5 Activități pe care să le faci împreună cu copilul tău

Gătiți împreună. Copiii sunt extrem de curioși și vor întotdeauna să știe ce fac oamenii mari.

Autor: A.M.

Specialiștii susțin faptul că, atunci când ești părinte trebuie să petreci timp de calitate cu copilul tău pentru a ajuta la o dezvoltare armonioasă a acestuia. Iată ce înseamnă timp de calitate și ce activități distractive puteți face împreună!

5 Activități de făcut de către un adult și un copil

Pentru o creștere armonioasă a celui mic, de regulă, nu este importantă cantitatea, ci calitatea timpului pe care îl petreci împreună cu copilul.

Timp de calitate înseamnă să găsești modalități prin care orice moment petrecut împreună să fie unui plăcut, educativ, distractiv și care să lase în urmă amintiri de neprețuit. Ce dacă este doar un copil de trei ani, asta înseamnă că îl împiedică ceva să te ajute în bucătărie? Ei bine, iată câteva propuneri de activități distractive care te vor face să petreci timp de calitate cu copilul tău!

Citeste si: Ana Maria, fosta iubită a lui Fuego, a rupt tăcerea. De ce s-au desparțit, de fapt. E coșmarul oricărei femei..- bzi.ro

Gătiți împreună. Copiii sunt extrem de curioși și vor întotdeauna să știe ce fac oamenii mari. Dă-i ocazia să se implice în activitățile pe care le faci tu, chiar și în bucătărie.

Învață-l lucruri noi legate de gătit, spune-i care sunt beneficiile alimentelor pe care le pregătiți, cere-i părerea despre design-ul farfuriei pe care tocmai ai pregătit-o. Aceasta este și o modalitate prin care îl vei face să mănânce mult mai ușor, deoarece știe că a participat și el la pregătirea mesei.

Citiți împreună. Lectura te poate aduce aproape de copilul tău. Este un timp de calitate pe care îl investești în educația și dezvoltarea celui mic.

Nu îi citi decât seara, înainte de somn, ci spune-i povești interesante ori de câte ori aveți puțin timp liber. Faceți scenete împreună și citiți cu intonație diferite replici din carte, asta îl va amuza copios pe cel mic.

Jucați-vă împreună. Joaca este una dintre cele mai distractive activități pentru cel mic. Cumpără jocuri pentru copii la cel mai bun preț și implică-te în jocuri împreună cu prichindelul tău.

Este o formă de comunicare ce îl va ajuta pe cel mic să aibă mai mult curaj și încredere în el atunci când va crește mare.

Faceți activități în aer liber. Fă-ți timp să mergeți în fiecare săptămână într-un loc distractiv. Cere-i părerea celui mic și vezi ce anume își dorește să facă. Poate mergeți la un picnic, într-un parc de distracții, la cumpărături sau, de ce nu, chiar la pescuit împreună cu toată familia.

Vorbiți deschis. O relație deschisă cu cel mic încă de la vârste fragede îl va ajuta să se dezvolte armonios. El va înțelege că părinții lui au încredere în el și îl sprijină în orice decizie ar lua, așa că vorbiți mereu deschis și sincer. Chiar dacă nu există prea mult timp pentru această activitate, atunci când sunt puține momente libere încearcă să afli cât mai multe gânduri de-ale copilului. Vezi ce înclinații are, ce pasiuni și-ar dori să urmeze, ce îl interesează sau ce îi face probleme. Asigură-l că orice s-ar întâmpla vei fi oricând acolo pentru el.

Nu este greu deloc să petreci timp de calitate cu copilul tău, așa că transformă orice moment liber într-unul de excepție!

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Închiderea granițelor nu este o soluție împotriva tulpinii Omicron, este avertismentul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

Un virusolog italian face praf România din cauza ratei mici de vaccinare anti-COVID: „Și atunci care este alternativa la vaccinare, să nu faci nimic? Dacă da, zboară în România!”

Cetățeni greci, prinși cu certificate COVID falsificate în România și Bulgaria. Ancheta bate pasul pe loc: „Odată ce titularul are un astfel de document, este imposibil de...

Iată ce vor face Elwira şi Mihai Petre cu marele premiu cu care s-au întors din „Asia Express”!

Șeful Pfizer dă cea mai bună veste! E anunțul anului despre pilula Paxlovid

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Simptomele misterioase ale bolii. Nici tu nu le dai atenție? Ar fi bine să consultați medicul de urgență

EXCLUSIV | K.O. devastator pentru Moroșanu: ”Se plimbă cu caravana”. Lovituri sub centură și pentru frații Stoica

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies