6 mituri despre vodka și consumul acesteia

Distribuie pe:

6 mituri despre vodka și consumul acesteia
6 mituri despre vodka și consumul acesteia


In articol:

Probabil cea mai cunoscută și des utilizată băutură alcoolică dintre toate este vodka. Prezentă în foarte multe cocktailuri sau preferată ca atare de către consumatorii pasionați de gustul acesteia, vodka a născut de-a lungul timpului o mulțime de mituri. Noi am ales să demontăm șase dintre cele mai cunoscute credințe populare legate de vodkă, pe care te invităm să le afli din rândurile ce urmează. 

Vodka nu îngheață

Deși e greu să o aduci în mediul natural la starea de îngheț, vodka poate ajunge în stare solidă, contrar părerilor multora. Dacă vorbim de un congelator pe care îl folosești acasă, da, poți ține vodka în el cât dorești și o poți consuma mai apoi rece ca gheața, însă e bine să știi că băutura se poate solidifica la -24 de grade Celsius. 

Cel mai probabil, mitul s-a născut la Moscova, unde vodka este foarte populară și preferată de mai toți consumatorii de băuturi alcoolice. În acea parte a lumii, temperatura medie este de -9,3 grade Celsius, deși capitala Rusiei a atins recordul de -34,8 grade Celsius, când, mai mult ca sigur, toate sticlele de vodka au înghețat.

Citeste si: Bianca Drăgușanu, devastată! A luat sau nu coronavirus? „Mă ustură gâtul...” - evz.ro

Vodka are același gust, indiferent de producător

Deși gustul de vodka este unul care poate fi încadrat la neutru, marii producători de băuturi alcoolice au găsit soluții ingenioase pentru a oferi acesteia propria personalitate. Deși vodka este în principal obținută din cereale, portocalele, strugurii, fructele de pădure, ardeii iuți, lămâile sau merele și-au găsit loc în lista de ingrediente a vodkăi. Mai mult decât atât, pasionații de vodka s-au îndreptat curioși către aceste arome inedite, motivând producătorii să scoată colecții întregi sau ediții de colecție de vodka cu diverse gusturi. 

Vodka este rusească

Deși tăria este des asociată cu poporul rus, vodka nu pare să se tragă de pe meleagurile acelea. Polonezii au înregistrat pentru prima dată oficial această denumire încă din 1405, deși au fost înregistrați chiar și precursori ai acestei băuturi atât de apreciată în toată lumea. Notorietatea vodkăi a atins apogeul, însă, abia în anii `60.

Vodka se bea după masă

Un alt mit legat de această băutură care a făcut înconjurul lumii este acela că vodka se bea după masă, nicidecum ca aperitiv sau digestiv. Corect este, însă, să consumi vodka chiar în timpul mesei, iar după ingerarea acesteia să „stingi” gustul cu o murătură marinată, așa cum fac rușii. Alcoolul nu este bun în niciun fel pentru digestie, ba chiar o poate încetini. Acesta relaxează mușchii stomacului și pe cei ai intestinului, iar ficatul prioritizează filtrarea alcoolului, lăsând grăsimea din alimente la urmă. Acest fapt s-ar putea să-ți provoace neplăceri, chiar dacă balonarea, în cazul vodkăi, nu va exista, așa cum se întâmplă des de la bere. 

Vodka este bună doar ca băutură

Nimic mai eronat de atât. Folosită în multe alte domenii decât cel alimentar, vodka are proprietățile unui produs universal. De pildă, poți folosi vodka pentru a îndepărta reziduuri imposibil de curățat, cum ar fi lipiciul, sau pentru a lustrui monedele ori obiectele care și-au pierdut din strălucire. Tot cu vodka poți șterge impecabil o pereche de ochelari cu lentile din sticlă sau poți scăpa de mirosurile neplăcute din anumite țesături greu de curățat, cum este lâna. Vodka se poate dovedi a fi un leac excelent și pentru ciupercile picioarelor, dacă dizolvi o doză de vodka în trei doze de apă și scufunzi picioarele în soluția obținută timp de câteva minute.

Vodka este ieftină

Dacă prețul unei sticle de vodka este mic, în recipient nu se află un produs de calitate. Desigur, mulți au încercat să copieze rețetele celor mai mari producători din lume și să redea o băutură mult mai ieftină, însă dacă vrei să simți cu gustul autentic al acesteia, orientează-te către un preț mai măricel. 

În încheiere, îți prezentăm și un fapt cât se poate de real. Cea mai scumpă sticlă de vodka din lume valorează câteva milioane de dolari, iar numele acesteia, în traducere, înseamnă chiar vodka miliardarului. Prețul atât de piperat al unei sticle de vodka de acest tip nu se datorează doar gustului unic, ci și recipientului în care este îmbuteliată, împodobit cu nu mai puțin de 3000 de cristale Swarovski. 


Citește și:

Moarte cumplită a unui bărbat. Și-a găsit sfârșitul după ce a mâncat lemn-dulce în exces

Un ploieștean și-a violat fiica de doar 13 ani, iar acum a fost băgat după gratii! Discuții telefonice îngrozitoare: ”Tati, eu sunt fata ta, nu sunt iubita ta”

Angajări în Poliție 2021. Cum poți să devii om al legii dacă nu ai terminat Academia de Poliție, ori școala de subofițeri de la Câmpina

ULTIMA ORĂ! Veste proastă pentru șefa DIICOT, Georgiana Hosu. Soțul ei, fostul polițist Dan Hosu, a fost condamnat la 3 ani de închisoare în Dosarul Carpatica

Unde poți vota la Alegerile Locale 2020. Află online la ce secție de votare trebuie să mergi

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies