90 de copii, internați la Terapie Intensivă cu diverse forme de COVID-19! Cinci dintre ei sunt intubați

Virusul SARS-CoV-2 nu-i ocolește pe micuți. Tot mai mulți ajung la spitalele de profil cu forme grave.

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Nu doar spitalele COVID pentru adulți sunt pline, iată că și paturile de pe secțiile de Terapie Intensivă din unitățile medicale pediatrice se ocupă ușor, dar sigur. Valul trei al pandemiei de coronavirus a lovit tare sistemul medical românesc.

Pe secțiile de ATI, la nivel național, sunt pline aproape toate saloanele, iar acum se pare că se întâmplă la fel și în cazul copiilor. Virusul SARS-CoV-2 nu i-a iertat pe micuți. Odată cu deschiderea școlilor s-au înmulțit cazurile de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul acestora. În prezent, la nivel național, mai sunt doar 30 de paturi libere pe secțiile de ATI la spitalele de pediatrie. 

90 de copii sunt internați pe secțiile de Terapie Intensivă 

Din cele 120 de paturi disponibile pe secțiile de Terapie Intensivă, la nivel național, circa 90 sunt deja ocupate de copii care prezntă diverse forme de boală, ca urmare a infecției cu virusul SARS-CoV-2. 

Citeste si: Peste 60.000 de persoane au fost vaccinate împotriva virusului COVID-19 în ultimele 24 de ore

Citeste si: Andra s-a săturat de masca de protecție. Artista a spus ce i se întâmplă când o poartă- bzi.ro

 

„Sunt 120 de paturi (de Terapie Intensivă- n.r.) pentru copii la nivelul întregii ţări. Sunt ocupate, momentan, cu copii în fază gravă, intubaţi, cinci paturi. Este impresionant că am pus în funcţiune paturi de terapie intensivă, însă pe măsură ce acestea sunt identificate, nu de acum, se săptămâni încoace, ele sunt foarte rapid ocupate şi de asemenea este impresionant faptul că putem să găsim resursa locativă pentru paturile de terapie: avem ventilatoare, monitoare, injectomate şi ce mai trebuie, problema este cu resursa umană care de un an de zile este mai mult decât chinuită şi supusă unor

eforturi deosebite”, a declarat Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.   

Cinci copii, intubați ca urmare a infecției cu coronavirus 

Andreea Moldovan a mai dezvăluit și că dintre cei 90 de copii internați la ATI, cinci sunt în stare extrem de gravă și au fost intubați. 

Citeste si: Vaccinul AstraZeneca își va schimba numele. Cum va fi denumit serul?!

„Nu există doar SARS-CoV-2 atunci când vorbim de forme grave, sunt, de fapt, afectări plurisistemice, ale întregului organism, pentru că este un virus care circulă în întreg organismul şi declanşează acele fenomene imunologice de care ne temem cu toţii”, a mai spus aceasta.  

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Nelu Ploieșteanu a mai avut o singură dorință înainte de a fi intubat! Iată ce a rugat-o pe fiica lui să facă pentru el: „Spunea că e tare supărat că...”

Peste 50.000 de persoane s-au vaccinat anti-COVID-19 în ultimele 24 de ore

Clipe emoționante într-un spital! Un tată își îmbrățișează fiicele pentru prima dată după luni întregi în care a fost internat cu COVID-19

Gina Pistol și Smiley au împărțit sarcinile în ceea ce privește creșterea micuței lor

Moise Guran aruncă în aer tot ce s-a spus despre COVID. Adevărul despre cifrele din România: Procurorii trebuie să investigheze

Cu cine a fost Denise Rifai căsătorită? Vedeta Kanal D, obligată să spună adevărul

Istoria secretă. LGBT în Evul Mediu și obiceiurile ciudate ale unor domnitori români. VIDEO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies