7 lucruri pe care nu le știai despre bonsai

Autor: Clara Ionescu

Bonsaiul este un copac în miniatură, plantat într-un ghiveci, ce aduce în casele oamenilor pământul și lemnul, două dintre elementele esențiale ale feng shuiului. Datorită aspectului unic, este una dintre cele mai îndrăgite plante. Îngrijirea corectă a bonsaiului nu este dificilă, dacă ești o persoană atentă și grijulie. 

În continuare, află care sunt cele 7 lucruri pe care nu le știai despre bonsai. 

  1. Bonsai este o artă

În cultura japoneză, bonsaiul este arta și știința de a cultiva plante și arbori miniaturali, prin  creșterea acestora forțată în spații mult mai restrânse decât sunt necesare în mod natural dezvoltării lor. 

  2. Cel mai scump bonsai a fost vândut cu 1,3 milioane de dolari

În timpul Convenției Internaționale de Bonsai de la Takamatsu, la granițele Japoniei, s-a vândut cel mai scump bonsai, cu 1,3 milioane de dolari. 

  3. Cel mai mic bonsai din lume încape în mâna ta

Citeste si: Georgiana Lobonț și-a luat fanii prin surprindere, în miez de noapte: „Fericirea vine după ce guști și din dezamăgiri”. Artista a fost mai sinceră ca niciodată- kanald.ro

Citeste si: Motivul din spatele crimei urmată de sinucidere din Alba Iulia. De ce și-ar fi omorât un tată copilul de numai un an- stirileprotv.ro

Minibonsaiul Acer Momiji este înregistrat în Cartea Recordurilor drept cel mai mic bonsai din lume. De asemenea, există mai multe astfel de exemplare ce au o creștere normală într-un ghiveci în miniatură. 

  4. Cultivarea bonsaiului datează de 2000 de ani

Primele dovezi scrise ale bonsaiului se găsesc în vechile dinastii chineze. Deși această artă s-a născut în China, japonezii au fost cei care au format tradiția a ceea ce se numește azi cultivarea bonsaiului. 

  5. Budismul Zen stă la baza bonsaiului

Cei de la bonsaitreegardener.net prezintă că budismul Zen a creat arta de creștere a bonsaiului, pentru a dezvolta virtuți, precum răbdarea, liniștea sufletească, atingerea echilibrului și găsirea armoniei în viață. 

De asemenea, a îngriji un bonsai te ajută să dezvolți acceptarea, respectul și dragostea pentru natura vie. 

  6. Cea mai mare expoziție de bonsai conține 3333 de copaci

Cea mai mare expoziție de bonsai conține 3333 de copaci și a fost creată de Prajakta Giridhari Kale la Maval, în Pune, Maharashtra, India, pe 15 noiembrie 2018. Femeia și-a dedicat ultimii 35 de ani pentru această artă, petrecând între 8 și 10 ore pe zi pentru a îngriji micii copaci. 

  7. Un bonsai de 50 de ani a fost lansat 30000 de metri în atmosferă

În 2014, Azuma și un echipaj de 10 persoane au lansat două obiecte botanice, un bonsai și o orhidee, în atmosfera superioară pentru un proiect intitulat „Exobiotanica” sau viața vegetală extraterestră. Aranjamentul „Shiki 1” a fost format dintr-un bonsai japonez suspendat de un cadru metalic. 

Acestea sunt lucrurile mai puțin cunoscute despre fascinanții arbori bonsai. Tu știai vreunul dintre aceste aspecte interesante? 

Sursă foto pixabay.com

 

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Ce înseamnă responsabilitate socială corporativă și de ce este esențială într-o companie?

7 lucruri de care ai nevoie pentru ingrijirea corecta a bebelusului

Moment viral pe Youtube: Selly a publicat primul vlog cu un spectacol de drone luminoase. VEZI CHIAR ACUM cum a arătat momentul!

Cum se manifestă depresia fiului adoptiv al Luminiței Anghel. David Pușcaș ajunge să aibă stări deplorabile: „Aștept să mă mănânce gândacii”

Subiecte simulare română Bacalaureat 2023. Subiecte, barem și rezolvări pe EDU.ro! Emoții mari pentru candidați!

Fiul cel mare al Luminiței Anghel, dezvăluiri de coșmar pe internet! Tânărul a dezvăluit că nu se spală de săptămâni întregi, iar motivul i-a uluit pe toți

Cel mai bine păzit secret al Clarei Chia Marti din dormitor! Motivul pentru care Pique a ales-o fără să stea pe gânduri în defavoarea Shakirei

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies