46 de oameni au murit arși de vii, după ce autocarul în care se aflau a lovit o balustradă și izbucnit în flăcări: „Este o tragedie”

Incidentul tragic a avut loc pe o autostradă din Bulgaria. La bord se aflau 53 de pasageri, cetățeni din Macedonia de Nord, care se aflau în vacanță.

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Excursie care s-a încheiat tragic pentru mai mulți cetățeni din Macedonia de Nord, care se întorceau cu autocarul din Istanbul, Turcia. Se aflau pe o autostradă din Bulgaria, în apropiere de satul Bosnek, când autocarul în care se aflau s-a izbit violent de o balustradă și a izbucnit în flăcări.

Urmările incidentului sunt pur și simplu tragice și șocante! 46 de oameni și-au pierdut viața, printre victime aflându-se și 12 copii, anunță autoritățile bulgare. 

Sfârșit tragic pentru 45 de turiști din Macedoania de Nord

Incidentul cu final cutremurător a avut loc în jurul orei 02:00, ora locală. Autocarul în care se aflau 53 de turiști din Macedonia de Nord se afla pe autostrada din vestul Bulgariei, în apropiere de satul Bosnek. Într-o fracțiune de secundă excursia oamenilor s-a încheiat într-un mod extrem de violent. Vehiculul în care se aflau s-a izbit de un parapete și a luat foc.

Flăcările s-au extins imediat, iar 46 dintre pasageri, printre care și 12 copii, au murit complet arși de vii.

„O eroare umană venită din partea șoferului sau o defecțiune tehnică sunt cele două ipoteze inițiale care ar fi dus la producerea accidentului”, a afirmat directorul serviciului de investigație bulgară, Borislav Sarafov. 

Citeste si: Explozie puternică la fabrica de armament de la Băbeni, județul Vâlcea! Patru persoane au murit

Citeste si: olile au miros diferit. Diabetul miroase ca acetona, cancerul la ficat miroase ca...- bzi.ro

Doar șapte perosoane au reușit să scape cu viață din autocarul care i-a dus spre infern! Ei au fost duși de urgență la Spitalul de Urgență din Sofia, acolo unde primesc îngrijiri medicale. Medicii spun că victimele care au supravițuit au numeroase arsuri pe sufrafața corpului, dar sunt în stare stabilă. 

Boyko Rashkov, ministrul de Interne bulgar: Victimele erau „complet carbonizate”

Autoritățile din Bulgaria și Macedinia s-au arătat șocate de ceea ce s-a întâmplat și transmis condolențe tuturor apropiaților victimelor. Ministrul de Interne a crasat incidentul ca fiind o tragedie de proporții, mai ales că oamenii au murit arși de vii. 

„Cel puțin 45 de oameni au murit după ce un autocar a luat foc și a făcut accident, sau a făcut accident și apoi a luat foc. Trupurile victimelor erau complet carbonizate”, a declarat imediat după tragedie Ministrul de Interne bulgar, Boyko Rashkov. 

Citeste si: Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia! 41 de oameni au fost evacuați. Autoritățile au activat planul roșu de intervenție

„Avem de-a face cu o tragedie de proporție. Portretul tragediei este terifiant, terifiant. Nu am mai văzut așa ceva înainte”, a transmis prim-ministrul interimar al Bulgariei, Stefan Yanev. 

 

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies