WowNews logo WOWnews
Stories
5 rețete mediteraneene care îți aduc spiritul Greciei în farfurie

5 rețete mediteraneene care îți aduc spiritul Greciei în farfurie

Diverse

5 rețete mediteraneene care îți aduc spiritul Greciei în farfurie

Iată 5 rețete mediteraneene care aduc aromele Greciei chiar la tine în farfurie!

Dacă îți e dor de vacanțele din Grecia, iată că poți aduce aromele grecești chiar la tine în bucătărie. Grecii sunt cunoscuți pentru preparatele lor pline de savoare, de la salatele fresh, cu brânză feta, măslinele verzi, souvlaki-ul condimentat, până la cremosul iaurt grecesc. Iată 5 rețete mediteraneene care te vor purta în inima Greciei!

Souvlaki de porc

Ingrediente

un mușchi de porc

Citeste si: Tragedie rutieră pe Valea Oltului! O persoană a murit și alte patru au fost rănite în urma impactului dintre două autoturisme- kanald.ro

puțină carne grasă de porc

Pentru marinată:

o lingură muștar

o linguriță oregano uscat

un sfert de linguriță mentă uscată

o linguriță pătrunjel tocat

un sfert de linguriță chimion măcinat

o jumătate de linguriță piper măcinat

o jumătate de linguriță sare

4 căței usturoi pisați

sucul de la o lămâie mare

40 ml vin alb

două linguri ulei măsline

un sfert de linguriță paprika afumată

Citeste si: 3 rețete delicioase de sendvișuri. Se fac cât ai zice “pește”

Mod de preparare

Într-un castron, puneți toate ingredientele pentru marinată, fără paprika. Amestecați-le foarte bine. Mușchiul de porc trebuie tăiat în cubulețe, după care se pune în castronul cu marinată. De asemenea, puneți și carnea grasă și amestecați foarte bine. 

Carnea se pune într-o pungă, bine sigilată, și se lasă la frigider pentru cel puțin 3 ore. După aceea, puneți bucățile de carne pe bețele de frigărui și presărați puțină paprika afumată. Souvlaki se pune pe grătar și se lasă aproximativ 5 minute pe fiecare parte. Aveți grijă să nu faceți carnea prea uscată.

5 rețete mediteraneene care îți aduc spiritul Greciei în farfurie

5 rețete mediteraneene care îți aduc spiritul Greciei în farfurie

[Sursa foto: Freepik]

Ardei copți umpluți cu brânză feta

Ingrediente

 

4 ardei kapia

200 g brânză feta

100 g brânză de vaci

50 g parmezan ras

doi căței usturoi pisați

o ceapă roșie mică

piper măcinat

o linguriță oregano uscat

ulei de măsline

Mod de preparare

Spălați și curățați ardeii, după care trebuie uscați cu un șervețel. Toate brânzeturile trebuie mixate și apoi se adaugă oregano și piper.

Adăugați și usturoiul și ceapa tocată și omogenizați toate aceste ingrediente.

Umpleți ardeii cu această compoziție, puneți-le capacul și așezați-i într-un vas, pe care îl veți băga la cuptorul preîncălzit. După ce ați pus ardeii, turnați peste ei uleiul de măsline și acoperiți vasul cu staniol. Se lasă la cuptor pentru 15 minute, apoi scoateți folia de staniol și mai lăsați-i, până se înmoaie bine.

Bouyourdi

Ingrediente

200 g brânză feta

o roșie

100 g roșii cherry

un ardei gras

5-6 măsline fără sâmburi

un cățel de usturoi

o jumătate de ceapă roșie

ulei de măsline

sare

piper

oregano

Mod de preparare

Tăiați roșiile cherry, puneți-le într-un castron împreună cu ceapa roșie, cu sarea, cu piperul, cu măslinele și cu oregano. Apoi turnați uleiul de măsline și omogenizați. Într-un vas termorezistent se pun feliile de roșie, brânza feta, oregano și pe margini adăugați legumele amestecate mai devreme. Peste brânză mai puneți ceapă, ardei, măsline, usturoi și roșii. Lăsați la cuptor pentru 20 de minute.

Citeste si: Când va anunța Iancu Sterp sexul copilului? Tânărul a făcut anunțul: “Cred că v-am ținut un pic cam mult pe jar.”- kfetele.ro

Citeste si: CE A FĂCUT Igor Cuciuc pentru soția sa e pur și simplu de neuitat: "Nimic nu este mai prețios. Merg pe drumul vieții cu..." Gestul interpretului de muzică populară aduce LACRIMI chiar și celor mai puternici. După tot ce au trăit, artistul face asta public- radioimpuls.ro

Citeste si: 5 băuturi-minune care te ajută să lupți cu kilogramele în plus

Spanakopita

Ingrediente

un kg spanac tocat mărunt

800 gr. brânză feta picantă, tăiată cuburi

3 rădăcini de praz tocate

4-5 fire ceapă verde tocate

un pachet foi de plăcintă

un ou

sare

piper

un păhărel ulei de măsline

3 linguri făină

Mod de preparare

Amestecați într-un castron spanacul, prazul, ceapa verde, brânza feta, oul, sarea, piperul și uleiul de masline. Adăugați și făina și omogenizați compoziția. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt puneți câteva foi de plăcintă, le ungeți cu ulei, după care turnați compoziția de spanac și brânză.  Deasupra se pun alte câteva foi de plăcintă, pe care, de asemenea, le ungeți cu ulei. Tava se bagă în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ o jumătate de oră.

Tyropithakia

Ingrediente

250 g de făină

100 g iaurt grecesc

150 g brânză Feta

3 ouă

200 g unt

sare

Mod de preparare

Într-un castron, amestecați făina cu sarea și cu untul. Iaurtul și două ouă se amestecă bine, după care se adaugă peste făină. Frământați aluatul, apoi înfășurați-l în folie și băgați-l la frigider timp de o oră.

După aceea, puneți făină pe masa de lucru și întindeți bine aluatul. Tăiați cercuri cu ajutorul unui pahar. Ungeți fiecare cerc cu puțină apă, puneți puțină feta măcinată în mijloc, apoi împăturiți bine aluatul.  Într-un castron bateți oul rămas și ungeți fiecare bucată de plăcintă în parte. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt puneți plăcintele și băgați la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30 de minute.