7 sfaturi de care să ții seama când cumperi mobilă online

Cumpărăturile online sunt astăzi la îndemâna tuturor.

Distribuie pe:

Dacă intenționezi să-ți completezi decorul locuinței cu noi piese de mobilier și vrei să câștigi timp optând pentru achiziția online, îți oferim câteva sfaturi utile pentru a te asigura că faci cele mai bune alegeri.  

  

Verifică site-urile brandurilor

Orice producător de mobilă de încredere ar trebui să aibă un site bine pus la punct, care îți oferă toate informațiile de care ai nevoie, îți pune la dispoziție imagini clare cu produsele, este ușor de navigat și poate fi accesat rapid, inclusiv prin intermediul rețelelor sociale.  

 

Este important ca site-ul să conțină datele de contact ale producătorului, să includă cât mai multe detalii despre produse, să propună un ghid transparent de cumpărături și să le ofere clienților posibilitatea de a beneficia de asistența unor specialiști pentru montarea produselor.  

  

Caută recenzii

Opiniile celor care au cumpărat deja produsele unui brand le pot fi foarte utile celor care achiziționează în premieră mobilă online. Caută recenzii și asigură-te că sunt reale înainte de a le lua în considerare. Nu te limita la site-urile producătorului pentru a afla părerile altor clienți despre produse, ci caută pe internet forumuri și grupuri dedicate cumpărătorilor de mobilă.

  

Citește politica de transport și retur

Este posibil ca unii producători să nu aibă showroomuri în care clienții pot vedea și testa produsele, de aceea este important să citești politica de retur și să afli în ce condiții poți renunța la un produs care în realitate nu corespunde cu modul în care este prezentat pe site.    

Dacă în politica de retur sunt propuse taxe suplimentare nejustificate, nu există garanție pentru produse sau nu este oferită opțiunea schimbării acestora, nu cumpăra de pe site-ul respectiv.    

De asemenea, asigură-te că produsele îți vor fi livrate în condiții sigure, precum îți oferă transport cei de la Vivre.

  

  

Descoperă promoțiile

În general site-urile oferă prețuri mai mici decât magazinele fizice, pentru că nu sunt nevoite să suporte costul chiriei, mobila provenind direct din fabrica producătorului.  

 

Totodată, multe branduri organizează frecvent campanii promoționale, așa că ar fi bine să afli care sunt cele mai bune perioade în care poți cumpăra mobilă la reduceri. De obicei, în preajma sărbătorilor legale este recomandat să faci shopping online.

    

Adaptează mobila spațiului disponibil

Nu cumpăra niciodată mobilă doar pentru că arată bine pe un site. În primul rând măsoară spațiul disponibil din locuința ta, apoi ia în considerare paleta de culori a decorului casei și, nu în ultimul rând, ai în vedere calitatea materialelor propuse de producător. Nu e o idee bună să cumperi mobilă online doar pentru că brand-ul este popular sau pentru că în casa altcuiva arată bine produsele respective.

  

Cere mostre    

Chiar dacă nu ai posibilitatea să vezi mobila înainte de a o cumpăra, cere mostre pentru a verifica gama de culori și calitatea materialului. Producătorii cu reputație pun la dispoziție cataloage cu mostre și le fac recomandări personalizate clienților. Eventual cere și opinia cuiva specializat în domeniu pentru a găsi cea mai bună soluție pentru nevoile tale.

  

Stabilește un buget

Există atât de multe opțiuni pe piață în materie de mobilier încât ai putea fi tentat să cumperi produse scumpe doar pentru că arată excelent online. Stabilește de la început un buget în care să te încadrezi și nu face cheltuieli nejustificate. Totodată, este important să nu devii „vanator de promotii” și să achiziționezi doar chilipiruri, cu riscul de a face compromisuri în ceea ce privește calitatea produselor.

  

Stabilește din timp de ce piese de mobilier ai nevoie și caută exact ce îți dorești, evitând să navighezi pe site-uri fără un scop precis. Informează-te foarte bine în privința brandurilor și încearcă să vezi dincolo de prezentarea impecabilă pe care producătorii o afișează despre produsele lor.  


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO: