WowNews logo WOWnews
Stories
retete manastiresti post

7 idei de rețete mănăstirești pentru Postul Paștelui 2023

Diverse

Postul Paștelui 2023. Rețete mănăstirești de post

Idei de rețete pentru Postul Paștelui 2023. Cele mai gustoase preparate de post mănăstirești.

Rețete mănăstirești pentru Postul Paștelui 2023. Cum treci mai ușor peste post, cu aceste idei inedite de rețete. Sunt adevărate delicatese!

7 rețete mănăstirești pentru Postul Paștelui

Mâncare de cartofi cu ciuperci și usturoi

Ingrediente

Citeste si: Mama Andreei Cuciuc, Diana, crede că fiica sa a fost otrăvită! Ce declarații șocante a făcut mama îndurerată, la aproape un an de la moartea fiicei sale?- kfetele.ro

  • un kg de cartofi
  • 500 g de ciuperci
  • 3 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sare și piper

Mod de preparare

Curățați și tăiați cartofii în cuburi mici și fierbeți-i în apă cu sare timp de 15-20 de minute, până devin moi. În timp ce cartofii fierb, tăiați ciupercile în felii subțiri și căliți-le într-o tigaie cu ulei de măsline.

Adăugați usturoiul tocat în tigaie și mai căliți încă 2-3 minute. Combinați cartofii cu ciupercile și amestecați bine.Potriviți gustul cu sare și piper, după preferință.

Mâncare de linte cu legume

Ingrediente

  • o cană de linte
  • 2 cepe medii
  • 2 morcovi
  • 2 ardei grași
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sare și piper

Mod de preparare

Clătiți linte sub apă rece și fierbeți-o timp de aproximativ 20 de minute, până devine moale. În timp ce lintea fierbe, tăiați ceapa, morcovii și ardeii în cuburi mici. Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie și căliți ceapa și morcovii timp de 5 minute. Adăugați ardeii în tigaie și mai căliți încă 2-3 minute. Puneți restul de legumele peste linte și amestecați bine. Potriviți gustul cu sare și piper, după preferință.

Ciorbă de fasole

Ingrediente

  • 500 g fasole boabe
  • 2 cepe medii
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • un litru de apă
  • sare și piper

Mod de preparare

Clătiți fasolea sub apă rece și lăsați-o la înmuiat în apă timp de cel puțin 6 ore sau peste noapte.

Tăiați ceapa, morcovii și cartofii în cuburi mici. Încingeți uleiul de măsline într-o oală mare și căliți ceapa și morcovii timp de 5 minute. Adăugați fasolea și cartofii în oală și acoperiți cu apă. Lăsați să fiarbă timp de 45-60 de minute, până când fasolea este moale. Potriviți gustul cu sare și piper, după preferință.

Citește și: Postul Paștelui 2023. Reţete de sarmalele de post, care pot fi preparate cu stafide, nuci sau semințe de dovleac

Plăcintă de spanac

Ingrediente

  • un pachet de aluat de plăcintă fără ou
  • 500 g spanac proaspăt
  • o ceapă medie
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sare și piper

Mod de preparare

Tocați ceapa și usturoiul mărunt. Într-o tigaie, încingeți ulei și puneți la călit legumele tocate timp de 5 minute. Adăugați spanacul în tigaie și gătiți-l până se înmoaie și se reduce volumul frunzelor. Întindeți aluatul de plăcintă pe o tavă de copt și adăugați amestecul de spanac peste. Coaceți la cuptor timp de 30-40 de minute, până când aluatul este frumos rumenit.

retete manastiresti post

7 idei de rețete mănăstirești pentru Postul Paștelui 2023

[Sursa foto: Shutterstock]

Spanac cu cartofi sote

Ingrediente

 

500 g spanac proaspăt
3 cartofi
3 căţei usturoi
50 ml ulei de măsline
sare, piper

 

Mod de preparare

Citeste si: Adriana Ochișanu, în lacrimi în fața publicului, după spitalizarea lui Cristian Botgros. Artista a dezvăluit care este starea de sănătate a fiului ei: „Vreau să vă zic un lucru, Cristi...”- kanald.ro

Citeste si: Gheorghe Turda rupe tăcerea: "Nu vreau să fie iar scandal, dar vreau să spun". Ce a povestit despre Petrică Mîțu Stoian i-a lăsat pe toți mască. Secretul regretatului artist a fost păstrat cu sfințenie. Ce NU a vrut niciodată să știe publicul- radioimpuls.ro

Puneți o oală cu apă cu sare la fiert și adăugați cartofii curățați și tăiați cuburi în prealabil. După ce au fiert, adăugați spanacul și mai lăsați la fiert încă 2-3 minute. Între timp, curățați un cățel de usturoi și pisați-l până devine pastă. Peste pastă adăugați puțin ulei de măsline. Într-o tigaie puneți restul de ulei și adăugați restul de usturoi tăiat mărunt. Scurgeți apa din oala cu cartofi și spanac și adăugați peste usturoi. Sotați legumele pentru 5 minute, amestecând continuu.

Citește și: Postul Paştelui 2023. Rețete rapide de post pe care poți să le încerci în această perioadă

Învârtită cu nucă

Ingrediente

un kg făină
20 grame de drojdie
apă
un vârf de cuțit de sare
100 ml de ulei

Mod de preparare

Aluatul se împarte în patru și fiecare turtă este întinsă, unsă cu ulei. Presărați zahăr și nucă mărunțită și rulați părțile. Se pune fiecare turtă în tavă și se lasă la copt pentru 40 de minute.

Ghiveci călugăresc

Ingrediente

  • 3 cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 ardei grași
  • un dovlecel
  • o jumătate de conopidă
  • o jumătate de varză
  • 150g de fasole verde
  • o țelină
  • 2 cepe
  • 4 roșii
  • o linguriță de pastă de tomate
  • pătrunjel tocat
  • două linguri de ulei
  • condimente după gust

Mod de preparare

Toate legumele trebuie spălate, curățate și tăiate mărunt sau în cubulețe, după caz. Varza o tocați fideluță, conopida o rupeți în buchețele, ardeii se taie în bucăți măricele. Cepele se toacă mărunt și se călesc într-o cratiță mai mare și apoi se adaugă legumele, plus condimentele. Ulterior se adaugă roșiile tăiate cuburi și jumătate din verdeață tocată și se bagă la cuptor pentru o oră. Se pune după acest timp restul de verdeață.