WowNews logo WOWnews
Stories
Rețete prăjituri de post. Cele mai delicioase deserturi pentru Postul Crăciunului
Rețete prăjituri de post. Cele mai delicioase deserturi pentru Postul Crăciunului

Diverse

Rețete prăjituri de post. Cele mai delicioase deserturi pentru Postul Crăciunului

Rețete prăjituri de post. Iată cele mai bune rețete de prăjituri de post, perfecte pentru zilele când ai poftă de „ceva dulce”!

Rețete prăjituri de post. Chiar dacă ne aflăm în Postul Crăciunului, acest lucru nu înseamnă că ar trebui să ne abținem de la plăcerea de a mânca un desert delicios. Iată cele mai bune rețete de prăjituri de post, perfecte pentru zilele când ai poftă de „ceva dulce”!

Rețetă brioșe de post cu banane

Ingrediente

  • 3 – 4 banane medii foarte coapte
  • 60 ml de ulei sau margarină
  • 200 de grame de zahăr granulat
  • 240 de grame de făină universală
  • 1 linguriță de sare 
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 100 grame de nuci tocate, opțional

Mod de preparare

Prima dată, preîncălziți cuptorul la 180 de grade și pregătiți o tavă pe care să o tapetați cu hârtie de copt. Mai apoi, într-un castron mare, zdrobiți bananele cu o furculiță până se înmoaie.

Citeste si: FOTO Videoclipul viral în care Igor Cuciuc se distrează. Cum a fost surprins și ce spun internauții: „Dimineața bocește pentru vizualizări și defăimare, seara, la club cu femei.” - kfetele.ro

Adăugați uleiul sau margarina și zahărul. Amestecați până când compoziția devine cremoasă. Într-un bol separat, adăugați făina, sarea și bicarbonatul de sodiu. Adăugați făina peste banane, amestecând ușor până la omogenizare. Nu amestecați prea mult. Aluatul va fi gros. Dacă este prea uscat și nu este maleabil, mai zdrobiți banane și adăugați-le.

Citește și: Rețetă de cozonac fără frământare, Crăciun 2022. Află rețeta pentru cei mai pufoși cozonaci

Dacă folosiți nuci, încorporați-le ușor. Alternativ, le puteți presăra deasupra fiecărei brioșe înainte de a le coace. Puneți cu grijă aluatul în formele de brioșe, umplând aproximativ 2/3 din fiecare cupă. Dacă doriți, presărați zahărul deasupra chiar înainte de coacere.

Țineți brioșele la copt pentru aproximativ 25 de minute sau până când o scobitoare iese curată atunci când este introdusă în centrul unei brioșe.

Rețete prăjituri de post. Cele mai delicioase deserturi pentru Postul Crăciunului

Rețete prăjituri de post. Cele mai delicioase deserturi pentru Postul Crăciunului

[Sursa foto: Freepik]

Rețetă prăjitură de post cu mere și griș

Ingrediente

  •  1,5 kg de mere suculente
  • 400 de grame de zahăr împărțit
  • 1 lingură de scortțisoară măcinată
  • 250 de grame de făină universală
  • 330 grame de griș
  • 1 lingură de praf de copt
  • 170 grame de margarină rece + 2 linguri la temperatura camerei
  • zahăr pudră, pentru pudrat (opțional)

Mod de preparare

Curățați și răzuiți merele, fără a le scurge de suc. Se amestecă cu 200 de grame de zahăr și scorțișoară.

Într-un alt bol, amestecați făina, grișul, restul de 200 de grame de zahăr și praful de copt. Mai apoi, ungeți o tavă de copt cu 2 linguri de unt vegan / margarină.

Citește și: Rețetă ciorbă de perișoare de post. Iată cu ce poți înlocui clasicele perișoare din carne în Postul Crăciunului 2022

Puneți un sfert din amestecul uscat în tava pregătită. Așezați jumătate din mere deasupra și uniformizați ușor cu o lingură sau cu o spatulă. După aceea, acoperiți uniform cu 1/3 din amestecul uscat, apoi distribuiți peste cealaltă jumătate de mere. Apoi, se toarnă restul de amestec uscat peste mere.

La final, puneți la copt totul pentru 40 de minute sau până când se rumenește și devine maro-aurie.

Rețetă tartă de cocos cu fructe

Ingrediente

  • Aluat:
  • 200 g fulgi de cocos
  • 40 g făină
  • 125 ml ulei de cocos
  • 2 linguri zahăr
  • un praf de sare
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • Pentru cremă:
  • 550 ml lapte de cocos
  • 90 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 praf de sare
  • 50 g amidon
  • fructe proaspete pentru decor

Mod de preparare

Amestecați într-un bol ingredientele pentru aluat. Amestecați întâi cu lingura, apoi frământați cu mâna până când aluatul este omogenizat. Așezați aluatul într-o formă pentru tartă și nivelați bine.

Citeste si: Carmen Harra, despre finalul de an pentru Nicușor Dan. Ce spune data de naștere a președintelui: “Intră într-un an care nu îl ajută deloc, foarte dificil pentru el.” - kfetele.ro

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii - catena.ro

Citeste si: Veronica și Naomi, la un PAS DE BĂTAIE în fața echipei de filmare? Ce s-a întâmplat, de fapt, între concurentele din Casa Iubirii după camerele oprite: "Exagerezi, faci teatru! Dacă erai tu în situați

Dați tava la cuptor, în cuptorul preîncălzit, pentru 10-12 minute, apoi lăsați baza tartei să se răcească.

Pentru umplutură, puneți într-un vas pe foc laptele de cocos cu zahărul și sarea. Când începe să fiarbă, dați la o parte de pe foc și adăugați amidonul, amestecând cu un tel, pentru a nu se forma cocoloașe. Puneți la loc pe foc până când crema s-a îngroșat.

Lăsați crema să se răcească, după care o puteți turna peste baza de cocos. Decorați cu fructe proaspete și lasați tarta la frigider pentru câteva ore înainte de a fi servită.

Rețete prăjituri de post. Cele mai delicioase deserturi pentru Postul Crăciunului

Rețete prăjituri de post. Cele mai delicioase deserturi pentru Postul Crăciunului

[Sursa foto: Freepik]