
kanald.ro
7 idei de rețete mănăstirești pentru Postul Paștelui 2023
Diverse
Idei de rețete pentru Postul Paștelui 2023. Cele mai gustoase preparate de post mănăstirești.
Rețete mănăstirești pentru Postul Paștelui 2023. Cum treci mai ușor peste post, cu aceste idei inedite de rețete. Sunt adevărate delicatese!
Ingrediente
Mod de preparare
Curățați și tăiați cartofii în cuburi mici și fierbeți-i în apă cu sare timp de 15-20 de minute, până devin moi. În timp ce cartofii fierb, tăiați ciupercile în felii subțiri și căliți-le într-o tigaie cu ulei de măsline.
Ingrediente
Mod de preparare
Clătiți linte sub apă rece și fierbeți-o timp de aproximativ 20 de minute, până devine moale. În timp ce lintea fierbe, tăiați ceapa, morcovii și ardeii în cuburi mici. Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie și căliți ceapa și morcovii timp de 5 minute. Adăugați ardeii în tigaie și mai căliți încă 2-3 minute. Puneți restul de legumele peste linte și amestecați bine. Potriviți gustul cu sare și piper, după preferință.
Ingrediente
Mod de preparare
Clătiți fasolea sub apă rece și lăsați-o la înmuiat în apă timp de cel puțin 6 ore sau peste noapte.
Ingrediente
Mod de preparare
Tocați ceapa și usturoiul mărunt. Într-o tigaie, încingeți ulei și puneți la călit legumele tocate timp de 5 minute. Adăugați spanacul în tigaie și gătiți-l până se înmoaie și se reduce volumul frunzelor. Întindeți aluatul de plăcintă pe o tavă de copt și adăugați amestecul de spanac peste. Coaceți la cuptor timp de 30-40 de minute, până când aluatul este frumos rumenit.
7 idei de rețete mănăstirești pentru Postul Paștelui 2023
Ingrediente
500 g spanac proaspăt
3 cartofi
3 căţei usturoi
50 ml ulei de măsline
sare, piper
Mod de preparare
Puneți o oală cu apă cu sare la fiert și adăugați cartofii curățați și tăiați cuburi în prealabil. După ce au fiert, adăugați spanacul și mai lăsați la fiert încă 2-3 minute. Între timp, curățați un cățel de usturoi și pisați-l până devine pastă. Peste pastă adăugați puțin ulei de măsline. Într-o tigaie puneți restul de ulei și adăugați restul de usturoi tăiat mărunt. Scurgeți apa din oala cu cartofi și spanac și adăugați peste usturoi. Sotați legumele pentru 5 minute, amestecând continuu.
Citește și: Postul Paştelui 2023. Rețete rapide de post pe care poți să le încerci în această perioadă
Ingrediente
un kg făină
20 grame de drojdie
apă
un vârf de cuțit de sare
100 ml de ulei
Mod de preparare
Aluatul se împarte în patru și fiecare turtă este întinsă, unsă cu ulei. Presărați zahăr și nucă mărunțită și rulați părțile. Se pune fiecare turtă în tavă și se lasă la copt pentru 40 de minute.
Ingrediente
Mod de preparare
Toate legumele trebuie spălate, curățate și tăiate mărunt sau în cubulețe, după caz. Varza o tocați fideluță, conopida o rupeți în buchețele, ardeii se taie în bucăți măricele. Cepele se toacă mărunt și se călesc într-o cratiță mai mare și apoi se adaugă legumele, plus condimentele. Ulterior se adaugă roșiile tăiate cuburi și jumătate din verdeață tocată și se bagă la cuptor pentru o oră. Se pune după acest timp restul de verdeață.