
kanald.ro
Diverse
Pregătește cele mai gustoase și fragede fursecuri de Crăciun. Ți se topesc în gură!
Moș Crăciun va fi cel mai fericit dacă îl vei aștepta în seara de Ajun cu fursecuri fragede și un pahar cu lapte. De asemenea, dimineața de Crăciun va avea gust dulce de sărbătoare cu acest desert pe masa festivă.
Rețeta pentru fursecurile fragede cu unt este simplă și rapid de făcut. Asta înseamnă că și cei mici pot participa la pregătirea desertului și garantăm că se vor distra pe cinste. Crăciunul este despre familie, iar în perioada asta cel mai important e să ne bucurăm de compania celor dragi, chiar și în bucătărie.
Citeste si: Cârnați de casă. Cum să prepari cei mai buni cârnați pentru Crăciun și Revelion 2020
300 de grame de făină 000
120 de grame de zahăr
1 praf bun de sare
150 de grame de unt
3 grame de praf de copt
1 linguriță de coajă rasă de portocală
1 linguriță de scorțișoară pudră
1 plic de zahăr vanilat
1 gălbenuș
2-3 linguri de lapte rece
Puțină făină pentru presărat planul de lucru
1 albuș (cât de proaspăt se poate)
120 de grame de zahăr pudră Mărgăritar
Zeama de la jumătate de lămâie
Primul pas este să pui într-un castron făina, praful de copt și sarea. Amesteci bine, iar apoi adaugi scorțișoara și coaja de portocală. Tai untul în cubulețe și îl încorporezi în amestecul de făină, ca mai apoi să adaugi zahărul. Vei amesteca compoziția cu ajutorul unei furculițe sau al unui mixer până capătă un aspect granulat, ca al nisipului.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii - catena.ro
Vei adăuga un gălbenuș de ou și vei amesteca în continuare în timp ce adaugi câte o lingură de făină. Se adaugă pe rând câte o lingură de lapte, frământând rapid. Atenție la perioada de timp dedicată acestui proces, pentru că aluatul nu trebuie frământat mai mult decât e necesar.
Odată ce s-a format, se adună aluatul laolaltă și se aplatizează, apoi se înfoliază în folie alimentară și se dă la frigider pentru 30 de minute. După ce aluatul s-a odihnit, se presară planul de lucru cu făină, iar compoziția se împarte în două jumătăți, pe care le vei întinde și decupa în formele preferate.
Citeste si: Desert de Crăciun: Turtă dulce de casă! Este preparatul ideal pentru sărbătorile de iarnă
Pune fursecurile decupate în tăvi acoperite cu hârtie de copt și dă-le la cuptorul preîncins la 180°C, timp de 15 minute, până când fursecurile devin ușor aurii, cu o discretă tentă de brun de jur împrejur.
Pentru glazură, vei pune albușul crud într-un castron foarte curat, cu zahărul și zeama de lămâie. Apoi cu un mixer vei bate compoziția timp de 5-6 minute până se întărește și devine lucioasă. Fursecurile se decorează după ce s-au răcit, iar după ce glazura este bine uscată, le poți pune la răcoare, în cămară. Prăjiturelele se vor păstra fragede și ușor crocante, la fel ca în prima zi până la două săptămâni.