24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române. Manifestările la care vor participa președintele Iohannis și premierul Orban

Președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban vor participa, vineri, 24 ianuarie, în Piața Unirii din Iași, la evenimentul dedicat Unirii Principatelor Române.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

fara descriere


In articol:

Totodată, la manifestările de la Iași și-a anunțat prezența și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. Inclusiv liderul PRO România, Victor Ponta, va ajunge la Iași.

Președintele Klaus Iohannis va susține un discurs începând cu ora 13:00, care va avea loc în Piața Unirii din Iași. De asemenea, premierul Orban are și el programată o alocuțiune.

fara descriere

La ora 14:30, președintele și premierul vor participa la depunerea de jerbe la mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, eveniment ce va avea loc la Biserica ”Sfinţii Trei Ierarhi” din Iaşi.

24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române. Manifestările la care vor participa președintele Iohannis și premierul Orban

Autorităţile din Iaşi au pregătit cu câteva zile înainte Piaţa Unirii, dar şi zonele limitrofe. Lucrători de la societatea locală de salubritate au măturat şi spălat Piaţa Unirii din Iaşi, zona fiind inspectată, joi, în jurul prânzului şi de către primarul Mihai Chirica.

Un tricolor imens a fost întins pe o clădire din zonă, iar pe stâlpii din piaţă au fost montate steaguri.

În plus, Primăria Iaşi a anunţat că circulaţia tramvaielor şi a autobuzelor prin Piaţa Unirii va fi întreruptă vineri, în intervalul orar 7:00 – 15:00 (în funcţie de necesităţi), pentru a permite buna desfăşurare a manifestărilor organizate pentru sărbătorirea a 161 de la Unirea Principatelor Române.

Citeste si: Judeţul Braşov: Trafic feroviar oprit după ce un tren de călători care circulă pe relaţia Sibiu – Bucureşti a lovit patru cai

Citeste si: Fotografie cutremurătoare făcută de medicul Radu Zamfir la locul accidentului aviatic din Apuseni! S-a dus la copacul lovit de avion acum 6 ani: “Mi-am văzut de câteva ori moartea cu ochii!”

Citeste si: Constanţa: Fostul şef al Direcţiei Agricole, condamnat la cinci ani şi trei luni de închisoare

VEZI ȘI: Ce este coronavirus: cum iti dai seama ca il ai si cum te protejezi

Evenimentul începe la ora 11.30 cu un concert de muzică populară, în interpretarea unor artişti cunoscuţi. Vor urca pe scenă Nicolae Furdui Iancu, Veta Biriş, Margareta Clipa, Laura Lavric, dar şi alţi artişti locali, evenimentul fiind intitulat ”Noi suntem români”.

fara descriere

La ora 13.00 începe evenimentul oficial, care cuprinde o slujbă religioasă, discursurile oficialităţilor participante, depunerea de coroane de flori la Ansamblul statuar al domnitorului Alexandru Ioan Cuza şi paradă militară.

În Piaţa Unirii, la finalul evenimentului, participanţii se vor prinde în Hora Unirii, după care oficialităţile se vor deplasa către Biserica Trei Ierarhi, unde vor depune jerbe de flori la mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

În Piaţa se vor oferi ceai, vin viert şi plăcinte moldoveneşti.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate