15 noiembrie, prima zi din Postul Crăciunului: cea mai puternică rugăciune care îţi ajută sufletul

De mâine începe Postul Crăciunului, una dintre cele mai importante perioade ale anului atât pentru ortodocşi, cât şi pentru catolici.

Distribuie pe:

Autor: A.V.

Din data de 15 noiembrie, Postul Crăciunului începe oficial. În acestă perioadă are loc o pregătire spirituală. Persoanele care ţin post nu au voie să consume următoarele alimente: carne, brânză, lapte, ouă.

De asemenea, există reguli stricte în ceea ce priveşte dezlegarea la vin şi consumarea untdelemnului: ”Se mănâncă untdelemn şi se face dezlegare la vin în datele de 16, 22, 23, 24, 25 şi 30 noiembrie, dar şi pe 4,5,6,7,9, 12, 13, 17 şi 20 Decembrie, dacă aceste zile cad lunea, miercurea sau vinerea, deoarece în aceste

zile Biserica prăznuieşte Sfinţii mai importanţi”, scrie Ciao.

De asemenea, există reguli stricte în ceea ce priveşte consumarea peştelui: ”Se face dezlegare la peşte în zilele cu sfinţi însemnaţi, dar şi în zilele de 16, 22, 23, 24, 25, 30 Noiembrie şi 4, 5, 6, 7, 9, 12, 13, 17 Decembrie dacă zilele acestea cad Marţi sau Joi. Cu atât mai mult, când Marţea sau Joia se întâmplă hramul bisericii”, conform sursei citate.

De asemenea, în prima zi a Postului Crăciunului se rosteşte o rugăciune către Sfântul Paisie de la Neamţ pentru ajutor către suflet şi alinare de durere: ”Apărătorule al dreptei credinţe şi lauda monahilor, Cuvioase Părinte Paisie, din pruncie iubind pe Hristos, ca un alt Avraam ai părăsit patria ta, în Muntele Athosului nevoindu-te; şi, adunând ceată de ucenici, te-ai aşezat în ţara Moldovei cea binecuvântată şi Mănăstirea Neamţului rai pământesc ai făcut-o.

Pentru aceasta, împreună cu îngerii, nu înceta a te ruga lui Dumnezeu pentru sufletele noastre”.

Sursă foto: doxologia.ro

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cum arată acum primul bărbat din România care şi-a pus silicoane! Abia-l mai recunoşti!

Caz incredibil în Iaşi! Doi copii de 6 şi 10 ani au ajuns în comă alcoolică. Cum a fost posibil acest lucru

Tu știi ce conține cabanosul de la magazin? Iată câți nitriți are!

Horoscop Zilnic Miercuri 20 Ianuarie 2021: Scorpionii sunt loviți de noroc

Alertă la granița cu Ungaria! Situația s-a complicat rapid la ieșirea din țară

Mircea Badea a avut o relație secretă cu Oana Zăvoranu! Aceasta l-a făcut de râs în public: este umilitor ce a spus despre el

Se pregătește vânzarea companiilor românești? Ce sume ar fi la mijloc

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies