5 pericole mortale suportate de oameni de dragul frumuseţii

Oamenii s-au supus la suferinţe de dragul frumuseţii încă din vremurile străvechi. Egiptenii foloseau machiaje de culoare închisă care conţineau cantităţi mari de cupru şi plumb. Grecii şi romanii îşi aplicau pe faţă excremente de crocodil şi chiar le puneau în cadă în timp ce făceau baie.

Distribuie pe:

Autor: M. B.

Ingerarea de substanţe toxice sau chiar de paraziţi, mutilarea corporală sau expunerea la radiaţii au fost acceptate de oameni doar de dragul de a arăta mai bine şi pentru a se încadra în standardele de frumuseţe ale vremurilor în care trăiau.

Cu toate că această substanţă a fost folosită adesea ca otravă, au existat oameni care l-au luat de bunăvoie şi în alte scopuri. La mijlocul secolului al XIX-lea, oamenii din Styria, o regiune care face parte în prezent din Austria, foloseau în mod curent această substanţă toxică.
 
Din acest motiv, cei care consumau arsenic erau denumiţi „toxofagi”. Ei începeau prin a lua o doză infimă, iar apoi cantitatea era crescută progresiv, pe măsură ce organismul dezvolta toleranţă la otravă.
 
Motivul pentru care aceşti oameni se otrăveau constant? Arsenicul dădea o culoare mai vie în obraji şi îi ajuta să respire mai uşor la altitudini mari. Unii „toxofagi” puteau ingera cantităţi de arsenic care ar fi fost letale omului obişnuit, şi cu toate acestea păreau sănătoşi.
 
Dar, pentru că arsenicul era pentru ei un drog, oprirea administrării cauza vomitat, constipaţie şi spasme. Cu toate aceste efecte adverse, arsenicul a fost folosit mult timp ca şi ingredient în produsele cosmetice din întreaga lume.
 
Vezi continuarea pe INCREDIBILIA.RO.
 

 

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate