3 motive pentru care să nu mănânci pepene seara! Combinația interzisă: pepene cu pâine

De ce să nu mănânci pepene seara? Nutriționiștii sunt categorici și în privința combinației pepene cu pâine

Distribuie pe:

Autor: C.L.

fara descriere


In articol:

Pepenele este fructul preferat al multora în această perioadă. Totuși, nutriționiștii spun că nu trebuie să mâncați pepene seara.

Pepenele este alimentul ideal în zilele caniculare, ar spune poate mulți. Și asta pentru că este un aliment care te răcorește și te hidratează, având în compoziția sa apă în procent de 90%.

Citeste si: Care sunt legumele și fructele cu cele mai multe pesticide. Lista completă - Incredibil ce e pe primul loc

Și atunci, de ce nutriționiștii spun că nu trebuie să mănânci pepene seara?

Din păcate, sunt mai multe motive pentru care pepenele mâncat seara aduce neplăceri:

  1. Balonarea. Mâncat de multe ori după cină, pepenele duce la balonări. De altfel, ca orice fruct, pepenele roșu trebuie mâncat pe stomacul gol, nu ca desert. De asemenea, cantitatea prea mare de vitamina C din pepene poate duce nu doar la balonare ci și alte probleme digestive, inclusiv diareea.
  2. Nevoia de a urina des. Fiind un aliment care conține apă în cantități foarte mari, e normal că după ce mănânci pepene roșu să te duci des la toaletă, iar din acest motiv, somnul nu poate fi odihnitor.
  3. Conține mult zahăr, care va stimula pancreasul, iar acest lucru nu te va lăsa să dormi, pentru că vei avea energie.

Citeste si: Cum recunoști roșiile toxice. Ce trebuie să verifici neapărat înainte să le mănânci

Pe de altă parte nu putem contesta beneficiile pepenelui: bun în diete, dar consumat doar între mese sau ca o masă, de preferat cea de dimineață, dar în cantități mici până la moderat, ajută la vindecare astmului, la hidratarea organismului, în cazul infecțiilor renale. Pepenele, pe lângă apă, conține vitamina A, vitamina C,  carotenoide si deloc grăsimi și colesterol.

fara descriere

De ce să nu mănânci pepene seara! Valori nutriționale pentru pepenele roșu

O cana de pepene rosu taiat bucatele (152 g) contine urmatoarele valori nutrionale, conform romedic.ro: *Calorii: 46 *Grasimi totale: 0g *colesterol: 0 g *Sodiu: 2 mg *Carbohidrati (total): 11 g - fibre: 1 g - zahar: 9 g *Proteine: 1 g *Vitamina A: 865 UI *Vitamina C: 12, 3 mg *Vitamina E: 0,1 mg *Vitamina K: 0,2 mg *Vitamina B1: 0,1 mg *Vitamina B3: 0,3 mg *Vitamina B9: 4,6 mcg *Vitamina B8: 6,2 mg *Calciu: 10,6 mg *Fier: 0,4 mg *Magneziu: 15,2 mg *Fosfor: 16,7 mg *Potasiu: 170 mg *Sodiu: 1,5 mg *Zinc: 0,2 mg *Cupru: 0,1 mg *Mangan: 0,1 mg *Seleniu: 0,6 mg *Apa: 139 mg

Citeste si: Budincă de pepene galben. Ceva mai bun nu ai mâncat niciodată!

De ce să nu mânânci pepene cu pâine

Oricât de gustoasă ar fi, această combinație este cât se poate de nesănătoasă. Și asta pentru că pepenele este un aliment acid, care fermentează în stomac, încetinind astfel digestia altor produse. În combinație cu pâinea, care conține zahăr în cantități destul de mari încât să crească nivelul glicemiei repede, reprezintă o bombă pentru pancreas, deci este o combinație ”grea” pentru organism.

foto: https://pixabay.com/ro/ 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate