5 lucruri pe care toată lumea ar trebui să le știe despre mașina lor

Autor: Clara Ionescu

In articol:

Ținând cont de sumele de bani pe care le cheltuim pentru plățile, întreținerea și repararea mașinilor noastre, ați crede că am avea o relație mai bună cu vehiculele noastre.

Dar înțelegerea mașinilor- cum funcționează, cum să le îngrijim, costuri de reparații- poate fi copleșitoare. Toate piesele, fluidele, practicile de urmat și lucrurile care pot merge prost fac mașinile să pară intimidante- dar nu trebuie să fie.

Nu este nevoie să știți totul despre mașina dvs., dar ar trebui să aveți ceva cunoștințe legate de unele dintre elementele de bază. Pentru a vă ajuta să vă simțiți mai încrezători ca proprietar de mașină, iată 5 lucruri pe care ar trebui să le știți, înainte de a vă urca la volan:

1. Anul, marca și modelul

Primul lucru pe care ar trebui să-l știți despre vehiculul dvs. este anul în care a fost fabricat, marca automobilului și modelul specific. Acest lucru pare a fi evident, dar ați fi surprins de numărul de oameni care nu cunosc aceste informații. Mulți se înșeală în ceea ce privește anul sau modelul, ceea ce poate duce la greșeli importante.

Lichidele, piesele și accesoriile pentru repararea și întreținerea mașinii dvs. se bazează pe anul, marca și modelul mașinii, deci este esențial să cunoașteți informațiile exacte. Proiectarea, construcția și modelele de mașini se pot schimba semnificativ într-un an, iar piesele necesare mașinii dvs. se vor schimba și ele.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

2. VIN

Numărul de identificare al vehiculului (VIN) este amprenta automobilului dvs. Este un număr din 17 cifre care identifică data de fabricație a mașinii, locul, marca, modelul, dimensiunea motorului etc. VIN-ul rămâne același pentru mașină, pe tot parcursul vieții sale. Trebuie să știți unde să găsiți acest număr, dar nu trebuie să-l memorați. Cel mai simplu mod de a-l găsi este să stați în afara vehiculului pe partea șoferului și să priviți la colțul tabloului de bord, unde se întâlnește cu parbrizul.

VIN-ul dvs. este util atunci când vorbiți cu mecanici și companii de asigurări. Puteți utiliza VIN-ul pentru a căuta informații, dacă doriți să cumpărați o mașină sau să cumpărați piese pentru aceasta.

3. Programul de întreținere

Cea mai bună metodă pentru a vă asigura funcționarea corectă a mașinii este respectarea programului său specific de întreținere. Programul dvs. vă va spune lucruri cum ar fi când să vă schimbați uleiul, când să vă verificați fluidele și când să vă rotiți anvelopele. Fiecare mașină are propriul program de întreținere, care trebuie respectat pentru a menține performanța, sănătatea și longevitatea optimă a mașinii dvs. Programul dvs. de întreținere se află în manualul proprietarului sau în broșura separată care vine împreună cu manualul proprietarului. Citiți-le și urmați cu strictețe recomandările pentru verificarea și înlocuirea acelor piese sau fluide din mașina dvs.

4. Presiunea anvelopelor

Presiunea corectă a anvelopelor este probabil cea mai ignorată preocupare de întreținere a mașinilor noastre. Când apare indicativul pe tabloul de bord, așteptăm adesea până când trebuie să umplem rezervorul de benzină. Apoi vine momentul și nu avem timp sau pur și simplu nu avem chef să o facem. Majoritatea oamenilor urăsc să pună aer în anvelope la fel de mult precum urăsc să se oprească pentru benzină, dar ignorarea acestui lucru poate duce la mai multe șanse de a face pană, de a vă alege cu un cui în anvelopă sau de a vă uza anvelopele mai repede. Renunțați la acest obicei prost, deoarece poate reduce durata de viață a anvelopelor și vă poate forța să le înlocuiți mai des. Anvelopele sunt scumpe, dar unele pot rezista peste 80.000 de km dacă aveți grijă de ele corect. Pe de altă parte, asigurați-vă că nu vă umpleți niciodată anvelopele prea mult!

5. Martorii de bord

Deși este posibil să simțiți o anxietate majoră atunci când se aprind martorii sau luminile de bord, aceștia reprezintă un indicator pentru sănătatea mașinii. Manualul proprietarului vă va spune ce înseamnă fiecare, deoarece aceștia variază în funcție de producătorii mașinilor, dar este posibil să nu exprime cât de importante sau nesemnificative sunt anumite lumini. Puteți separa martorii de bord în trei categorii:

  • Roșu: obțineți ajutor acum! Acestea sunt uneori legate de siguranța pasagerilor.
  • Galben: verificați acest lucru cât mai curând posibil.
  • Verde sau albastru: puteți să mergeți.

Înțelegerea acestor informații cheie este primul dvs. pas pentru a vă controla mașina, a vorbi cu un mecanic cu încredere și a face alegeri mai bune pentru întreținerea mașinii. Apelați la manualul proprietarului și rămâneți la curent.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

S-a hotărât! Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat noi de restricții, care vor intra în vigoare de luni. Masca de protecție va fi obligatorie peste tot

Calendar Creștin Ortodox 22 octombrie 2021. Care sunt sfinții zilei. Ce sărbătorim vineri

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, anunță noi restricții. Va fi instituită carantina pe timp de noapte pentru nevaccinați, iar nunțile și botezurile vor fi interzise

Horoscop 23 Octombrie 2021: Vărsătorii au parte numai de succese, Gemenii ar trebui să fie atenți la starea lor de spirit

Anunţ bombă pentru cei cu două doze de PFIZER! Cu ce vaccin trebuie să facă a treia doză

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Trecerea la ora de iarnă în 2021. Un mare pericol amenință milioane de români

VIDEO | Doliu la Steaua! A murit unul dintre cei mai mari antrenori, vedetă și pe Netflix

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies