7 secrete pe care nu le știați despre frigiderul dvs.

Autor: Adriana Cristiana

In articol:

Deși nu ne gândim prea mult

la el, frigiderul este cel mai popular aparat din bucătăria noastră. De fapt, aproape 100% din case au unul sau mai multe frigidere. La fel ca majoritatea lucrurilor care suportă uzura zilnică, frigiderul dvs. necesită întreținere pentru a-și menține capacitățile de răcire, precum și eficiența energetică. Deși ne bazăm pe el pentru a ne depozita mâncarea la temperaturi optime, mulți dintre noi nu știm prea multe despre funcționarea acestui sistem de răcire.

Deoarece majoritatea dintre noi nu ne putem imagina viața fără unul, am pus laolaltă 7 lucruri pe care nu le știați despre frigiderul dvs. Citiți mai departe pentru a descoperi cum îl puteți menține curat pentru o eficiență maximă și alte sfaturi pentru a păstra prospețimea mâncării.

Ar trebui să schimbați filtrele în mod regulat

La fel ca cutia deschisă de bicarbonat de sodiu pe care o păstrați în frigider pentru a elimina mirosurile, filtrul de aer deodorizează și el spațiul de răcire.

Specialiștii recomandă schimbarea filtrului de aer aproximativ la fiecare șase luni, pentru a se asigura că recipientul cu salată de ouă și aromele brânzei Camembert nu circulă în întregul frigider. Dacă aveți un frigider Beko cu dozator, același lucru este valabil și pentru filtrul de apă: asigurați-vă că îl schimbați odată ce frigiderul vă avertizează, pentru a evita consumul de apă contaminată.

Organizați-vă frigiderul, pentru a evita contaminarea

La fel cum nu ați folosi același fund de tocat pentru a tăia pieptul de pui crud ca și pentru a tăia pâine, nu ar trebui să depozitați diferite grupuri de alimente în aceleași sertare. Carnea crudă, păsările de curte și fructele de mare ar trebui depozitate pe raftul inferior al frigiderului, ideal într-un recipient, pentru a proteja alte articole de pe raft de picături. Alimentele proaspete, gata de consumat, precum fructele și legumele, trebuie depozitate în sertare pentru produse sau pe rafturi deasupra cărnii crude, pentru a preveni riscul contaminării încrucișate.

Citeste si: Luiza Melencu, găsită moartă- bzi.ro

Refrigerarea nu protejează întotdeauna împotriva bacteriilor

Este practic cunoscut faptul că refrigerarea alimentelor dvs. poate preveni creșterea bacteriilor și vă poate menține alimentele proaspete- tocmai de aceea, specialiștii recomandă refrigerarea alimentelor perisabile în decurs de două ore. Cu toate acestea, nu toți agenții patogeni pot fi preveniți.

Unii agenți patogeni de origine alimentară, cum ar fi Listeria, pot crește la temperaturi frigorifice. Cel mai bine este să mențineți temperatura frigiderului în jurul valorilor de 2 – 7 grade Celsius, în funcție de anotimp.

Mențineți temperatura ideală în orice moment

După cum am menționat anterior, temperatura frigiderului dvs. ar trebui să rămână în jurul valorilor de 2 – 7 grade Celsius pentru a preveni bolile de origine alimentară. Depozitarea alimentelor la temperatura camerei permite dublarea cantității de bacterii care cauzează boli la fiecare 20 de minute, astfel încât menținerea acestei temperaturi reci poate duce la afecțiuni ale stomacului. Specialiștii vă recomandă cumpărarea unui termometru, pentru a verifica în mod regulat temperatura.

Acesta este cel mai rece loc din frigider

Dacă frigiderul dvs. nu vine cu un aparat de fabricat gheață, atunci partea din spate a raftului inferior va fi cel mai rece loc. De ce? Partea din spate a frigiderului este cea mai îndepărtată de aerul mai cald care pătrunde de fiecare dată când deschideți ușile frigiderului. Și, din moment ce aerul rece se scufundă, compartimentele inferioare vor fi întotdeauna mai reci. Organizați-vă frigiderul în mod corespunzător și păstrați carnea și brânzeturile în zonele cele mai reci, pentru a-și păstra prospețimea mai mult timp.

Acesta este cel mai cald punct din frigider

Deoarece ușile sunt cele mai sensibile la fluctuațiile de temperatură datorită deschiderii și închiderii constante, veți descoperi că acesta este cel mai cald punct din frigider. În loc să depozitați aici alimente extrem de perisabile, cum ar fi ouăle, limitați-vă la păstrarea condimentelor, uleiurilor de gătit, sosurilor, conservelor de fructe și unturilor de nuci care nu necesită temperaturi foarte reci pe ușă.

Etanșarea ușii din cauciuc joacă un rol important

Etanșarea din cauciuc care conturează interiorul ușilor frigiderului și congelatorului este, de asemenea, cunoscută sub numele de garnitură și joacă un rol important în menținerea prospețimii alimentelor. Păstrează aerul cald departe de frigider, deoarece sigilează ermetic ușa închisă după fiecare utilizare.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Horoscopul zilei, 21 septembrie 2021. Un nativ întâlnește dragostea adevărată

Cine sunt fostele soții ale lui Toni Iuruc. Soțul Simonei Halep a mai fost căsătorit

Horoscop Chinezesc 21 septembrie 2021. Previziuni astrale pentru toate cele 12 zodii

Horoscop Zilnic Marți 21 Septembrie 2021: întreaga perioadă este favorabilă pentru planul profesional și, implicit, pentru cel financiar

Doliu imens în showbiz! O celebră bloggeriță a murit la doar 22 de ani

DEZASTRU! S-a aflat adevărul despre ce le-a făcut Toni Iuruc primelor două soții. Familia Simonei Halep devine îngrijorată

VACCIN ANTI-COVID, la tine în grădină! Oamenii de știință, proiect uimitor. Ce au descoperit la SALATĂ ȘI SPANAC?

Ultima lovitură dată de Gică Popescu în sportul românesc: ,,Am investit împreună cu mai mulţi parteneri”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies