o maioneză. La început punem lingurița de muștar pentru a nu se tăia și la final amestecăm cu smântână.
Ouă umplute cu pastă de avocado
Pregătim 3 avocado, sucul a jumătate de lămâie, 6 ouă, 200 g de iaurt și după ce scoatem ouăle de la fiert, amestecăm gălbenușurile cu avocado, stropim cu lămâie și adăugăm iaurtul. Adăugăm sare în funcție de gust, iar apoi, evident, umplem ouăle.
Ouă umplute cu pastă de anchois
După ce punem 6 ouă la fiert, pregătim 50 g unt și o lingură pastă de anchois. Amestecăm untul cu gălbenușurile tari și pasta de pește până obținem o pastă omogenă. O punem apoi în ouă, pe care le putem orna cu frunze de ceapă verde, pentru un gust mai fresh.
Ouă umplute cu muștar
Pentru a realiza acest aperitiv, avem nevoie de 6 ouă, 2 linguri ulei, una de muștar, una de mărar tocat, un praf de zahăr, sare și 6 măsline.
Ouă umplute cu ton
Pregătim 6 ouă fierte, o conservă de ton în ulei, 3 linguri de ceapă tocată foarte fin, 2 căței de usturoi pisați, o linguriță de muștar și 3 linguri de maioneză.
Citeste si: A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii: Ce recomandă medicii- kanald.ro
Ouă umplute cu ficăței de pui
După ce fierbem ouăle și 150 g ficăței, pasăm gălbenușurile cu ficățeii, le amestecăm cu pătrunjel tocat fin, 30g unt și un praf de sare. Umplem albușurile de ou cu această compozitie cu lingura, pentru că amestecul nu va fi destul de omogen pentru a folosi un instrument special decât dacă trecem pasta prin blender.
Ouă umplute cu iaurt și cașcaval
Ingredientele necesare sunt: 20 ouă, 3 cutii iaurt, 400 g maioneză, 6 linguri cașcaval dat prin răzătoarea mică, 2 castraveți murați tăiați mărunt, 3-4 linguri mărar tocat sau pătrunjel, sare și piper după gust. Amestecăm gălbenușurile cu cașcavalul, castraveții murați, o cutie de iaurt, maioneză după ochi, sare și piper. Se umplu apoi ouăle, iar deasupra turnăm sosul preparat din restul de maioneză, iaurt și verdeață.
Citeste continuarea pe kfetele.ro