kanald.ro
Diverse
3 rețete pentru humus de casă. Cum să faci un humus cremos și delicios
Iată 3 rețete pentru humus de casă! Se prepară ușor și este delicios!
Humus este o specialitate orientală, făcută , în mod tradițional, din piure de năut, pastă de susan –tahini, ulei de măsline, suc de lămâie, sare și condimente precum usturoi și, uneori, chimion.
Rețeta pentru humus de casă cu tahini
Humusul este un preparat sănătos și nutritiv, care poate reprezenta un aperitiv ideal. Dacă vrei să faci humus acasă, iată ce ingrediente trebuie să folosești și cum să prepari cel mai cremos și delicios humus!
Ingrediente
- 500 g năut
- sucul a 2 lămâi
- 100 ml ulei
- 2 linguri pastă tahini
- 4 căţei de usturoi
- 1 crenguță pătrunjel
Mod de preparare
Năutul fiert se mixează în blender. Se adaugă tahini. Apoi, se adauga sucul de lamâie si uleiul în timp ce se continua mixarea, apoi usturoiul pisat. Se scoate pasta de humus de casă într-un bol sau o farfurie, i se fac câteva sanţuri la suprafaţa si se pune puţin ulei de măsline, simplu sau aromatizat. La final, humusul se servește cu pătrunjel si lămâie.
Rețeta pentru humus de casă cu sfeclă
Dacă vrei să prepare un humus mai special, alege rețeta de humus cu sfeclă. Este bogat în vitamin și are o culoare minunată! Iată cum se prepare humusul de casă cu sfeclă!
Ingrediente
- 2 bucăți de sfeclă medii
- 400 g năut fiert
- 1/2 linguriță sare
- 3 linguri tahini
- 2 căței de usturoi
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 2 linguri apă
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 linguri rozmarin sau chimion (opțional)
Mod de preparare
Spală sfecla bine și pune-o la copt (acoperită cu hârtie de copt sau folie de aluminiu) timp de 45 de minute. Dacă atunci când o înțepi cu o scobitoare aceasta intră ușor, înseamnă că e gata. Scoate din cuptor și lasă la răcit 5-10 minute.
În timp ce aceasta se răcește, prepară hummus-ul. Combină toate ingredientele într-un blender (în afară de uleiul de măsline, pe care îl adaugi abia la final, treptat).
Când s-a răcit sfecla, curăț-o, taie-o bucăți mici și paseaz-o într-un blender, până e moale de tot. Adaug-o peste hummus-ul făcut după rețeta de mai sus.
Rețeta pentru humus de casă cu ardei copți
O altă rețetă specială de humus este cea cu ardei copți. Este delicios și ușor de preparat. Iată de ce ingrediente ai nevoie!
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii - catena.ro
Ingrediente
- 400 g năut fiert
- 2-3 ardei copți
- 1/2 linguriță sare
- 3 linguri tahini
- 2 căței de usturoi
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 2 linguri apă
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 linguri rozmarin/chimion
Mod de preparare
Combină toate ingredientele într-un blender (în afară de ardeii copți și uleiul de măsline, pe care îl adaugi abia la final, treptat). După ce ai obținut o pastă omogenă, adaugă – pe rând – și ardeii copți. Dă blender-ul la o treaptă mică și toarnă și uleiul de măsline în compoziție. Poți adăuga peste bucăți de ardei copt, semințe de susan etc. Cel mai bine merge servit cu niște naan sau pâine prăjită fierbinte.