15 români aflați pe vasul de croazieră plasat în carantină din cauza coronavirusului: „Pasagerii nu au voie să iasă din cabine, sunt izolați!”

15 români sunt captivi pe vasul de croazieră cu 3.500 de pasageri la bord, care a fost plasat în carantină în largul coastelor Japoniei din cauza coronavirusului. Toţi se tem că vor rămâne fără mâncare şi fără apă, în condiţiile în care nimeni nu-i aprovizionează, după ce 11 persoane au fost depistate ca purtătoare de virus ucigaş. Măsuri la cel mai înalt nivel sunt luate şi în ţara noastră! Guvernul a adoptat aseară o ordonanţă de urgenţă pentru lupta cu acest coronavirus care a ucis deja 500 de oameni şi a infectat 25.000.

Distribuie pe:

Autor: D.S.


In articol:

„Am intrat în carantină 14 zile din ordinul autorităților, pentru că au fost găsiți 10 pasageri și un membru al echipajului”. Asta ne mărturiseşte unul dintre cei 15 români angajaţi pe vasul de croazieră Diamond Princess, devenit acum o ambarcaţiune fantomă în apropiererea portului Yokohama din Japonia!

Pe holurile sau în restaurantele şi sălile de bal ale vaporului îşi fac simţită prezenţa doar echipele de urgenţă, trimise să testeze pasagerii şi membrii echipajului de coronavirus.

ROMÂN DE PE VASUL DE CROAZIERĂ: „Ce îţi pot spune este ca toți pasagerii nu au voie să iasă din cabine, sunt izolați! Li se duce mâncare la cabine, iar, pentru noi, au interzis ori ce fel de activități pentru a nu mai sta în grupuri.

15 români, pe vasul de croazieră plasat în carantină din cauza coronavirusului

Niciunul dintre românii angajaţi ca bucătari pe vas nu mai lucrează şi nici colegii lor străini, aşa că rezervele de hrană sunt limitate după luxul care a fost până acum!

Citeste si: Cu ce bărbat a fost surprinsă Bianca de la Puterea dragostei, după ce s-a despărțit de Livian - evz.ro

TURIST ENGLEZ: „Micul dejun mi-a fost adus după 18 ore de la ultima masă, aşa că am primit mâncare la prânz astăzi! În plus, a fost foarte sărac: un pahar cu suc de portocale, un iaurt şi puţin pepene”.

ROMÂN DE PE VASUL DE CROAZIERĂ: „Doar mâine o să mai tragem în port pentru a lua provizii şi medicamente, după care barca o să rămână 14 zile în ancoră, aproape de port. Toată lume este stresată, dar... este bine că avem internet gratuit şi telefon pentru a sta în contact cu familia”.

În Hong Kong, un alt vas de croazieră - cu 1.800 de persoane la bord acesta - a fost băgat în carantină, după ce 3 pasageri au fost diagnosticaţi cu pneumonie Wuhan.

O problemă este faptul că medicii din Hong Kong au intrat în grevă si cer închiderea completă a granitei cu China continentală.

În Wuhan - centrul acestei epidemii de coronavirus - locuitorii spun că ceaţa misterioasă care a acoperit oraşul confirmă măsura extremă pe care autorităţile anunţaseră că o vor aplica.

Chinezii ard corpurile celor decedati, în condiţiile în care înmormântările au fost interzise, iar ceata ar proveni chiar de la crematoriile care nu mai fac fata numarului mare de victime.

Citeste si: Coronavirusul bagă spaima și în vedete. Cum au apărut în public Mihaela Rădulescu și iubitul ei

În casele părăsite din oraş, mii de animale de companie riscă să moară de foame, după ce stăpânii lor au fost plasați în carantină din cauza epidemiei de coronavirus sau evacuaţi în ţările de origine.

În ţara noastră, Guvernul a dat o ordonanță de urgență pentru achiziționarea de echipamente de protecție.

Institutul „Matei Balș” are capacitatea de a diagnostica orice caz suspect de coronavirus, iar alte două spitale - din Iaşi şi din Cluj-Napoca, vor primi kiturile necesare.

Pe aeroporturi, există un circuit special pentru persoanele care intră în România venind din China, iar de săptămâna viitoare - când se aşteaptă un aflux mai mare de pasageri din acea zonă, va fi alocat personal suplimentar de la DSP care să ajute Poliția de Frontieră.

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Scandal între doi adolescenți din Mangalia. Unul din ei este în comă! Totul s-a întâmplat din cauza unei fete

Caz șocant în Oradea! Doi soți au fost găsiți morți în casă, după ce au băut cafea

Ce salariu are un angajat Mega-Image? Acesta primește și bonusuri lunare, precum și bonuri de masă

O femeie din Constanța a murit după ce a așteptat 16 ore pe holurile spitalului. Cum au reacționat reprezentanții instituției

China: autoritățile au interzis înmormântările celor infectați cu coronavirus. Ce se întâmplă cu trupurile celor decedați

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies