6 minuni săvârșite de Arsenie Boca. Părintele a vindecat bolnavi de cancer

Ce minuni a făcut Arsenie Boca în timpul vieții, dar și după trecerea la cele sfinte.

Autor: Alexandra Nistor

In articol:

Părintele Arsenie Boca a rămas în amintirea enoriașilor ca fiind unul dintre cei mai veritabili și culți preoți din ultimul secol. Cu ajutorul credinței sale și a învățăturilor, milioane de creștini merg la mormântul lui pentru a se ruga și a cere sfaturi asupra necazurilor.

Află ce minuni a săvârșit acesta până acum.

Minuni săvârșite de Arsenie Boca

Deși a dus o viață mai mult decât modestă în inima Ardealului, părintele a lăsat o întreagă avere după moarte sa. Creștinii care l-au cunoscut, înainte de moartea sa, au dus o viață liniștită, au avut parte de sănătate și fericire, căci puterea și credința părintelui au reușit să ajute necăjiții.

Iată care au fost momentele considerate minuni făcute de Arsenie Boca:

Arsenie Boca a vindecat mulți suferinzi de boli incurabile, datorită rugăciunilor. O minune a fost făcută în momentul în care spovedea și împărtășea enoriașii. Printre aceștia, se afla un orb pe care părintele l-a determinat să meargă către el fără ajutorul altor persoane. Ajuns la Arsenie Boca, bărbatului i-a revenit vederea.

În timpul vieții, când slujea la Mănăstirea Prislop, Arsenie Boca a ieșit într-o zi din lăcaș și toți oamenii s-au grăbit să sărute mâinile părintelui. Dintre toți enoriașii care s-au ridicat de pe pajiște spre părinte, un singur copil nu a putut să se ridice, din cauza dizabilității pe care o avea la picioare. Auzind că nu poate merge, preotul a întins mâna către copil și acesta a putut să-și ridice picioarele.

minuni arsenie boca

Ce minuni a săvârșit Părintele Arsenia Boca

[Sursa foto: doxologia.ro]

Minunile nu s-au oprit după moartea marelui părinte. Acum câțiva ani, creștinii au auzit de harurile sale și au luat cu asalt mormântul de la Prislop. O familie care și-ar fi adus copilul paralizat la locul de veci, ar fi zis că rugăciunile de la acest loc au adus vindecarea fetiței. De atunci, fetița a putut să trăiască o viață normală.

O poveste a unui enoriaș care a avut parte de o minune a părintelui spune că mama lui era foarte bolnavă de cancer și șansele de supraviețuire erau infime. Bărbatul s-a gândit să se roage la Dumnezeu și la Arsenie Boca pentru a-I vindeca mama. După câteva zile, rezultatele analizelor au demonstrat că boala a dispărut în mod miraculos.

Citeste si: „Mă bârfești și mă vorbești.” Ce mesaj a transmis Marius Elisei pe rețelele de socializare- kfetele.ro

Citește și: Pildele lui Arsenie Boca. Părintele a lăsat românilor numeroase învățături

În timpul vieții, Arsenie Boca a fost chemat de sătenii din Ludișor, un sat de lângă Sâmbăta de Sus. Oamenii l-au chemat pe marele părinte ca să alunge seceta, auzind despre minunile pe care acesta le-a făcut. Bărbatul a luat-o la pas prin satul respectiv, dar și cele din împrejurimi, rugându-se pentru scăparea roadelor. După puțin timp, Dumnezeu a oferit ploi din belșug.

Maica Stareță Marina Lupou de la Mănăstirea Bic a povestit că mama ei a fost vindecată de părintele Arsenie Boca. Măicuța povestea că mama sa se afla în stagiu terminal, iar de aceea a renunțat la sarcinile bisericii, pentru a avea grijă de mama ei. Într-o zi, a găsit-o pe aceasta căzută pe jos din cauza durerilor, iar ea și sora ei au început disperate să strige și să se roage la Arsenie Boca. Părintele a venit de urgență la femeie și a vindecat-o.

Rugăciune către Arsenie Boca

"Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca astăzi toată ziua să am grijă să mă leapăd de mine însumi, că cine știe din ce nimicuri mare vrajbă am să fac, și astfel, ținând la mine, Te pierd pe Tine.

Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca rugăciunea Preasfânt Numelui Tău  să-mi lucreze în minte mai repede decât fulgerul pe cer, ca nici umbra gândurilor rele să nu mă întunece, că iată mint în tot ceasul.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întuneric. Patimile au pus tină pe ochiul minții, uitarea s-a întărit în noi ca un zid, împietrind inimile noastre și toate împreună au făcut temnița în care Te ținem bolnav, flămând și fără haină, și așa risipim în deșertăciuni zilele noastre, umiliți și dosădiți până la pământ.

minuni arsenie boca

Rugăciune puternică către Părintele Arsenie Boca

[Sursa foto: doxologia.ro]

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Pune foc temniței în care Te ținem, aprinde dragostea Ta în inimile noastre, arde spinii patimilor și fă lumină sufletelor noastre.

Citește și: Întâmplare sau semn divin? Stejarul de 100 de ani, plantat de Arsenie Boca, s-a prăbușit din senin, în Postul Crăciunului

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Vino și Te sălășluiește întru noi, împreună cu Tatăl și cu Duhul, că Duhul Tău cel Sfânt Se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul și mintea noastră rămân pe jos neputincioase.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că nu ne dăm seama ce nedesăvârșiți suntem, cât ești de aproape de sufletele noastre și cât Te depărtăm prin micimile noastre, ci luminează lumina Ta peste noi ca să vedem lumea prin ochii Tăi, să trăim în veac prin viața Ta, lumina și bucuria noastră, slavă Ție. Amin".

 

sursă: doxologia.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Rugăciune către Sfântul Apostol Andrei 2022. Ce mai puternică rugăciune care se citește pe 30 noiembrie VIDEO și TEXT

Sfântul Andrei 2022. Ce este bine să dai de pomană la sărbătoarea Sf. Apostol Andrei, Ocrotitorul României

Tânăra din imagine a fost lăsată cu ochii în soare la prima întâlnire. Motivul incredibil pentru care bărbatul a fugit când a văzut-o: ,,Apoi am primit un mesaj”

El este Sebastian, tânărul care la doar 24 de ani a devenit milionar în SUA. Românul nu a avut deloc o viață ușoară: „Ar trebui să stai jos și să ai o discuție serioasă cu tine...

TRAGEDIE CUMPLITĂ în România! Vestea cruntă venită chiar acum. Autoritățile sunt în ALERTĂ MAXIMĂ

Șerban Huidu, momente de sinceritate. Mesajul pe care i l-a transmis lui Găinușă, după ce relația lor s-a răcit

Doliu în lumea interlopă. Unul dintre cei mai cunoscuți lideri de clan a murit în urma unui accident vascular cerebral

Tânăra din imagine a fost lăsată cu ochii în soare la prima întâlnire. Motivul incredibil pentru care bărbatul a fugit când a văzut-o: ,,Apoi am primit un mesaj”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies