
kanald.ro
Diverse
Românii adoră grătarul și acest lucru este adevărat nu numai pentru sezonul estival și vremea caldă, ci și pe tot parcursul anului.
Pe baza unor cercetări, peste 82% din proprietarii de case au un grătar în casa sau grădina lor.
Nu contează dacă este o sărbătoare națională sau doar un weekend normal, familiilor și prietenilor le place să se adune în jurul grătarului și să vorbească între ei, în timp ce se bucură de o friptură.
Dar, la fel ca orice, grătarele au propriile avantaje și dezavantaje. În timp ce majoritatea oamenilor sunt puțin preocupați de siguranță atunci când vine vorba de prepararea grătarului, dacă urmați instrucțiunile în mod corespunzător, nu aveți de ce să vă faceți griji.
Și, dacă aveți încă un pic de îndoială dacă ar trebui să luați un grătar sau nu, iată 7 motive pentru care ar trebui să alegeți gratare de gradină pentru casa dvs.
Grătarul face alimentele mai sănătoase, arzând o parte din grăsimea lor. Carnea la grătar are mai puțină grăsime decât cea prăjită sau făcută la cuptor, datorită grăsimii care picură din alimente pe măsură ce se gătește, în timp ce aceasta își păstrează sensibilitatea, aroma și suculența. Iar alegerea bucăților mai subțiri de carne la grătar și gătirea acestora la nivelurile recomandate de coacere face ca nivelul de grăsime să fie și mai scăzut.
Acesta poate fi unul dintre principalele motive pentru care majoritatea oamenilor aleg să gătească la grătare de grădină. Alimentele gătite la grătar au un gust grozav și este greu de replicat gustul și aromă de fum al cărnii și legumelor. Gratarul face ca mâncarea să fie suculentă, dar atât de delicioasă încât nimeni nu le poate rezista.
Grătarul vă permite să vă duceți abilitățile de gătit la un alt nivel.
Toată lumea știe că carnea și legumele au un gust excelent la grătar, dar ați încercat pizza, fructe, avocado sau prăjitură la grătar? Încercați să fiți creativi și să explorați noile rețete pe care le puteți încerca pe un grătar.
Deoarece grătarul constă în prepararea alimentelor la foc mare, de fapt le face suficient de suculente și umede, fără a fi nevoie să adăugați alte uleiuri nesănătoase, unt sau sosuri.
Când gătiți legume într-o tigaie, le expuneți la căldură pentru o perioadă mai lungă de timp decât pe un grătar. Expunerea la căldură pentru o lungă perioadă de timp le distruge vitaminele și mineralele, făcându-le mai puțin sănătoase și cu mai puțini nutrienți decât au de fapt atunci când sunt crude. Așadar, data viitoare când intenționați să gătiți legume, folosiți un grătar.
Timpul scurt de gătire le face mai sănătoase prin păstrarea nutrienților.Dacă aveți un grătar de grădină, puteți economisi, de fapt, bani pe termen lung. Dacă gătiți în bucătărie, vă încălziți casa (mai ales vara, cu aerul condiționat pornit), murdăriți mai multe vase și trebuie să faceți mai multă curățenie în general.
Dacă utilizați un grătar în grădină, nu trebuie să faceți nicio curățenie în bucătărie, cu excepția unei curățări regulate a periei de grătar la sfârșit și nu utilizați multă energie electrică, ceea ce duce la economisirea unor bani.
Dacă aveți un grătar în grădină, puteți organiza o petrecere rapidă destul de ușor. Trageți grătarul, invitați niște prieteni și gata. Există ceva foarte plăcut la natura simplă a preparatelor la grătar în timp ce petreceți timpul cu prietenii dvs.
Vă încântă ideea unui grătar în aer liber? Acestea sunt 7 motive pentru care trebuie să cumpărați un grătar pentru grădina dvs. Acum duceți-vă și alegeți-vă un model potrivit preferințelor dvs. și pregătiți-vă pentru următorul dvs. grătar.