Ce trebuie să faci în Postul Sfinților Petru și Pavel 2023. Aduce liniștea sufletească

Postul Sfinților Petru și Pavel 2023. Ce trebuie să faci în Postul Sâmpetrului 2023 pentru vindecarea sufletului.

Autor: Sabrina Saghin

In articol:

Postul este însuși o perioadă de vindecare spirituală care ajută la odihnirea și relaxarea atât minții, cât și a sufletului.

Iată ce trebuie să faci în Postul Sfinților Petru și Pavel 2023 pentru a-ți vindeca sufletul!

Postul Sfinților Petru și Pavel 2023

Postul Sfinților Petru și Pavel 2023 se calculează în funcție de data în care pică Paștele. Acesta începe în prima duminică de după Rusalii. Anul acesta, Postul Sfinților Apostoli începe în data de 12 iunie 2023 și se termină în data de 29 iunie 2023. Astfel Postul Sfântului Sâmpetru durează 17 zile.

Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel 2023 este unul foarte ușor, întrucât 7 zile din cele 17 este dezlegare la pește. Astfel, în zilele de 15, 17, 18, 19, 22, 24 și 25 se pot consuma preparate cu și din pește.

Un lucru foarte important pe care credincioși este faptul că în perioada Postului Sfântului Sâmpetru nu sunt permise organizarea nunților, botezurilor și cununiilor.

Citește și: Cât durează Postul Sfinților Petru și Pavel 2023. Vezi când are loc sărbătoarea Sfinților Apostoli

5 lucruri pe care trebuie să le faci în timpul Postului Sfinților Petru și Pavel 2023. Ajută la vindecarea sufletului

5 lucruri pe care trebuie să le faci în timpul Postului Sfinților Petru și Pavel 2023. Ajută la vindecarea sufletului

[Sursa foto: Shutterstock]

5 Lucruri pe care trebuie să le faci în Postul Sfântului Sâmpetru pentru vindecarea sufletului

Întâi de toate, pentru a avea liniște în suflet, înainte de a începe să postești trebuie să te împaci cu toate persoanele cu care te-ai certat în timpul anului și să ierți.

De asemenea, pentru a-ți vindeca sufletul trebuie să uiți de mânie și ură în timpul Potului Sfinților Petru și Pavel 2023 și să lași la o parte toate supărările și lucrurile care îți fac rău în viață.

Citeste si: Se dau 1.500 de lei de persoană! Banii intră direct pe card. Cine sunt beneficiarii- kanald.ro

Citeste si: UPDATE/FOTO/VIDEO- O tânără a fost descoperită decedată pe o plajă din Mamaia. Ea a fost văzută de mai mulți trecători care au apelat 112: „S-ar fi putut întâmpla peste noapte”- stirilekanald.ro

„Să postim post primit, bine plăcut lui Dumnezeu: postul cel adevărat este înstrăinarea de răutate, înfrânarea limbii, lepădarea mâniei, depărtarea de pofte, de clevetire, de minciună şi de jurământ mincinos. Lipsa acestora este postul cel adevărat şi bine primit” (Triod, săptămâna I din post, stihira I de la stihoavna Vecerniei de luni).

Pentru a avea un suflet curat și ocrotit de toate relele trebuie să îți întărești relația spirituală cu Dumnezeu prin rugăciune.

În timpul Postului Sfinților Petru și Pavel poți să te rugăm și să îi ceri lui Dumnezeu să te ierte de toate păcatele săvârșite în timpul anului. Rugăciunea este un mijloc prin care poți comunica, cu Dumnezeu și poți găsi alinare și vindecare pentru suflet.

Postul Sfinților Petru și Pavel 2023 nu este doar despre abstinență alimentară, ci și despre cultivarea virtuților creștine. În timpul postului, găsește modalități de a fi mai iubitor și mai milos față de cei din jur. Fă acte de caritate, ajută pe cei în nevoie, fi un sprijin pentru cei aflați în suferință. Prin practicarea iubirii și milostivirii, poți vindeca sufletul tău și să aduci bucurie și speranță altora.

Postul poate fi un timp de introspecție și de examinare a conștiinței. Folosește această perioadă pentru a reflecta asupra greșelilor și slăbiciunilor tale și pentru a căuta iertare și vindecare. Împărtășește cu un preot păcatele și căutând direcție și sfaturi duhovnicești pentru a te îndrepta pe calea cea bună.

Citește și: Horoscop IUNIE 2023. Predicții astrologice lunare pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și celelalte semne zodiacale

5 lucruri pe care trebuie să le faci în timpul Postului Sfinților Petru și Pavel 2023. Ajută la vindecarea sufletului

5 lucruri pe care trebuie să le faci în timpul Postului Sfinților Petru și Pavel 2023. Ajută la vindecarea sufletului

[Sursa foto: Shutterstock]

Rugăciune pentru Postul Sfinților Petru și Pavel 2023

„Pe Voi, Apostoli slăviți ai Lui Iisus, Mântuitorul v-a rânduit să fiți stâlpi ai Bisericii pe care a întemeiat-o.

Citeste si: Noi detalii ies la iveală în urma decesului Laurei Roșca! Obiectele personale ale lui DJ Lalla au fost găsite pe o plajă din Mamaia. Tatăl fetei, mărturisiri dureroase despre decesul fiicei sale!- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO- Acuzații tulburătoare. Mai mulți copii ar fi fost bătuți de educatoare- stirilekanald.ro

Citeste si: ”Îmi pare foarte rău” Cum a reacționat fosta iubită a lui Andre Bîrleanu, după ce modelul a fost acuzat că și-a răpit, bătut și abuzat actuala parteneră în centrul Capitalei- radioimpuls.ro

La Voi ne rugăm, când osânda unei judecăți nedrepte se abate asupra vieții noastre, să-i îndepărtați pe farisei din drumul nostru, luându-le cheile puterii, iar cuvântul lor să nu fie lucrător împotriva noastră.

Acolo, în împărăția lui Dumnezeu, va bucurați de vederea Lui în slavă cerească. De Acolo, priviți spre Biserica lui Hristos care călăuzește popoarele, pentru că ele să vadă lumina Evangheliei și să nu rătăcească drumul care duce la izvoarele tămăduitoare ale harului.

Ne închinăm Vouă, să-L rugați pe Mântuitorul nostru să-i lumineze și să-i apere de orice necaz și boală pe episcopi, pe preoți și întregul popor creștin.

Rugați-L pe Domnul secerișului să trimită lucrători sârguincioși în ogorul Tău, pentru că toți oamenii de bunăcredință să aibă parte de binefacerile pe care le primim de la Dumnezeu prin Sfânta Biserica.

Slăviți Apostoli Petru și Pavel, să ascultați rugăciunea noastră, credincioși încercați de cumplite necazuri, să fiți milostivi și să îndepărtați din viață noastră furia dușmanilor porniți să ne doboare cu orice preț.”

Surse: a1.ro, doxologia.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ce reprezintă „manifestarea” și care sunt pașii pe care trebuie să îi urmăm pentru atingerea obiectivelor noastre

Când pică solstițiul de vară 2023. Data la care începe vara astronomică

Mai multe obiecte care aparţineau DJ-iței Lalla, găsite pe plajă în apropierea locului unde a fost descoperit trupul femeii

Lorena va izbucni în lacrimi! „Va rog frumos să mă votați în Gală să plec acasă!” Aflați cum va reacționa Laurențiu și ce se va întâmpla, sâmbătă, 30 septembrie, în Casa...

Un matematician celebru spune că lumea riscă să fie anihilată din cauza a cinci oameni

„Eu am lăsat totul în urmă și am plecat doar cu hainele mele!” Alex Ashraf a dat cărțile pe față! Ce a spus despre divorțul de Oana Zăvoranu, după ce bruneta l-a acuzat de...

”A venit cu o piedică de mort acasă” Noi detalii șocante ies la iveală despre mariajul dintre Oana Zăvoranu și Alex Ashraf

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies