74 de timișoreni pleacă la muncă în Austria cu trenurile speciale trimise de la Viena

Românii care muncesc ca ingrijitori de batrani in Austria vor putea pleca la munca cu trenul.

Autor: A.B.G.

In articol:

Şaptezeci şi patru de oameni au sosit, duminică seară, în Staţia CFR Timişoara Nord, pentru a se îmbarca în primul tren trimis din Austria, pentru a duce muncitori în această ţară. Trenul a plecat de la Viena, sâmbătă seara şi a ajuns la Timişoara în cursul zilei de duminică.

În Staţia CFR Timişoara Nord au fost luate măsurile de siguranţă pentru ca muncitorii să păstreze regulile de distanţare. informează News.ro.

Citeste si: S-a aflat acum! Care este, de fapt, motivul pentru care a fost incendiat bolidul Loredanei Chivu. Mașina este distrusă complet

Muncitorii români vor fi testați împotriva coronavirusului imediat ce vor ajunge în Austria 

Cei 74 de muncitori din 18 judeţe ale României care vor pleca spre Viena, duminică seară, au deja contracte de muncă în această ţară. Cei mai mulţi au mai lucrat în Austria, iar acum fac schimbul de tură.

După ce vor ajunge la Viena, muncitorii vor fi testaţi pentru coronavirus, iar mai apoi îşi vor prelua locurile de muncă, în special de îngrijire a bătrânilor.

Trenul special de Viena pleacă de la Timişoara în jurul orei 21.00.

Citeste si: Doliu în lumea muzicii: omul care a compus pentru Celine Dion și Bonnie Tyler a murit – FOTO, VIDEO- bzi.ro

Citeste si: Rusia a anunţat distrugerea unui rezervor de rachetă aflat pe orbita Pământului

Potrivit CFR Călători, au fost pregătite două perechi de trenuri pe rutele Viena-Timişoara (în 9 şi 12 mai) şi Timişoara-Viena (în 10 şi 13 mai). "Efectuarea transportului se va realiza cu condiţia ca partea austriacă să colecteze suficiente rezervări pentru ocuparea vagoanelor", a transmis CFR Călători.

Conform sursei citate, toate trenurile vor fi formate numai din vagoane cuşetă, fiecare garnitură având în compunere 5 vagoane cuşetă româneşti şi 5 vagoane cuşetă austriece. Numărul total de locuri într-un tren este de aproximativ 350.

Citeste si: Reportaj cutremurător! Cum arată școala online pentru copiii din satele din România: „Cea mai mare dorință e să am și eu curent electric”

Circulaţia trenurilor speciale se va derula în conformitate cu condiţiile aprobate de Ministerul Transporturilor Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi Ministerul Afacerilor Interne din România.

CFR Călători precizează că OBB şi autorităţile din Austria se ocupă de rezervarea locurilor pentru trenurile special comandate. De asemenea, responsabili de selecţia şi deplasarea pasagerilor cu aceste trenuri sunt agenţiile de recrutare din Austria.

Transportul pasagerilor realizează în conformitate cu prevederile în vigoare referitoare la regulile de distanţare socială, respectiv a regulilor de igienă şi comportament emise de autorităţi pentru protecţia persoanelor şi prevenirea infecţiei cu Covid-19.

La plecarea din Timişoara, au acces în aceste trenuri special comandate de OBB doar persoanele declarate admise de DSP.

Toţi călătorii au obligativitatea să poarte mască de protecţie pe durata călătoriei şi se recomandă utilizarea mănuşilor de unică folosinţă.

Pentru operaţiunile de îmbarcare/debarcare a călătorilor vor fi asigurate culoare special amenajate pentru accesul, respectiv părăsirea organizată a incintei staţiei de cale ferată.

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Șoc total la conferința de presă de la PSD! Liderul Marcel Ciolacu a leșinat în timpul discursului în urmă cu câteva momente! ”S-a prăbușit!”! A venit imediat Ambulanța

Este doliu în lumea muzicii! O mare artistă s-a stins din viață! Milioane de fani sunt devastați

Lora a ajuns la capătul puterilor! Mesajul dureros transmis din Bali: „Doamna doctor a spus că e mai rău”

Andreea Marin regretă mariajul cu Ștefan Bănică Junior: „Am avut momente care au lăsat răni”?

Ucraina și Rusia cutremură toată Europa. Războiul continuă! Alertă lângă România

CUTREMUR ÎN MEDIA! Cătălin Măruță a semnat cu Kanal D!? Pentru ce emisiune: este șoc total la Pro Tv

Fără mască în România! Curând! Anunţ senzaţional, de ultimă oră

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies