5 pericole mortale suportate de oameni de dragul frumuseţii

Oamenii s-au supus la suferinţe de dragul frumuseţii încă din vremurile străvechi. Egiptenii foloseau machiaje de culoare închisă care conţineau cantităţi mari de cupru şi plumb. Grecii şi romanii îşi aplicau pe faţă excremente de crocodil şi chiar le puneau în cadă în timp ce făceau baie.

Autor: M. B.

Ingerarea de substanţe toxice sau chiar de paraziţi, mutilarea corporală sau expunerea la radiaţii au fost acceptate de oameni doar de dragul de a arăta mai bine şi pentru a se încadra în standardele de frumuseţe ale vremurilor în care trăiau.

Cu toate că această substanţă a fost folosită adesea ca otravă, au existat oameni care l-au luat de bunăvoie şi în alte scopuri.
La mijlocul secolului al XIX-lea, oamenii din Styria, o regiune care face parte în prezent din Austria, foloseau în mod curent această substanţă toxică.
 
Din acest motiv, cei care consumau arsenic erau denumiţi „toxofagi”. Ei începeau prin a lua o doză infimă, iar apoi cantitatea era crescută progresiv, pe măsură ce organismul dezvolta toleranţă la otravă.
 
Motivul pentru care aceşti oameni se otrăveau constant? Arsenicul dădea o culoare mai vie în obraji şi îi ajuta să respire mai uşor la altitudini mari. Unii „toxofagi” puteau ingera cantităţi de arsenic care ar fi fost letale omului obişnuit, şi cu toate acestea păreau sănătoşi.
 
Dar, pentru că arsenicul era pentru ei un drog, oprirea administrării cauza vomitat, constipaţie şi spasme. Cu toate aceste efecte adverse, arsenicul a fost folosit mult timp ca şi ingredient în produsele cosmetice din întreaga lume.
 
Vezi continuarea pe INCREDIBILIA.RO.
 

 

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Uita de foame: 13 alimente care taie pofta de mancare

Dinu si Deea Maxer, tensiuni in casnicie! Artistul i-a reprosat ca e "grasuta": "Nu aveam aceeasi placere sa ma uit la ea"

Informatii noi despre starea lui Marian Rosca, romanul aflat in coma dupa ce a cazut cu camionul de pe podul de la Genova! Ce spun medicii italieni

De mâine se întoarce roata. 4 zodii vor fi pe val

Vestea cea mare pentru toți cei care au TELEFOANE MOBILE! Este decizia momentului în Europa: NU mai este o limită

“Cu asta am spus tot.” Bogdan de la Ploiești, mesaj subtil pentru Cristina Pucean, după separare! Acum situația a devenit mai clară

Adio, taxiuri. Se pregătește o schimbare istorică

Tragedie pentru un cunoscut antrenor de fotbal. A anunțat pe Facebook că i-a murit fiica de 21 de ani

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies